Νέες αποκαλύψεις του πολύ αξιόπιστου Digital Chat Station αναφέρει πως η HUAWEI δοκιμάζει δύο νέους αισθητήρες για τα HUAWEI P70., τον Sony IMX989 και τον OmniVision OV50H.

Φυσικά μας ενδιαφέρει περισσότερο ο Sony IMX989, που έχει μέγεθος 1 ίντσας και τον έχουμε δει ήδη στα Vivo X90 Pro και Oppo Find X6 Pro, με τον αισθητήρα να είναι ότι πιο δυνατό υπάρχει σε κινητό αυτή τη στιγμή. Στις δικές μας συσκευές που τον ενσωματώνουν έχουμε καταφέρει να τραβήξουμε πολύ δυνατές λήψεις σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Αν τον ενσωματώσει στις συσκευές της η HUAWEI και με το software που διαθέτει, θα μπορεί να κάνει θαύματα.

Η σειρά HUAWEI P70 θα αποτελείται από τρία μοντέλα, το P70, το P70 Pro και το P70 Art. Η διαρροέι αναφέρει πως θα δούμε τον νέο αισθητήρα σε τουλάχιστον ένα από τα τρία μοντέλα. Μάλιστα και ο αναλυτής Ming-Chi Kuo, διάσημος για τις πληροφορίες του, αναφέρει το ίδιο πράγμα, πως η HUAWEI θα χρησιμοποιήσει τον Sony IMX989, ενώ προσθέτει πως το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας θα κάνει χρήση του 1G6P υβριδικού φακού με οπτικά από πλαστικό και γυαλί.

Huawei P70 camera

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα δούμε άλλο ένα τεράστιο άλμα της HUAWEI στο κομμάτι της φωτογραφίας, αφού το P60 Pro διαθέτει την καλύτερη κάμερα σε κινητό ατή τη στιγμή, με αρκετά χειρότερο αισθητήρα από τον IMX989.

Ο δεύτερος αισθητήρας που δοκιμάζει η HUAWEI είναι ο OmniVision OV50H, που έρχεται με ανάλυση 50MP και έχει φυσικό μέγεθος 1/1.3″. Το μέγεθος των pixels είναι 1.2μm, σε αντίθεση με τα 1.6μm του IMX939.

O OmniVision υποστηρίζει εγγραφή βίντεο σε πλήρη ανάλυση στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, στα 12.5 MP στα 120 fps και HDR στα 60fps. Τα μέχρι στιγμής δείγματα δείχνουν πως πρόκειται για ένα πολύ δυνατό αισθητήρα σε θέματα δυναμικού εύρους, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα DCG HDR και Staggered HDR. Και αυτός είναι ένας από τους πιο δυνατούς αισθητήρες της αγοράς.

Με όποιον και να πάει η HUAWEI και ακόμα καλύτερα αν χρησιμοποιήσει και τους δύο, το HUAWEI P70 αναμένεται να είναι ένα φωτογραφικό υπερόπλο. Άλλωστε το P στο όνομα είναι για το Photography, με ότι σημαίνει αυτό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.