Επιδόσεις

Το Huawei Nova 5T έρχεται με τον πολύ δυνατό Kirin 980, που συναντήσαμε στα P30 Pro και Mate 20 Pro. Το chipset είναι πάρα πολύ δυνατό, τόσο σε ωμή επεξεργαστική ισχύ, όσο και σε AI, κάνοντάς το την δυνατότερη συσκευή σε αυτή την κατηγορία τιμής σε σχέση με τους περισσότερους ανταγωνιστές της.

Ο Kirin 980 αποτελείταιαπό 8 συνολικά πυρήνες, χωρισμένους σε τρεις ομάδες. Οι μεγαλύτερη και ισχυρότεροι είναι 2 Cortex-A76 χρονισμένοι στα 2.6GHz, ενώ ακολουθούν άλλοι δύο Cortex-A76 χρονισμένοισ τα 1.9GHz. Τέλος έχουμε τους πιο αδύναμους Cortex-A55, χρονισμένους στα 1.8GHz, για τις πιο απλές διεργασίες.

Έχοντας ένα τόσο δυνατό chipset στην διάθεσή του και με 6GB RAM, τα πάντα τρέχουν άριστα, χωρίς προβλήματα, κολλήματα και καθυστερήσεις.

Φυσικά τις άριστες επιδόσεις επιβεβαιώνουν και τα benchmarks, που μας έδωσαν μερικά πολύ δυνατά αποτελέσματα.

Αυτονομία

Το EMUI 10 είναι φτιαγμένο ώστε να παρατηρεί την χρήση που κάνει ο χρήστης και να φτιάχνει το βέλτιστο πλάνο κατανάλωσης ώστε να αξιοποιεί πλήρως την μπαταρία της συσκευής. Το Nova 5T έρχεται με μπαταρία 4000mAh, που με το λειτουργικό χρησιμοποιείται στο έπακρο.

Έτσι το Nova 5T αντέχει μέχρι και δύο μέρες έντονης χρήσης, που είναι πολύ παραπάνω από αυτό που προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος του ανταγωνισμού του. Στα δικά μας χέρια και με βαριά χρήση, το βράδυ πριν τον ύπνο είχαμε ακόμα 40-60% μπαταρία, κάτι που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

Φυσικά αυτό φαίνεται και στο PCMark,που στο τεστ μπαταρίας η συσκευή κατάφερε να μείνει ανοιχτή σχεδόν 15 ώρες, καταναλώνοντας το 80% της μπαταρίας.

Συμπεράσματα

H Huawei περνάει την πιο δύσκολη εποχή της ιστορίας της, χωρίς όμως να φταίει η ίδια. Όμως ακόμα και στο άδικο κλίμα που λειτουργεί, καταφέρνει να φέρει νέες προτάσεις στην αγορά, που έχουν πολύ ενδιαφέρον και είναι εξαιρετικά valie for money.

Το Nova 5T έρχεται με επιδόσεις των κορυφαίων μοντέλων της εταιρίας, στην μισή τιμή. Με μια πολύ καλή οθόνη και καλό ήχο, ενώ έχουμε και μια πολύ καλή κάμερα, ώστε να καλύψει πλήρως τον υποψήφιο αγοραστή.

Το Nova 5T αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους στοχεύουν σε αυτή την κατηγορία. Αρκεί να την δοκιμάσετε για να καταλάβετε τι εννοούμε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ελπίζουμε να βρεθεί σύντομα λύση στην διένεξη με τις ΗΠΑ, γιατί αν η Huawei βγάζει συσκευές σαν το Nova 5T σε αυτό το δυσμενές κλίμα, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει όταν θα έχει την πλήρη ελευθερία να δημιουργήσει όπως εκείνη θέλει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.