Οθόνη

Βελτίωση έχουμε και στο κομμάτι της οθόνης, με την διάστασή της να είναι στις 6.58 ίντσες, τεχνολογίας OLED και ανάλυσης 1080×2640, σαφώς αυξημένη σε σχέση με τον προκάτοχό της. H οθόνη είναι συμβατή με περιεχόμενο HDR10+ και χρωματικά είναι DCI-P3 που είναι με βάση τα πρότυπα του κινηματογράφου. Η αναλογία της είναι 19.5:9 παρουσιάζει μια ελαφριά κυρτότητα σε όλες τις πλευρές της.

Από απόδοση έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, με πολύ ρεαλιστική χρωματική απόδοση και τρομερό δυναμικό εύρος. Οι γωνίες θέασης είναι άριστες, με ελάχιστη μείωση στην φωτεινότητα όταν κοιτάμε από ακραίες γωνίες.

Η χρήση της οθόνης είναι ιδιαίτερα άνετη, ακόμα και κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο, ενώ σε πολύ χαμηλό φωτισμό η φωτεινότητα μειώνεται πάρα πολύ για να είναι πιο ξεκούραστη η οθόνη στα μάτια μας.

Το πάνελ είναι αρκετά μεγάλο και χορταστικό για θέαση περιεχομένου και σίγουρα θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Ήχος

Στο κομμάτι του ήχου έχουμε αρκετές εξελίξεις, αφού η εταιρία έρχεται με το δικό της πρότυπο Histen, αντικαθιστώντας τον Dolby Atmos, κίνηση που κάνουν πλέον σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μονοφωνικό ηχείο, που όμως έχει πολύ καλή ένταση και αρκετά καλή ποιότητα ήχου. Έτσι έχουμε βαθιά μπάσα, πεντακάθαρες ψηλές και ποιοτικές μεσαίες που δίνουν πολύ καλό βάθος στον ήχο μας.

Όταν συνδέσουμε όμως ένα καλό ζευγάρι ακουστικά, η εμπειρία απογειώνεται, όταν ενεργοποιούμε το Histen, με την συσκευή να κάνει τον ήχο τρισδιάστατο, προσφέροντας έτσι πολύ καλή εμπειρία ακρόασης!

Το ακουστικό, όπως και στο P30 Pro, δεν υπάρχει, αλλά ο ήχος παράγεται από τις δονήσεις που προκαλούνται στην οθόνη, με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά καλό και ποιοτικό.

Κάμερα

Για άλλη μια φορά η Huawei οδηγεί τις εξελίξεις στο κομμάτι της φωτογραφίας, βελτιώνοντας πολύ την ήδη εξαιρετική κάμερα του P30 Pro. Με αλλαγές σε hardware αλλά και στο software. Η κάμερα είναι τετραπλή, με την τελευταία να είναι 3D Depth Sensing Camera, για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου. Αυτή κάμερα δεν τραβάει φωτογραφίες, αλλά δημιουργεί έναν χάρτη για τις αποστάσεις του θέματός μας και του φόντου, ώστε να προσφέρει ακόμα καλύτερο bokeh.

Περνώντας στην βασική κάμερα της συσκευής, έχουμε αισθητήρα 50MP, πίσω από φακό f/1.9. Αυτή η κάμερα, με την τεχνική του pixel binning, ενώνει 4 γειτονικά pixels σε ένα, μειώνοντας έτσι τον θόρυβο και αυξάνοντας την οξύτητα στην φωτογραφία μας. O αισθητήρας είναι RYYB, που σημαίνει πως έχει αντικαταστήσει το κάθε πράσινο pixel με 2 κίτρινα, αυξάνοντας την λήψη φωτός κατά 40%, ενώ το τεράστιο μέγεθος του αισθητήρα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη λήψη φωτός, φυσικό και άριστο bokeh και πολύ ανώτερη ποιότητα, με χαμηλό θόρυβο. Ο αισθητήρας αυτός παράγει άριστες φωτογραφίες, με υψηλή ευκρίνεια, πολύ όμορφα και ρεαλιστικά χρώματα. Από αυτόν τον αισθητήρα λαμβάνουμε και πάρα πολύ καλές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, καθώς το μέγεθος του αισθητήρα, το ανοιχτό διάφραγμα και ο ίδιος ο αισθητήρας που είναι RYYB, προσφέρουν υψηλή λήψη φωτός και κυριολεκτικά μπορούν να φωτίσουν ακόμα και τα πιο σκοτεινά πλάνα. Ο θόρυβος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα από αυτό τον αισθητήρα και η λεπτομέρεια σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Συνεχίζουμε με τον υπερευρυγώνιο φακό που εκτοξεύεται στα 40MP, πάλι με πολύ μεγάλο RYYB αισθητήρα, ενώ το διάφραγμα είναι στο f/1.8. Με αυτό τον τρόπο έχουμε τεράστια υπεροχή κόντρα στον ανταγωνισμό με πολλαπλάσια ανάλυση και πολύ πιο φωτεινό φακό. Συγκεκριμένα ο ανταγωνισμός έχει φακούς f/2.2 στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ ο υπερευρυγώνιός του είναι 12MP.  Εδώ που ξεχωρίζει όμως η εν λόγω κάμερα, είναι πως διαθέτει Dual Pixel AF, κάτι που είναι πρώτη φορά που βλέπουμε σε ultra wide κάμερα. Οι φωτογραφίες από αυτό τον φακό είναι γεμάτες λεπτομέρεια, είτε σε καλό φωτισμό είτε σε χαμηλό, πράγμα που τον φέρνει στη κορυφή για άλλη μια χρονιά. Τα χρώματα είναι πολύ ρεαλιστικά και το HDR+, προσφέρει τρομερό δυναμικό εύρος στις λήψεις μας.

