Η TSMC η οποία κατασκευάζει επεξεργαστές για την Apple και Qualcomm, έχει επιβεβαιώσει ότι σταμάτησε να λαμβάνει νέες παραγγελίες από την Huawei από τις 15 Μαΐου, προκειμένου να συμμορφωθεί με την κυβερνητική εντολή, που απαιτεί από μη αμερικανικές εταιρείες να πάρουν άδεια προκειμένου να χρησιμοποιήσουν αμερικανική τεχνολογία για να προμηθεύσουν την Huawei. Αυτό θα εξαναγκάσει την κινεζική εταιρεία να ακολουθήσει μια στρατηγική η οποία θα χαρακτηρίζεται από τη χρήση δυο επεξεργαστών για τα επερχόμενα Mate 40 series flagships.

Οι ρυθμίσεις δεν θα επηρεάσουν τις τρέχουσες παραγγελίες. Το Huawei Mate 40 θα εξοπλιστεί με τον Kirin 1020 που βασίζεται στα 5nm. Φαίνεται ότι η Huawei έχει προβεί στη παραγγελία μόνο 8 εκατομμυρίων μονάδων πριν τεθούν σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις. Οι πωλήσεις των Mate 40 αναμένεται να ξεπεράσουν τις 10 εκατομμύρια μονάδες, που σημαίνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση νέων SoCs.

Και από τη στιγμή που δεν μπορεί να στραφεί στην TSMC, θα χρειαστεί κάποιον άλλον κατασκευαστή chips. Προηγουμένως, είχαμε ακούσει ότι η Qualcomm θα αιτηθεί άδεια από το Υπουργείο για να προμηθεύσει επεξεργαστές την Huawei.

Ορισμένα Mate 40 θα εξοπλιστούν με Mediatek

Αυτή την χρονιά όμως, οι μόνες επιλογές της Huawei θα είναι οι Exynos ή οι Mediatek και η πιθανότητα είναι ότι θα επιλέξει τους τελευταίους. Ο Kirin 1020 θα διαθέτει τουλάχιστον 50% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον Kirin 990. Οι πληροφορίες θέλουν το Kirin 1020 Mate 40 να είναι exclusive στη Κίνα και με mediatek σε άλλες αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.