Το νέο Nexus 6P, καθώς και το μικρότερο 5X, έρχονται με έναν μοναδικό 12.3 MP αισθητήρα κάμερας της Sony, ο οποίος έχει την δυνατότητα να καταγράφει τεράστια πίξελ στα 1,55μm, με αποτέλεσμα να περνάει περισσότερο φως από ότι σε άλλα smartphones και να κάνει τις λήψεις μας πιο φωτεινές, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

nexus-6p-camera-wide

Το γνωστό DxOMark Mobile πήρε στα χέρια του το νέο Huawei Nexus 6P και έκανε διάφορες δοκιμές στην κάμερα του. Παρά το γεγονός ότι η συσκευή είναι προς το παρών σε κατάσταση δείγματος, αφού δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά, το νέο phablet της Google βαθμολογήθηκε με το εντυπωσιακό σκορ των 84 πόντων, που το κατατάσσει δεύτερο στην λίστα του DxOMark, δηλαδή μια θέση πίσω από τους 86 πόντους του Samsung Galaxy S6.

Nexus-6p-camera-test-dxomark

Η κάμερα του Nexus 6P όπως είπαμε και παραπάνω είναι στα 12.3MP με 1,55μm pixels, ενώ διαθέτει διάφραγμα f/2.0 και το μέγεθος του αισθητήρα είναι 1/2.3″. Στις δοκιμές, το Nexus 6P κατάφερε να πιάσει 86 πόντους χάρη στην ικανότητα του να καταγράφει εντυπωσιακά λεπτομερείς εικόνες, καθώς και την γρήγορη και ακριβής αυτόματη εστίαση του σε όλες τις συνθήκες.  Οι φωτογραφίες είχαν καλή έκθεση και καλή ισορροπία λευκού. Το φλας της κάμερας συμπεριφέρθηκε επίσης καλά όταν χρησιμοποιήθηκε.

Nexus-6P-camera-findings

Δυστυχώς, το αυτόματο HDR+ σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν δούλεψε καλά και ορισμένες φορές υπήρχαν καμμένα στιγμιότυπα σε σκηνές με υψηλή δυναμική. Επίσης, υπήρχαν περιπτώσεις που η κάμερα τράβαγε την φωτογραφία πριν κλειδώσει η εστίαση. Αυτά εμπόδισαν το Nexus 6P από το να πάρει ακόμα καλύτερο βαθμό στο τεστ, ωστόσο αυτά είναι εύκολο να διορθωθούν με ένα μελλοντικό update.

Στο κομμάτι του βίντεο, το Nexus 6P δεν τα πήγε πολύ καλά, καθώς είχε κακή εστίαση και σταθεροποίηση (αφού δεν έχει OIS), ενώ έχασε λεπτομέρειες και αποχρώσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με αποτέλεσμα να βαθμολογηθεί με 79 πόντους.

Η βαθμολογία του Nexus 6P στην κάμερα είναι μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με τους 79 πόντους που είχε ο προκάτοχός του, το Motorola Nexus 6. Το LG Nexus 5X δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, αν και λογικά μπορούμε να περιμένουμε παρόμοια αποτελέσματα.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.