Τέλος έχουμε την τηλεφακό που προσφέρει 5X οπτικό ζουμ, όμως αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με πέρσι, αφού ο αισθητήρας ανεβαίνει στα 12MP, ενώ με το OIS+AIS για σταθεροποίηση, η λήψη φωτογραφιών ακόμα και στο 50Χ είναι αρκετά ευκολότερη. Το διάφραγμα είναι στα f/3.4 όπως και πέρσι, που δεν είναι ιδανικό για νυχτερινές λήψεις, όμως το ISO μπορεί να ανέβει αρκετά ψηλά, χωρίς υπερβολικό θόρυβο, με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με πέρσι και αρκετά καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Βελτίωση έχουμε και σε καλό φωτισμό όταν το ζουμ είναι στο 50Χ, με περισσότερη λεπτομέρεια και οξύτητα στην φωτογραφία μας.

Περνώντας στην πρόσοψη, έχουμε αισθητήρα 32MP που έρχεται με δεύτερη 3D Depth Sensing Camera, ώστε να έχουμε IR autofocus, με άριστα αποτελέσματα. Στις δοκιμές μας τα χρώματα είναι πολύ ρεαλιστικά και η ποιότητα των φωτογραφιών άριστη, με υψηλή λεπτομέρεια. Η εστίαση γίνεται ταχύτητα και το HDR δουλεύει πολύ καλά, ακόμα και με τον ήλιο στην πλάτη μας.

Μεγάλες αλλαγές έχουμε και στο κομμάτι του βίντεο, με την κάμερα να προσφέρει και night video, που είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Ακόμα και σε πολύ χαμηλό φωτισμό, μπορεί να φωτίσει επαρκών τις λήψεις μας, σε σημείο που να μην πιστεύουμε πως μπορεί γίνει κάτι τέτοιο. Στο βίντεο το ISO φτάνει στα 51200, αν και αυτό σημαίνει πως σε υπερβολικά χαμηλό φωτισμό, θα έχουμε παρουσία θορύβου, όχι όμως τόσο ώστε να καταστρέψει εντελώς την λήψη μας.  Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το βίντεο. Πλέον έχουμε και δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, από όλες τις κάμερες της συσκευής, με την ποιότητα να είναι εξαιρετική και την σταθεροποίηση άριστη. Μάλιστα στην σταθεροποίηση συνδυάζεται οπτική σταθεροποίηση με τεχνητή νοημοσύνη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πλέον στο βίντεο έχουμε και λειτουργία Audio Zoom, που δουλεύει πάρα πολύ καλά. Με την βοήθεια των 3 μικρόφωνων της συσκευής και του ΑΙ, η κάμερα μπορεί να εστιάσει σε συγκεκριμένους ήχους που έρχονται από την κατεύθυνση που κάνουμε ζουμ, που ακόμα και στις μέρες μας παραμένει εντυπωσιακό.

Η κάμερα του P40 Pro είναι πιθανότατα η καλύτερη κάμερα αυτή τη στιγμή στην αγορά, οπότε θα μας εντυπωσιάσει σε ότι και αν χρειαστούμε. Αν δε μπορεί το P40 Pro να βγάλει την φωτογραφία που επιθυμούμε, τότε δεν θα μπορεί καμία άλλη συσκευή που έχει βγει μέχρι σήμερα!

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την XD Fusion Engine, που καθιστά δυνατή την λήψη τόσο καλών φωτογραφιών.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμφανισιακά μέτριο προς κακο… Ειδικά αυτή η κάμερα μέσα στην οθόνη… Είναι και 5G… Που στην Ελλάδα θα αργήσει να έρθει…(θέλουμε δε θέλουμε κάποιοι στο τέλος θα γίνει όπως πάντα…). Γιατί λοιπόν να δώσεις ένα σκασμο λεφτά για ένα άχρηστο 5G για την ελληνική αγορά;;; Η χιαομαρα έχει καλύτερες και ποιο φθηνές προτάσεις!!!

    • Στην καμερα ειδικα ουτε που τo αγγιζουν το p40. Με τη λογικη σου γιατι καποιος να παρει mercedes αφου μπορει και με ενα toyota να κανει την δουλεια του? Δεν εχω προβλημα σε αυτο, o καθενας ας παρει οτι γουσταρει αλλα μην μας ζαλιζετε συνεχεια με την Xiaomi.

  2. Κάνουμε τον κόπο να κλικάρουμε το βίντεο να πάρεις και σει, το κάτι τι σου…
    Μα τόση σπουδή για την huawe…

  3. Για τον φιλο που λεει για xiaomi. Αστο μεγαλε , εδω ηρθε η tcl με το plex και στην μεσαια κατηγορια εβαλε αλλους ορους και φωτογραφικα και λειτουργικα , αλλα και σαν οθονη. Εχω ενα στην κατοχη μου για δευτερη συσκευη και πραγματικα δεν περιμενα οτι θα ηταν τοσο τουμπανο. Τωρα οσο για το p40 , αλλα και το p40 pro, (πρροσωπικα μαλλον θα καταληξω στο p40 λογο μεγεθους) μιλαμε για τουμπανα. Εχω σαν βασικη το p30 , οχι το pro, και οκ, δεν εχει ανταγωνισμο. Ειδικα τωρα , που θα πεσει σε τιμη η σειρα p30, αν καποιος θελει τηλεφωνο και οχι μπιχλιμπιδι , δεν μπορει να διαθεσει το παραπανω, καλυτερα σε αυτα παρα σε πατατακια στιλ xiaomi.

    • Eπισης , με το p40 lite , η huawei , ανεβαζει τα level ακομα παραπανω στην μεσαια. Δεν ειμαι φαν εταιρειας , αλλα οι αληθειες να λεγονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.