Η Huawei έχει μπει δυναμικά στην αγορά των laptops και μας έχει ήδη δώσει μερικές πολύ δυνατές επιλογές, που είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, τόσο σε τιμές όσο και σε χαρακτηριστικά. Αυτή την φορά έρχεται να ανταγωνιστεί ευθέως τα macbook air, παρουσιάζοντας το Huawei Matebook X, που έχει σαν πρώτη προτεραιότητα την φορητότητα. Το Matebook X δεν έρχεται να αντικαταστήσει την Pro έκδοσή του, για αυτό και έχουμε μεγάλη διαφορά στην τιμή. Θα το βρούμε στα €1599 στην αγορά.

Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά

Σχεδιασμός

Το σίγουρο είναι πως το Matebook X ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή που το πιάνουμε στα χέρια μας, τόσο για τον σχεδιασμό του όσο και για τις πολύ μικρές του διαστάσεις. Με πάχος μόλις 13.6mm, που το κάνει τόσο παχύ, όσο ορισμένα από τα smartphones τις αγοράς, με αποτέλεσμα να χωράει πολύ εύκολα σε τσάντα ή σακίδιο, χωρίς να προσθέτει αρκετό βάρος, αφού ζυγίζει μόλις 1kg.

Κατασκευαστικά η συσκευή είναι από μαγνήσιο, για μεγάλη αντοχή αλλά και για χαμηλό βάρος. Παράλληλα προσφέρει την πολυτέλεια που αρμόζει σε συσκευή αυτής της τιμής!

Όταν ξεδιπλώνει η οθόνη του, θα καταλάβουμε καλύτερα πως έχει απίστευτα μικρό πάχος, κάτι δηλώνει πως πρόκειται για ένα θαύμα της τεχνολογίας, αφού τόσο λεπτές οθόνες βρίσκουμε σε πολύ ακριβότερα laptops.

Οθόνη

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο από τον πολύ δυνατό σχεδιασμό, είναι η οθόνη της συσκευής, που έχει μέγεθος 13 ίντσες και θα την εκτιμήσουν πολύ οι δημιουργοί περιεχομένου. Η αναλογία της είναι 3:2, που την κάνει ιδανική για επεξεργασία εικόνας, ενώ η τεχνολογία της είναι IPS LCD, με ανάλυση 3000×2000. Το εντυπωσιακό είναι πως καλύπτει το 100% του sRGB, οπότε παράγει απίστευτα ρεαλιστικά χρώματα, με 100% ακρίβεια.

Η οθόνη παρουσιάζει επίσης πολύ δυνατή αντίθεση, ενώ είναι και συμβατή με HDR περιεχόμενο, για να απολαύσετε το περιεχόμενό σας στο έπακρο. Η φωτεινότητά της φτάνει τα 400nits, ώστε να μην έχετε το παραμικρό πρόβλημα σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και με ηλιοφάνεια.

Φυσικά έχουμε και αισθητήρα περιβάλλοντος φωτός, ώστε η φωτεινότητα να ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με τον φωτισμό στον χώρο, κάτι που σίγουρα δεν αποτελεί δεδομένο ακόμα και σήμερα. Αυτό σημαίνει πως η φωτεινότητα θα είναι ρυθμισμένη πάντα, ώστε να μην ενοχλεί τα μάτια μας σε χαμηλό φωτισμό, αλλά και ούτε να έχουμε προβλήματα θέασης σε εξωτερικούς χώρους.

Η οθόνη είναι φυσικά αφής, κάτι που είναι must σε αυτή την κατηγορία και μπορεί να εκτοξεύσει την παραγωγικότητά μας!

Πρακτικά η χρήση της οθόνης είναι απόλαυση, με πολύ καλή ποιότητα εικόνας, εξαιρετικές γωνίες θέασης και ευχάριστη εμπειρία σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ήχος

Όπως λέω σε όλα μου τα review, καλή ο οθόνη, όμως χρειαζόμαστε και καλό ήχο για να χαρούμε το περιεχόμενό μας όπως του αρμόζει. Έτσι το Huawei Matebook X είναι εξοπλισμένο με 4 συνολικά ηχεία, δύο εκ των οποίων είναι στα 2W και τα υπόλοιπα δύο είναι στο 1W. Αυτό το στήσιμο μας δίνει πολύ όμορφα μπάσα και πεντακάθαρες ψηλές, ενώ οι συνδυασμός τους παράγει πολύ καλές μεσαίες, ώστε να έχουμε άρτιο ήχο και με πολύ καλή ένταση.

Αν θέλουμε κάτι παραπάνω, θα βρούμε θύρα 3.5mm audio jack, για να βάλουμε τα ακουστικά της αρεσκείας μας και να απολαύσουμε τον ήχο στο έπακρο, αφού το DAC της συσκευής είναι εξαιρετικό.

Συνέχεια στην επόμενη σελίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.