Η Huawei έχει μπει για τα καλά στην αγορά των laptops και μέχρι στιγμής μας έχει προσφέρει μερικές από τις δυνατότερες προτάσεις τις αγοράς. Το προσωπικό αγαπημένο ήταν μέχρι σήμερα το Matebook 14 που όπως έχετε δει και στα βίντεό μας, μου κάνει καθημερινά παρέα για τις εργασίες του στούντιο και όχι μόνο. Όπως τώρα έρχεται το Matebook 14s για να φέρει μια πιο ολοκληρωμένη έκδοση του πετυχημένο laptop.

Θα λέγαμε πως τα προβλήματα της εταιρίας με την αμερικάνικη κυβέρνηση, έχουν σπρώξει την εταιρία στη δημιουργία νέων προϊόντων και σε άλλες κατηγορίες και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Μία από της κατηγορίες αυτές είναι φυσικά αυτή των laptops.

Τα Huawei Matebook 14s έρχονται με τιμή στα 1199 για την έκδοση με i5 και 8GB RAM, 1299 για την έκδοση με i5 και 15GB RAM και 1599 για την έκδοση με i7 και 16GB RAM, αλλά και 1ΤΒ NVMe.

Ας το δούμε πιο αναλυτικά!

Σχεδιασμός

To Matebook 14s έρχεται με κατασκευή από αλουμίνιο και diamond cut φινίρισμα στις γωνίες του. Αυτό σημαίνει πως έχουμε πέραν της πολυτελής αίσθησης, και την στιβαρότητα που χρειάζεται σε ένα premium laptop, ώστε να μη φοβάστε να το μεταφέρετε!

Το βάρος είναι πολύ χαμηλό στα 1.43kg που το κάνει ιδανικό για μεταφορά, ενώ η στιβαρή κατασκευή αντέχει και την μεταφορά εντός σπιτιού χωρίς να λυγίζει.

Το συνολικό μέγεθος του laptop είναι αρκετά μαζεμένο, με τα bezels να παραμένουν αρκετά μικρά, με δεδομένο πως η κάμερα έφυγε από το πλήκτρο που ήταν στον προκάτοχό του και μεταφέρθηκε στο πάνω μέρος της οθόνης. Το πάχος της συσκευής είναι μόλις 16.7mm που είναι αρκετά λεπτό, πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε πως έρχεται με πολύ μεγάλη μπαταρία.

Στο σύνολό του, το Matebook 14s είναι αρκετά premium και πολύ εμφανίσιμο, ώστε να καλύψει αισθητικά και του πιο απαιτητικούς.

Οθόνη

Εκεί που το Matebook 14s ξεχωρίζει, είναι η οθόνη του που έρχεται με σημαντική αναβάθμιση σε όλους τους τομείς. Όπως λέει και το όνομά του, η οθόνη είναι στις 14 ίντσες, ενώ έχει ανάλυση 2.5K (2520×1680). Η αναλογία των πλευρών της είναι 3:2, που είναι ότι πρέπει για καταστάσεις εργασίας.

Η οθόνη είναι συμβατή με HDR10 περιεχόμενο, ενώ η φωτεινότητα φτάνει τα 400nits, που δεν ειναι δεδομένο σε ένα laptop. Όμως η εταιρία δεν έμεινε εκεί, αφού η οθόνη είναι στα 90Hz με την διαφορά να είναι εμφανής σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η μεγαλύτερη διαφορά όμως έρχεται στο ότι η οθόνη είναι πλέον αφής, κάτι που θα μας λύσει τα χέρια σε διάφορες καταστάσεις.

Η οθόνη έχει πολύ καλή χρωματική αναπαράσταση, καλύπτοντας το 100% του sRGB, οι γωνίες θέασης είναι πάρα πολύ καλές, όμως θα θέλαμε το γυαλί να έχει χαμηλότερες αντανακλάσεις, χωρίς όμως να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Τέλος, η αντίθεση της οθόνης είναι άριστη.

Στα χρήματα που έρχεται το Matebook 14s κυριολεκτικά δεν θα βρείτε άλλο laptop με αυτή την ανάλυση και οθόνη αφής. Πραγματικά, εντυπωσιακό για αυτά τα χρήματα.

Ήχος

Στο κομμάτι του ήχου το Matebook 14s έρχεται με 4 ηχεία συνολικά και Huawei Sound, με την εταιρία να έχει ρυθμίσει τα ηχεία ώστε να μας δώσουν τον καλύτερο δυνατό ήχο. Από τα ηχεία πήραμε πολύ καλή ένταση, ενώ τα μπάσα ήταν πολύ ποιοτικά και δυνατά. Οι ψηλές πεντακάθαρες και οι μεσαίες γέμιζαν όμορφα τον ήχο μας. Το σίγουρο είναι πως σε συνδυασμό με την οθόνη, θα έχουμε μια άριστη εμπειρία στη θέαση περιεχομένου.

