Μερικούς μήνες πριν η Huawei ανακοίνωσε πως έχει ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ των 100 εκατομμυρίων πωλήσεων για το 2015. Και φαίνεται πως τα κατάφερε. Στις 20 Δεκεμβρίου 2015 ανακοίνωσε μέσω της επίσημης σελίδας της εταιρίας στο Weibo πως έχει ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό και κατάφερε να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία smartphone στο κόσμο.

huawei-logo

Η εταιρία είχε ανεβάσει τον βαθμό δυσκολίας κατασκευάζοντας κάθε 2 μήνες και μία καινούργια συσκευή. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να καλύψει κάθε εύρος τιμής από το πιο φθηνό (Huawei Honor Play 4C), μέχρι και το πιο ακριβό και πανίσχυρο (Huawei Mate 8). Γι’ αυτό το λόγο δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι ξεπέρασε ένα τόσο μεγάλο αριθμό πωλήσεων, σε σχέση με την Xiaomi η οποία είχε τους ίδιους στόχους στον τομέα των πωλήσεων αλλά κατάφερε και έφτασε μόνο τις 73 εκατομμύρια πωλήσεις για το 2015.

Το 2016 όμως αναμένετε να είναι πιο ενδιαφέρον για την εταιρία αφού σκοπεύει να “χτυπήσει” την Αμερικανική αγορά με το Huawei Honor 5X και το μοναδικό Huawei Mate 8.

Λίγες κατασκευάστριες εταιρίες smartphone κατάφεραν να πετύχουν τέτοιο μεγάλο αριθμό πωλήσεων, και αυτό είναι που κάνει την Huawei να μπαίνει στο club με μεγάλα ονόματα όπως η Samsung και η Apple.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