Επιδόσεις

Το HUAWEI P60 Pro έρχεται με τον γνώριμο Snapdragon 8+ Gen 1, από την Qualcomm, όμως είναι σε μια custom έκδοση χωρίς 5G, λόγω των περιορισμών που έχουν θέσει οι ΗΠΑ.

Αν και πλέον υπάρχει ο Snapdragon 8 Gen 2, που έχει λύσει κάποια από τα θέματα σε αυτονομία και throttlng, ο Snapdragon 8+ Gen 1 παραμένει ένα πολύ δυνατό chipset, ικανό να τρέξει τα πάντα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, το αντίθετο μάλιστα. Τα πάντα τρέχουν άριστα στην συσκευή, από καθημερινές εφαρμογές μέχρι βαριά παιχνίδια και εφαρμογές επεξεργασίας multimedia.

HUAWEI P60 Pro

Ο Snapdragon 8+ Gen 1, αποτελείται από 8 πυρήνες συνολικά, με τον πιο δυνατό να είναι ένας Cortex-X2 στα 3.19GHz. Αυτός ο πυρήνας χρησιμοποιείται μόνο όταν οι απαιτήσεις μιας εφαρμογής είναι πραγματικά υψηλές και είναι αρκετός, ώστε να καλύψει πλήρως ότι ζητάει. Μαζί του έχουμε άλλους 3 πυρήνες επιδόσεων, Cortex-A710, χρονισμένους στα 2.75GHz. Τέλος έχουμε 4 πυρήνες Cortex-A510 στα 2GHz, για τις πιο “χαλαρές” διεργασίες, όπως σερφάρισμα στα social media, μηνύματα, emails κτλ. Τα γραφικά αναλαμβάνει μια Adreno 730, που παρότι πολύ δυνατή, έχει κάποια θέματα θερμοκρασιών που δημιουργούν throttling, όμως οι επιδόσεις δεν πέφτουν ποτέ τόσο πολύ, ώστε να δημιουργούν προβλήματα κατά το gaming.

Η συσκευή έρχεται με 8GB RAM και 256GB UFS 3.1, αποθηκευτικού χώρου, που είναι αρκετά για κάθε χρήση. Το Multitasking με τον τρόπο που το διαχειρίζεται η HUAWEI είναι απροβλημάτιστο και γρήγορο.

Τις δυνατές επιδόσεις μας δείχνουν και τα benchmarks όμως θα βλέπουμε παρακάτω.

Λογισμικό

Το HUAWEI P60 Pro έρχεται με EMUI 13, το λειτουργικό της HUAWEI που βασίζεται στο Android 13, όμως όλα τα APIs έχουν αντικατασταθεί, αφού δεν έχει πρόσβαση στα Google Services. Πρακτικά, αν και εμφανισιακά μοιάζει πολύ με το Android, το μεγαλύτερο μέρος και το πιο βασικό, είναι εντελώς διαφορετικό.

Η ζήτηση του κοινού όμως για υπηρεσίες της Goοgle, ώθησαν την εταιρία σε συνεργασία με το GBox, που πλέον ενσωματώνεται στο App Gallery, μέσω του οποίου μπορούμε να κατεβάσουμε απευθείας εφαρμογές όπως το YouTube και τα Google Maps, από το App Gallery. Την πρώτη φορά μας ζητάει να εγκαταστήσουμε το GBox, και μετά οι εφαρμογές περνάνε από το App Gallery. Αν θέλουμε πρόσβαση και στο Google Play Store, ανοίγουμε το GBox και κρατάμε πατημένη οποιαδήποτε εφαρμογή, πατώντας στην συνέχεια upgrade. Έτσι μας βάζει το Google PlayStore και μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Μετά από τόσο καιρό το GBox τρέχει τις εφαρμογές πάρα πολύ καλά και γρήγορα, χωρίς προβλήματα, οπότε αποτελεί μια λύση για όσους θέλουν κάποιες εφαρμογές που δεν μπορούν να βρούνε στο App Gallery. Βέβαια πάντα υπάρχουν και τα καταστήματα όπως το APK Pure και το Aurora, για τις εφαρμογές που δεν απαιτούν Google Play Services και δεν βρίσκονται στο App Gallery για κάποιο λόγο.

Αυτονομία

To HUAWEI P60 Pro έρχεται με μια μπαταρία 4815mAh, που κρίνοντας από το παρελθόν, η HUAWEI μπορεί να την αξιοποιήσει στο μέγιστο. Και στο HUAWEI P60 Pro έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σε θέματα αυτονομίας, με την συσευή να μας δίνει ένα πάρα πολύ δυνατό σκορ στο τεστ μπαταρίας του PCMark, ενώ και σε καθημερινή χρήση είχαμε παίρναμε πάνω από 5 ώρες οθόνης, με βαριά χρήση. Τις πιο χαλαρές μέρες βλέπαμε την μπαταρία να αντέχει και ένα μέρος της δεύτερης ημέρας χρήσης, όμως κατά βάση το βράδυ η συσκευή έμπαινε στην φόρτιση με 30%+ μπαταρία υπολειπόμενη.

