Οθόνη

Ένα φωτογραφικό κινητό πρέπει να έχει και καλή οθόνη, ώστε να δείχνει άριστα τις φωτογραφίες που τράβηξε. Έτσι λοιπόν, το HUAWEI P60 Pro έρχεται με μια οθόνη 6.67 ιντσών, τεχνολογίας LTPO OLED, με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz.

Η ανάλυση της οθόνης είναι στα 2700×1220, που σε αυτές τις ίντσες, σημαίνει πως ο πυκνότητα σε εικονοστοιχεία είναι στα 444 ppi. Αυτό σημαίνει πως έχουμε μια οθόνη με υψηλή οξύτητα, αρκετά παραπάνω από όσο μπορεί να διακρίνει το ανθρώπινο μάτι, ενώ παραμένει και πιο οικονομική σε θέματα αυτονομίας.

HUAWEI P60 Pro Display

Το LTPO panel, έχει την δυνατότητα να αλλάζει τον ρυθμό ανανέωσης από 1Hz στα 120Hz, ανάλογα με την εφαρμογή και το περιεχόμενο. Το software της συσκευής ας αφήνει α επιλέξουμε ανάμεσα σε 60 και 120Hz, όμως έχει και την επολογή της αυτόματης προσαρμογής του ρυθμού ανανέωσης, ανάλογα με το τι δείχνει η οθόνη.

Η οθόνη είναι στα 10-bit, ενώ υποστηρίζει HDR10+, αλλά και HLG πρότυπο, για την απεικόνιση HDR περιεχομένου. Επίσης αλλάζει αυτόματα ανάμεσα σε DCI P3 (κινηματογραφικό) και sRGB (γραφιστικό) για να έχουμε πάντα τα σωστά χρώματα, ανάλογα με το περιεχόμενό μας.

HUAWEI P60 Pro Display

Η εταιρία δεν μας έχει δώσε τα επίπεδα φωτεινότητας της οθόνης, αλλά από μετρήσεις που έχουν γίνει, φαίνεται πως η οθόνη βρίσκεται κάπου στα 1500nits. Τις 15 ημέρες που το χρησιμοποιούμε, δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο. Η οθόνη αποδίδει άριστα σε όλες της συνθήκες και η εταιρία προσφέρει απίστευτη εμπειρία χρήσης, οπτικά.

Ήχος

Το HUAWEI P60 Pro έρχεται με στερεοφωνικά ηχεία, όπως ήταν αναμενόμενο. Το ένα ηχείο είναι στο κάτω μέρος της συσκευής και το άλλο βγάζει τον ήχο από το ακουστικό, όπως στις περισσότερες ναυαρχίδες. Ο ήχος παρουσιάζει πολύ καλά επίπεδα έντασης, ενώ παρατηρήσαμε πολύ καλά μπάσα, χωρίς να είναι υπερβολικά και να παραμορφώνουν τον ήχο. Οι ψιλές είναι κρυστάλλινες, χωρίς τριξίματα και τσιρίγματα που ενοχλούν, ενώ οι μεσαίες γεμίζουν όμορφα τον ήχο.

HUAWEI P60 Pro

H συσκευή δεν έχει audio jack, όπως και οι περισσότερες ναυαρχίδες πλέον, οπότε θα χρειαστείτε είτε αντάπτορα, ειτε bluetooth ακουστικά. Στην δεύτερη περίπτωση, με το Bluetooth 5.2 της συσκευής, μπορούμε να έχουμε εύκολα LDAC, για ήχο υψηλής ποιότητας, ώστε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου.

Κάμερα

Το HUAWEI P60 Pro διεκδικεί τον τίτλο του βασιλιά της φωτογραφίας και σύμφωνα με το DxOMark τον πήρε. Η συσκευή έρχεται με πολύ δυνατές κάμερες και αρκετές καινοτομίες, που απογειώνουν τις επιδόσεις της κάμερας, με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Φωτογραφία

Η βασική κάμερα είναι αυτή που εντυπωσιάζει περισσότερο. Με μεγαλύτερο αισθητήρα σε φυσικό μέγεθος, αλλά και το μεταβαλλόμενο διάφραγμα f/1.4-4.0, η συσκευή μπορεί να συλλέξει φως, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Το μεταβαλλόμενο διάφραγμα επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο του βάθους πεδίου, με 10 steps εύρος, όπως ακριβώς και στις κανονικές DLSR κάμερες. Την ίδια στιγμή επιτρέπει την μεγαλύτερη συλλογή φωτός όταν είναι απαραίτητο, για καλύτερες φωτογραφίες ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό, με ελάχιστο φως.

