Οθόνη

Το Huawei P50 Pro έρχεται με μια οθόνη 6.6 ιντσών, τεχνολογίας OLED με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Η οθόνη έχει ανάλυση QHD+ (1228×2700), που παράγει 450ppi πυκνότητα σε εικονοστοιχεία. Έτσι η ευκρίνεια της οθόνης είναι σε άριστα επίπεδα, προσφέροντας εκπληκτική ποιότητα εικόνας.

Η οθόνη παρουσιάζει πολύ ρεαλιστικά χρώματα, ενώ είναι συμβατό και με HDR+ περιεχόμενο. Οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές, χωρίς αλλοιώσεις και παραμορφώσεις σε μεγάλες γωνίες.

Η οθόνη παρουσιάζει 300Hz touch sampling rate, ώστε να έχει άριστη αποκρισιμότητα στην αφή, χωρίς lag και προβλήματα. Αυτό είναι ιδανικό σε καταστάσεις gaming, αλλά και στην συνολική εμπειρία από την χρήση της συσκευής.

Η οθόνη έχει φωτεινότητα στα 1000nits περίπου, ώστε να προσφέρει απροβλημάτιστη χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Στο σύνολο έχουμε μια πολύ δυνατή οθόνη και μάλιστα μια από τις καλύτερες της αγοράς, με πολύ ποιοτικό panel, που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Ήχος

Στο κομμάτι του ήχου έχουμε πολύ μεγάλη αναβάθμιση, αφού πλέον θα βρούμε στερεοφωνικό ήχο στην συσκευή. Το ακουστικό παίζει τον ρόλο του δεύτερου ηχείου, με αρκετά καλά επίπεδα έντασης, ώστε ο ήχος να έχει καλή ισορροπία στα δύο κανάλια, σε σύγκριση με αρκετές συσκευές του ανταγωνισμού.

Η συσκευή υποστηρίζει το Huawei Histen, που προσφέρει 3D ήχο με χρήση ακουστικών, για άριστη εμπειρία στα παιχνίδια και ταινίες. Το histen προσφέρει ήχο 360 μοιρών, με την χρήση των ακουστικών, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Τα ηχεία παράγουν καλά μπάσα και καθαρές ψηλές. Οι μεσαίες γεμίζουν όμορφα τον ήχο και το σύνολο είναι αρκετά ποιοτικό. Η ένταση είναι σε καλά επίπεδα, όμως δεν θα λέγαμε όχι σε λίγο παραπάνω.

Στον ήχο η αναβάθμιση είναι καλοδεχούμενη και όπως ακριβώς έπρεπε να είναι. Η συσκευή παρέχει άρτια ηχητική εμπειρία, είτε από τα ηχεία, είτε από τα ακουστικά μας.

Κάμερα

H Huawei έχει μεγάλη παράδοση στις καλές κάμερες και το Huawei P50 Pro δεν αποτελεί εξαίρεση. Η διαφορά όμως στο P50 Pro που έρχεται Ευρώπη, είναι ο Snapdragon 888 4G και ο νέος ISP για την Huawei, που σημαίνει πως θα πρέπει να παραμετροποιήσει από την αρχή την κάμερα για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ο νέος για την Huawei, Image Signaling Proseccor (ISP) ίσως χρειαστεί λίγο καιρό για να φτάσει σε επιδόσεις τα Huawei P50 Pro με τον Kirin 9000 που κυκλοφορούν στην Κίνα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε άσχημα αποτελέσματα στο P50 Pro. Υπάρχουν όμως περιθώρια βελτίωσης.

Το Huawei P50 Pro, έρχεται με μια βασική ευρυγώνια κάμερα στα 50MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8. Φυσικά έχουμε οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS), ενώ ο αισθητήρας είναι True-Chroma, ώστε σε συνδυασμό με τον Ασπρόμαυρο αισθητήρα που θα δούμε παρακάτω, να αποτυπώνει τα χρώματα όπως είναι στην πραγματικότητα, για πολύ ρεαλιστικές φωτογραφίες. Από αυτή την κάμερα παίρνουμε πολύ δυνατά αποτελέσματα σε καλό φωτισμό, με πολύ καλό δυναμικό εύρος και υψηλή λεπτομέρεια, ενώ τα επίπεδα θορύβου είναι στο ελάχιστο. Όταν χαμηλώνει ο φωτισμός, η κάμερα μπορεί να τραβήξει εξαιρετικές φωτογραφίες από αυτό τον αισθητήρα, καλά φωτισμένες και με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου. Η λεπτομέρεια δεν χάνεται, ακόμα και σε περιβάλλοντα με πολύ χαμηλό φωτισμό, που είναι και το ζητούμενο.

