Η Huawei ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης της TSMC μετά την Apple, μέχρι το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ άλλαξε την κατάσταση το 2020. Η Huawei δεν επιτρεπόταν να αγοράσει chips από εργοστάσια που χρησιμοποιούσαν την Αμερικανική τεχνολογία, αν και τελικά κατέληξε να εξοπλίζει τα smartphones της με προτάσεις Snapdragon.

Το τελευταίο kirin chip που δημιουργήθηκε από τη Huawei, ήταν ο Kirin 9000, το πρώτο 5nm chip με ενσωματωμένο 5G modem. Σύμφωνα με τον Tech_Reve στο X, η Huawei φαίνεται να ετοιμάζει ένα νέο Kirin chip. Η πρώτη διάταξη δείχνει ένα chip που έχει δημιουργηθεί από δυο Cortex-X3 κύριους CPU πυρήνες, δυο Cortex-A715 performance και τέσσερις efficiency Cortex -A510 με Arm Immortalis-G715 MC16 GPU.

Ένα δεύτερο configuration περιλαμβάνει δυο Cortex X1 premium CPU πυρήνες, 3 Cortex-A78 performance και τρεις Cortex-A55 efficiency. Η GPU σε αυτό το chip θα είναι η Arm Mali G710 MC10/6.

Υπάρχει πιθανότητα να μιλάμε δηλαδή για δυο configurations από δυο ξεχωριστά chops. Ένα άλλο post στο Weibo εξηγεί ότι θα υπάρξουν τρεις νέοι Huawei-designed επεξεργαστές, ο Kirin 720, Kirin 830 και ο Kirin 9100. Οι δυο πρώτοι θα έρθουν αργότερα φέτος ενώ ο Kirin 9100 θα είναι το chipset του Huawei P70 flagship smartphone.

Ο Tech Reve επισημαίνει ότι η SMIC της Κίνας θα παράξει τους εν λόγω επεξεργαστές με την αρχιτεκτονικό N+2 (7nm). Μια άλλη πιθανότητα, είναι η Huawei να τοποθετήσει δυο 14nm επεξεργαστές για επιδόσεις 7nm με κατανάλωση αρκετά χαμηλή ώστε να μπορεί να τρέξει σε smartphone χωρίς να εξαντλούν την μπαταρία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.