Σε καλό φωτισμό παίρνουμε πολύ δυνατές λήψεις, με εντυπωσιακό δυναμικό εύρος και υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας. Η συσκευή κάνει pixel binning και παράγει φωτογραφίες 12MP με πολύ χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και αρκετά καλύτερη λεπτομέρεια. Τα χρώματα είναι πολύ ρεαλιστικά και φυσικά, ενώ παραμένουν πολύ ευχάριστα. Το AI αναγνωρίζει το πλάνο μας και ρυθμίζει την κάμερα αντίστοιχα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μπορεί να κάμερα να μην έχει αισθητήρα 1 ίντσας, όμως η εταιρία έχει καταφέρει να ξεπεράσει αρκετές από τις προτάσεις που έρχονται με τόσο μεγάλο αισθητήρα.

Σε χαμηλό φωτισμό, είναι εκεί που η εταιρία λάμπει εδώ και χρόνια. Το f/1.4 του διαφράγματος, αλλά και το λογισμικό της εταιρίας, κάνουν την νύχτα μέρα, χωρίς υπερβολές και πάντα απροβλημάτιστα. Από την βασική κάμερα παίρνουμε εντυπωσιακές φωτογραφίες, με τρομερό δυναμικό εύρος. Δεν παρατηρήσαμε ούτε μια φωτογραφία με καμένες περιοχές στην λήψη, ενώ ο θόρυβος παραμένει εντυπωσιακά χαμηλό, ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Τα χρώματα παραμένουν ρεαλιστικά και αρκετά ζωντανά, για εντυπωσιακές φωτογραφίες. Για το βράδυ έχουμε την επιλογή του αυτόματους ή του nightmode, με το δεύτερο να δίνει καλύτερη λεπτομέρεια και καλύτερες σκιές, όμως χρειάζεται να μείνουμε για 2 με 3 δευτερόλεπτα ακίνητοι κατά την λήψη.

Το άλλο εντυπωσιακό της κάμερας του HUAWEI P60 Pro, είναι η περισκοπικός φακός του, με διάφραγμα στα f/2.1. Το αρκετά πιο ανοιχτό διάφραγμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, του επιτρέπει να συλλέγει παραπάνω φως για την σωστή αποτύπωση της φωτογραφίας, κάτι που δεν είναι σύνηθες σε τηλεφακούς. Όμως αυτή η κάμερα με τον 3.5x περισκοπικό φακό έχει και μια ακόμα ιδιότητα, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για macro λήψεις, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Από αυτή την κάμερα σε καλό φωτισμό παίρνουμε άριστα αποτελέσματα, με πολύ καλή ποιότητα και λεπτομέρεια. Ο Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας κάνει πολύ καλή δουλειά και το φυσικό bokeh είναι πολύ όμορφο, κάτι στο οποίο προφανώς βοηθάει και το πιο ανοιχτό διάφραγμα. Τα χρώματα είναι σε πλήρη αρμονία με αυτά της βασικής κάμερας και δεν έχουμε color shifting, ενώ το δυναμικό εύρος είναι πάρα πολύ καλό και χωρίς υπερβολές. Αυτή η κάμερα προσφέρει και πάρα πολύ καλές φωτογραφίες πορτρέτου, με εκπληκτικό φυσικό bokeh.

Επειδή αυτή η κάμερα έρχεται με 48MP αισθητήρα, η εταιρία προσφέρει και σαν προεπιλογή και 10X υβριδικό ζουμ, κάνοντας crop στον αισθητήρα, με τα αποτελέσματα να είναι πάρα πολύ καλά σε συνθήκες καλού φωτισμού, παρουσιάζοντας καλά επίπεδα λεπτομέρειας και αρκετή οξύτητα.

Σε χαμηλότερο φωτισμό, το ανοιχτό διάφραγμα εννοείται πως βοηθάει πολύ, με τις φωτογραφίες να έχουν καλό δυναμικό εύρος, υψηλή ευκρίνεια και χαμηλότερο θόρυβο. Τα αποτελέσματα δεν είναι σαν αυτά της βασικής κάμερας, κυρίως λόγω του πιο κλειστού διαφράγματος όμως παραμένουν πολύ καλά και σίγουρα τα καλύτερα σε σχέση με άλλους τηλεφακούς του ανταγωνισμού. Τα χρώματα παραμένουν σωστά και ρεαλιστικά και το τελικό αποτελέσματα άκρως εντυπωσιακό.