Φυσικά, υπάρχει θύρα για τα ακουστικά μας, με πολύ καλό DAC ώστε να έχουμε άριστο ήχο και την ιδιωτικότητά μας ή όταν απλά δε θέλουμε να ενοχλούμε τους γύρω μας.

Το Huawei Sound, θα μας προσφέρει καθαρότερο ήχο στις συνομιλίες μας, με Noise Cancellation, ώστε να μην μεταφέρονται οι ήχοι του περιβάλλοντός μας στους συνομιλητές μας.

Επιδόσεις

Η Huawei αυτή τη φορά έχει επιλέξει επεξεργαστή της Intel σε αντίθεση με το απλό 14άρι, που ερχόταν με Ryzen, δείχνοντας πως έχει ακόμα συνεργασία με αμερικάνικες εταιρίες, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει πόσο στοχευμένη είναι η επιλογή της αμερικάνικης κυβέρνησης εναντίον της. Αυτό από μόνο του δείχνει πως δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια το όλο θέμα, αλλά με το ποια εταιρία θα έχει τον έλεγχο στα δίκτυα 5G.

Το Matebook 14s έρχεται με τον Intel i5-11300H, που ανήκει στην τελευταία γενιά i5 επεξεργαστών της Intel. Οι επιδόσεις του εν λόγω επεξεργαστή είναι αρκετά δυνατές, ενώ και οι θερμοκρασίες πλήρως ελεγχόμενες από την ψύξη του laptop, επιτρέποντας τη λειτουργία του στο μέγιστο, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω i5 έχει TDP στα 45W και το laptop διατηρεί τις μέγιστες επιδόσεις για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειαστεί να κάνει throttling για να διαχειριστεί τις θερμοκρασίες. Φυσικά τις μέγιστες επιδόσεις τις επιτυγχάνουμε με το laptop στο ρεύμα, αφού όταν δουλεύουμε με μπαταρία, η απόδοση πέφτει στα 37W για λόγους αυτονομίας.

Όταν είμαστε με το laptop στο ρεύμα, πατώντας Fn+P ανοίγει το Performance Mode, που ανεβάζει την ταχύτητα που δουλεύουν τα coolers, επιτρέποντας έτσι την καλύτερη ψύξη και κατά συνέπεια τις καλύτερες επιδόσεις. Βέβαια αυξάνεται και ο θόρυβος.

Η βασική έκδοση έρχεται με 8GB RAM, που είναι αρκετή για χρήση γραφείου, όμως για κάτι παραπάνω καλό θα ήταν να πάρετε την έκδοση με τα 16GB.

Αυτονομία

Το Matebook 14s έρχεται με μπαταρία 60Wh που είναι αρκετή για να μας προσφέρει περίπου 11 ώρες θέασης 4Κ βίντεο με την οθόνη στη μέγιστη φωτεινότητα. Αν ρίξουμε λίγο την φωτεινότητα θα δούμε μέχρι και 12 ώρες θέασης βίντεο. Σε μικτή χρήση γραφείου, είδαμε το laptop να χρειάζεται γύρω στις  ώρες, πριν χρειαστεί ρεύμα, όμως αυτό έχει να κάνει καθαρά με τη χρήση που κάνει ο καθένας.

 

Με τον φορτιστή των 90W θα χρειαστείτε μισή ώρα για να φορτίσετε το 50% της μπαταρίας, σε μία ώρα φορτίζει μέχρι το 80% και για πλήρη φόρτιση θα χρειαστείτε περίπου 1.5 ώρα.

Συμπεράσματα

To Huawei Matebook 14s όπως λέει και το όνομά του είναι μια αναβάθμιση του Matebook 14, ώστε να γεμίσει τις ελλείψεις που υπήρχαν. Έτσι έρχεται με οθόνη αφής, κάτι που ήθελαν αρκετοί χρήστες, υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στην οθόνη, αλλά και γρηγορότερη φόρτιση. Η Windows Hello κάμερα, κάνει το ξεκλείδωμα πιο γρήγορο, ενώ η Iris Xe θα σας προσφέρει μεγαλύτερη γκάμα παιχνιδιών που μπορεί να τρέξει, μιας και δεν είναι ένα gaming laptop.

Αν και η τιμή του είναι κάπως ανεβασμένη, με μια αναζήτηση στην αγορά δεν θα βρείτε κάποιο άλλο laptop με αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά και την ποιότητα κατασκευής, σε αυτά τα χρήματα. Ιδιαίτερα αν ψάχνετε για μηχάνημα με τόσο υψηλή ανάλυση στην οθόνη, θα χρειαστεί να πληρώσετε μερικές εκατοντάδες ευρώ παραπάνω για να πάτε σε άλλη εταιρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.