Μαζί με τον βασικό αισθητήρα θα βρούμε και έναν 40MP ασπρόμαυρο αισθητήρα, πίσω από φακό διαφράγματος f/1.6! Αυτή η κάμερα βοηθάει στις λήψεις σε χαμηλό φωτισμό, ενώ φροντίζει να παραμένουν τα χρώματα ρεαλιστικά, ασχέτως από τις συνθήκες φωτός. Αυτός ο αισθητήρας εκτός από βοηθητικός στον βασικό, τραβάει πολύ ενδιαφέρουσες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, με δυνατή αντίθεση και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δεν έχει το δυναμικό εύρος της βασικής κάμερας, όμως έτσι θυμίζει τις SLR κάμερες με φιλμ, για ένα πιο “ρομαντικό” αποτέλεσμα και πολλές φορές πιο δραματικό.

Δίπλα θα βρούμε υπερευρυγώνια κάμερα με αισθητήρα στα 13MP και φακό διαφράγματος f/2.2. Από αυτή την κάμερα παίρνουμε πολύ καλά αποτελέσματα, με την εφαρμογή να κανονίζει τις παραμορφώσεις ενός τόσο υπερευρυγώνιου φακού, χωρίς πρόβλημα. Οι φωτογραφίες ακολουθούν χρωματικά την βασική κάμερα, κάτι που είναι πολύ θετικό, ενώ έχουν ικανή ποσότητα λεπτομέρειας. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε έναν RYYB αισθητήρα στα 40MP όπως είχαμε στο P40 Pro, όμως δεν μας απογοήτευσε και ο υπάρχων. Το κακό όμως είναι πως σε χαμηλό φωτισμό το night mode δεν δουλεύει, κάτι που είναι ξεκάθαρα θέμα software και πιθανότατα θα διορθωθεί σύντομα.

Τέλος, στο πίσω μέρος έχουμε περισκοπική κάμερα, που προσφέρει 3.5x οπτικό ζουμ, με ένα φακό διαφράγματος f/3.5. Ο αισθητήρας αυτής της κάμερας είναι στα 64MP και φυσικά έχει διαθέσιμη οπτική σταθεροποίηση. Η εφαρμογή επιτρέπει λήψη φωτογραφιών με 10X ζουμ, που είναι συνδυασμός οπτικού και ψηφιακού ζουμ, χωρίς μείωση στην ποιότητα, τουλάχιστον σε συνθήκες καλού φωτισμού. Οι παραγόμενες φωτογραφίες έχουν πολύ καλή ευκρίνεια, μέχρι και το 10x ζουμ, ενώ και σε χαμηλό φωτισμό το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, δεδομένου του πιο σκοτεινού φακού που προσθέτει λίγο θόρυβο. Όμως σε σχέση με τον ανταγωνισμό, οι επιδόσεις είναι πάρα πολύ καλές. Φυσικά το ζουμ πάει μέχρι 100Χ, όμως όπως σε όλες τις κάμερες αυτού του τύπου, η φωτογραφίες δεν είναι τόσο καθαρές και έχουν σημαντική παραμόρφωση. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό όμως είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Θα λέγαμε πως μέχρι και 30Χ ζουμ, οι φωτογραφίες είναι χρησιμοποιήσιμες, ειδικά αν προορίζονται για τα social media.

Στην πρόσοψη έχουμε μια κάμερα 13MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/2.4. Η εν λόγω κάμερα διαθέτει autofocus, παρακολουθώντας τα μάτια μας, φροντίζοντας να είναι πάντα εστιασμένα. Η εν λόγω κάμερα προσφέρει ζουμ 0.6Χ για να χωράει όλη η παρέα μας, ενώ φτάνει μέχρι 1Χ για κοντινές selfies. Η προεπιλογή είναι στο 0.8Χ για πολύ καλά αποτελέσματα στο κάδρο. Οι φωτογραφίες έχουν πολύ καλή ποιότητα με καλά επίπεδα λεπτομέρειας, ενώ στην λειτουργία πορτρέτου, η αναγνώριση περιγραμμάτων είναι πολύ καλή, φλουτάροντας επιτυχημένα το φόντο.

Στο κομμάτι του βίντεο οι πίσω κάμερες τραβάνε 4K στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, όπως και οι μπροστινή. Η σταθεροποίηση είναι αρκετά καλή και η εστίαση ταχύτατη. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ομαλό βίντεο, με καλή ποιότητα εικόνας και αρκετά καλό δυναμικό εύρος, για να είναι όλα καλά φωτισμένα.

Η κάμερα του P50 Pro είναι ένα πολύ ικανό σύστημα, που όμως χρειάζεται να διορθώσει κάπως το software σε σημεία όπως το night mode στον υπερευρυγώνιο. Ακόμα και έτσι όμως μπορεί να μας δώσει μερικές πολύ δυνατές φωτογραφίες, αλλά και βίντεο.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις, αυτονομία και τα συμπεράσματά μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.