Γυρνώντας στο 10x ζουμ, εδώ σε αρκετά χαμηλό φωτισμό αρχίζει να ξεχωρίζει το ψηφιακό ζουμ, όμως οι φωτογραφίες παραμένουν πλήρως χρησιμοποιήσιμες. Στο αυτόματο υπάρχει λίγος θόρυβος, που όμως διορθώνεται με την λειτουργία νυκτός. Όμως απαιτείται η συσκευή να είναι αρκετά σταθερή για καλή λήψη.

Τέλος έχουμε την υπερευρυγώνια κάμερα, που έχει διάφραγμα f/2.2, ενώ ο αισθητήρας της είναι στα 13MP. Αν και φαίνεται μια τυπική ultrawide κάμερα, είναι το άκρως αντίθετο. Είδαμε πως προσφέρει ένα πολύ μεγαλύτερο πλάνο σε σχέση με τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού, ενώ την ίδια στιγμή μας δίνει και τρομερή ποιότητα.

Σε καλό φωτισμό το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, με τρομερό δυναμικό εύρος και πολύ υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας. Τα χρώματα ακολουθούν αυτά των άλλων δύο καμερών, κάνοντας αυτή την κάμερα μιας από τις ηγετικές στις ultrawide φωτογραφικές σε smartphone. H οξύτητα σε καλό φωτισμό είναι άριστη και με την βοήθεια του XD Fusion που παρέχει η εταιρία, το αποτέλεσμα είναι από τα πιο εντυπωσιακά που έχουμε δει, με την φωτογραφίες να είναι πολύ ρεαλιστικές και κοντά στην πραγματικότητα.

Φυσικά έχουμε και υποστήριξη macro, με άριστα αποτελέσματα, αφού η κάμερα έχει autofocus, όπως οι περισσότερες ναυαρχίδες. Οι macro λήψεις έχουν υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας, άρτια χρωματική αναπαράσταση και πολύ καλό δυναμικό εύρος, όπως επίσης και εξαιρετικό bokeh.

Σε χαμηλό φωτισμό θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το Night Mode για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Χρειάζεται περίπου 2 με 4 δευτερόλεπτα για λήψη της φωτογραφίας και το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει. Έχουμε πολύ καλή χρωματική αναπαράσταση και αρκετά υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ο θόρυβος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όμως το Night Mode μας έδωσε λίγο πιο κορεσμένα χρώματα από αυτό που παίρναμε στο Auto.

Νυχτερινό πορτρέτο

Κλείνοντας το θέμα φωτογραφία, έχουμε μια selfie κάμερα με αισθητήρα 13MP και φακό διαφράγματος f/2.4. Η εν λόγω κάμερα έχει και autofocus για πλήρως εστιασμένες selfies με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα σε συνθήκες καλού φωτισμού. Αρκετά καλά δουλεύει η λειτουργία πορτρέτου, με τεχνητό bokeh αυτή τη φορά, αλλά με καλή αναγνώριση.

HUAWEI P60 Pro selfie

Η εν λόγω κάμερα είναι αρκετά ευρυγώνια και προσφέρει 3 επίπεδα ζουμ. 0.6x, 0.8x και 1x. Η κάμερα σώζεις τις φωτογραφίες στα 13MP, όμως ο αισθητήρας είναι στην ουσία ένας 14.4MP. Από αυτή την κάμερα σε καλό φωτισμό έχουμε πολύ καλό δυναμικό εύρος, υψηλή λεπτομέρεια και πολύ λίγο θόρυβο. Τα χρώματα είναι πολύ ρεαλιστικά και δεν παρατηρήσαμε oversharpening.

Σε χαμηλότερο φωτισμό η selfie κάμερα, όπως και στις περισσότερες συσκευές, χρειάζεται έξτρα φωτισμό από την οθόνη για μια καλύτερη λήψη, όμως οι παραγόμενες φωτογραφίες είναι καλές και χρησιμοποιήσιμες στα social media.