HUAWEI P60 Pro

Μιλώντας για φόρτιση, στην συσκευασία θα βρούμε έναν εξαιρετικό φορτιστή στα 88W, που διαθέτει δύο θύρες για φόρτιση, μία USB-A και μια USB C, ενώ υποστηρίζει και παράλληλη φόρτιση δύο συσκευών, με την δεύτερη να μπορεί να είναι και το laptop μας. Την εποχή που όλο και περισσότερες εταιρίες αφαιρούν τον φορτιστή από την συσκευασία του κινητού, η HUAWEI έρχεται με έναν τόσο καλό και χρήσιμο φορτιστή. Δεν μπορούμε παρά να της πούμε ένα μπράβο για αυτό.

HUAWEI P60 Pro

Στα της φόρτισης του κινητού, μια πλήρης φόρτιση διαρκεί μόλις 35 λεπτά με τον φορτιστή που έχει στην συσκευασία, όμως για την πλήρη ταχύτητα φόρτισης, μόλις συνδέσουμε τον φορτιστή και μας βγάλει το buble στην οθόνη, θα πρέπει να το κρατήσουμε πατημένο με το δάχτυλό μας μέχρι να ενεργοποιηθεί η υπερταχεία φόρτιση, ώστε να πάρουμε το μέγιστο στην ταχύτητα. Βέβαια με αυτό κερδίζουμε γύρω στα 4 λεπτά σε μια πλήρη φόρτιση, οπότε δεν νομίζω πως αξίζει, για αυτό και το έχει τόσο κρυμμένο η HUAWEI.

Συμπεράσματα

Το HUAWEI P60 Pro είναι μια συσκευή που από το πρώτο άγγιγμα εντυπωσιάζει, τόσο με την ποιότητα κατασκευής όσο και με την εμφάνισή της.

Το δυνατό της σημείο είναι φυσικά η κάμερα και σε αυτό η εταιρία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά προσφέροντας μια συσκευή που θα μας δώσει καλές φωτογραφίες ανεξαρτήτως συνθηκών. Μας αρέσει ιδιαίτερα το μεταβαλλόμενο διάφραγμα και η telemacro δυνατότητες, ενώ οι επιδόσεις της φωτογραφικά είναι εξαιρετικές. Πολύ καλό είναι και το βίντεο της συσκευής, αν και σε αυτό τον τομέα έχει τεράστιο ανταγωνισμό.

Όμως η συσκευή παραμένει μια ναυαρχίδα, οπότε έρχεται με δυνατό hardware, αν και θα θέλαμε τον Snapdragon 8 Gen 2 για λιγότερο throttling και ακόμα καλύτερη αυτονομία. Μιλώντας για αυτονομία, η συσκευή τα πηγαίνει πολύ καλά, βγάζοντας με άνεση την ημέρα, ενώ ο φορτιστής της είναι ξεχωριστός και πιο χρήσιμος από ότι άλλο έχουμε δει.

Η εταιρία έχει κάνει μεγάλα βήματα με το GBox για την υποστήριξη εφαρμογών της Google και είναι σε πολύ καλό δρόμο, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί μια μόνιμη λύση με το θέμα ή μέχρι να σταματήσουν οι πιέσεις από τις ΗΠΑ. Όμως το GBox ενσωματώθηκε στο App Gallery και πλέον δουλεύει πολύ καλά.

Στα αρνητικά η έλλειψη 5G μπορεί να απογοητεύσει κάποιους, αν και θεωρούμε πως οι ταχύτητες του 4G+ και η κάλυψη που έχει, είναι αρκετά για να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες του μεγαλύτερου μεριδίου χρηστών.

Αν έχετε ανάγκη όλες τις υπηρεσίες της Google και το 5G τότε καλύτερα να κοιτάξετε αλλού. Αν όμως θέλετε μια πολύ όμορφη συσκευή, με μια πολύ καλή οθόνη, εξαιρετικό ήχο και απίστευτες κάμερες, τότε το HUAWEI P60 Pro είναι μια συσκευή που πρέπει να κοιτάξετε. Μετά τις αλλαγές λόγω του ban των ΗΠΑ, οι συσκευές τις εταιρίας είτε τις αγαπάς είτε τις μισείς. Όμως το ίδιο συμβαίνει και με τις συσκευές λίγο πολύ όλων των εταιριών. Μένει να δείτε τις ανάγκες σας για να δείτε αν η το HUAWEI P60 Pro τις καλύπτει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1
2
3
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Σχεδιασμός
10
Οθόνη
9.5
Ήχος
9.5
Κάμερα
10
Επιδόσεις
9
Τιμή
8.5
Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι όλα τα Samsung Galaxy που παίρνουν το update Μαΐου 2023
Επόμενο άρθροΗ Nova πανηγυρίζει με το νέο χάρτη ταχυτήτων κινητής 4G/5G
Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!
huawei-p60-pro-reviewΤο HUAWEI P60 Pro ανακοινώθηκε και δείχνει περίτρανα πως η εταιρία είναι ακόμα εδώ, παρά τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Η εταιρία από το HUAWEI P20 και μετά, βρίσκει τον τρόπο να μας εντυπωσιάζει με τις κάμερες των συσκευών της και κάθε νέα συσκευή...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.