Επιδόσεις

To Huawei P50 Pro  έρχεται με τον Snapdragon 888, ένα chipset που βρίσκεται στις περισσότερες ναυαρχίδες του 2021, όπως είναι και το Huawei P50 Pro. Το βρίσκουμε με τα γνωστά δυνατά σημεία του, αλλά και τις αδυναμίες που έχουμε δει σε θέματα θερμοκρασιών και κατανάλωσης. Η Huawei όμως έχει καταφέρει να μετριάσει τα την κατανάλωση αλλά και τις θερμοκρασίες του chipset, για να έχουμε μια πολύ καλή εμπειρία χρήσης.

To chipshet έρχεται με 8 πυρήνες επεξεργασίας στο σύνολο, με τον έναν να είναι  Cortex X1 στα 2.84GHz, για μικρές ριπές πολύ δυνατών επιδόσεων. Τον συνοδεύουν 3 πυρήνες Cortex-A78 στα 2.42GHz. Τέλος έχουμε 4 πυρήνες Cortex A55 στα 1.8GHz, για τις λιγότερο απαιτητικές διεργασίες. Από μνήμη έχουμε 8GB RAM για τις εκδόσεις 128/256/512GB. Υπάρχει και έκδοση με 512GB αποθηκευτικό χώρο και 12GB RAM. Τα γραφικά αναλαμβάνει μια Adreno 660.

Η συσκευή έχει πολύ δυνατές επιδόσεις, αρκετές για να τρέξει τα πάντα χωρίς προβλήματα, όσο βαριές και αν είναι οι εφαρμογές. Σε καταστάσεις μεγάλου φόρτου, το throttling ήταν υπαρκτό, όπως σε όλες τις συσκευές με snapdragon 888, με την Huawei να μετριάζει κάπως τις επιπτώσεις σε ικανοποιητικό βαθμό, ιδιαίτερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Αυτονομία

Η Huawei στο θέμα αυτονομίας έκανε πάντα θαύματα και στο Huawei P50 Pro έχει ένα chipset που είναι πεινασμένο για μπαταρία. Όμως με τις παραμετροποιήσεις της εταιρίας, έχει καταφέρει να φτάσει την αυτονομία στο μέγιστο.

Στο τεστ του PCMark η συσκευή κατάφερε να φτάσει τις 12 ώρες και 6 λεπτά, που για τον Snapdragon 888 είναι πάρα πολύ καλή επίδοση και δείχνει πως η συσκευή μπορεί να βγάλει την ημέρα με σχετική άνεση.

Αν όμως χρειαστείτε μέσα στη ημέρα μία φόρτιση, η εταιρία έχει στο κουτό του φορτιστή 66W, που μπορεί να φορτίσει πλήρως την συσκευή σε 38 λεπτά. Έχουμε και υποστήριξη σε ασύρματη φόρτιση στα 50W, αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση στα 9W, για να φορτίζουμε τα ακουστικά μας ή το ρολόι μας.

Συμπεράσματα

Το Huawei P50 Pro είναι μια συσκευή που απευθύνεται σε όσους δεν έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες της Google ή μπορούν να ζήσουν με τις εναλλακτικές τους. Αν είστε ένας από αυτούς, τότε κοιτάμε μια συσκευή με εκπληκτική οθόνη, άριστη ποιότητα κατασκευής και σχεδιασμό και πολύ καλό ήχο. Η κάμερα φυσικά είναι πολύ καλή και πιθανότατα θα την δούμε να γίνεται καλύτερη μέσα από τις αναβαθμίσεις λογισμικού. Οι επιδόσεις είναι ακριβώς εκεί που προστάζει ο Snapdragon 888, ενώ η αυτονομία είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει σε αυτό το chipset. Αυτό οφείλεται και στην έλλειψη των Google Services, που προσθέτουν στην κατανάλωση, καθώς παρακολουθούν τα πάντα στην συσκευή μας, συμπεριλαμβανομένης και της τοποθεσίας μας.

Στο σύνολο έχουμε μια πολύ δυνατή συσκευή που δείχνει πως, η Huawei, ακόμα και με τους περιορισμούς μπορεί να προσφέρει δυνατές προτάσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.