Βίντεο

Στο κομμάτι του βίντεο όλες οι κάμερες της συσκευής τραβάνε 4Κ βίντεο στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο και μάλιστα σε όλες τις κάμερες έχουμε ηλεκτρονική σταθεροποίηση, υποβοηθούμενη από AI. Για αυτό και το ζουμ στο βίντεο είναι πάντα λίγο μεγαλύτερο από την λειτουργία φωτογραφίας, αφού κάνει λίγο crop στον αισθητήρα για να μας δώσει την ηλεκτρονική σταθεροποίηση. Στη περίπτωση του HUAWEI P60 Pro, το 3.5x της φωτογραφίας, γίνεται 4x για αυτό τον λόγο.

Το βίντεο από την βασική κάμερα, και σε καλό φωτισμό, είναι πάρα πολύ καλό, χωρίς θόρυβο και με πολύ ρεαλιστικά χρώματα και καλή αντίθεση. Το δυναμικό εύρος είναι πολύ δυνατό. Η σταθεροποίηση είναι αρκετά καλή και κρατάει το πλάνο ομαλό και σταθερό.

Σε χαμηλότερο φωτισμό το βίντεο παραμένει πάρα πολύ καλό με σωστή χρωματική αναπαράσταση και χαμηλό θόρυβο, διατηρώντας το δυναμικό εύρος. Πλησιάζει πάρα πολύ της επιδόσεις των συσκευών με 1 ίντσα αισθητήρα στο βίντεο, που είναι εντυπωσιακό από μόνο του, όμως δεν τις ξεπερνάει σε επιδόσεις.

Από την κάμερα με τον περισκοπικό φακό, το βίντεο έχει πολύ καλή ευκρίνεια και υψηλή λεπτομέρεια σε καλό φωτισμό, με τα χρώματα να είναι πολύ σωστά και το δυναμικό εύρος στα επίπεδα της βασικής. Από αυτή την κάμερα και η σταθεροποίηση δουλεύει πάρα πολύ καλά, παρά το αρκετά μεγάλο ζουμ. Στο 10x όμως η ποιότητα δεν είναι τόσο καλή καθώς το ψηφιακό ζουμ είναι πιο εμφανές.  Αν μείνουμε στο 4x από την περισκοπικό φακό, το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Σε χαμηλότερο φωτισμό ο τηλεφακός μας δίνει καλά αποτελέσματα, με καλά χρώματα, αν και έχουμε παρουσία θορύβου, που όμως δεν είναι σε ενοχλητικό βαθμό.

Από την υπερευρυγώνια κάμερα σε καλό φωτισμό, το βίντεο είναι πάρα πολύ καλό, με αρκετή λεπτομέρεια και πολύ δυνατό δυναμικό εύρος. Δεν είδαμε παρουσία θορύβου, ενώ η ηλεκτρονική σταθεροποίηση σε συνδυασμό με το πολύ υπερευρυγώνιο πλάνο, μας δίνει μια τρομερά σταθερή εικόνα.

Σε χαμηλότερο φωτισμό, η υπερευρυγώνια κάμερα δίνει καλή ποιότητα και χαμηλό θόρυβο, όμως παρατηρήσαμε υποέκθεση, με την εικόνα να μην είναι τόσο φωτεινή όσο θα θέλαμε.

Στο σύνολο οι κάμερες του P60 Pro είναι ικανές σε όλες τις συνθήκες και σίγουρα από τις καλύτερες σε επιδόσεις που έχουμε δει, αν όχι οι καλύτερες. Θα καλύψουν τον χρήστη σε κάθε σενάριο καθώς αν δεν το κάνει το P60 Pro δεν θα το κάνει καμία άλλη κάμερα σε smartphone.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις, αυτονομία και τα συμπεράσματά μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1
2
3
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Σχεδιασμός
10
Οθόνη
9.5
Ήχος
9.5
Κάμερα
10
Επιδόσεις
9
Τιμή
8.5
Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι όλα τα Samsung Galaxy που παίρνουν το update Μαΐου 2023
Επόμενο άρθροΗ Nova πανηγυρίζει με το νέο χάρτη ταχυτήτων κινητής 4G/5G
Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!
huawei-p60-pro-reviewΤο HUAWEI P60 Pro ανακοινώθηκε και δείχνει περίτρανα πως η εταιρία είναι ακόμα εδώ, παρά τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Η εταιρία από το HUAWEI P20 και μετά, βρίσκει τον τρόπο να μας εντυπωσιάζει με τις κάμερες των συσκευών της και κάθε νέα συσκευή...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.