Η Huawei μας εξέπληξε ευχάριστα πριν μερικούς μήνες, φέρνοντας στην αγορά το πολύ καλό Matebook D14, όμως τώρα επιστρέφει με το Matebook 14 για να μας εντυπωσιάσει ακόμα παραπάνω. Άλλωστε τώρα με την καραντίνα, η ανάγκη για ένα laptop κάτω των €1000, που να μπορεί να κάνει τα πάντα, είναι βασική.

Το Matebook 14 έρχεται να αντικαταστήσει το D14, προσφέροντας όμως αναβαθμίσεις κυριολεκτικά σε όλους τους τομείς. Θα το βρούμε στα καταστήματα με τιμή στα €999,

Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Σχεδιασμός

Το Matebook 14 έρχεται με βελτιωμένο σχεδιασμό σε σχέση με το D14, με κατασκευή από αλουμίνιο, ενώ το συνολικό δέσιμο της συσκευής είναι ακόμα πιο ποιοτικό, προσφέροντας μια πολύ premium αίσθηση, που συναντάμε σε πολύ ακριβότερα laptop.

Το μέγεθος του είναι πολύ μαζεμένο, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα φορητό, ενώ το βάρος του είναι και αυτό σε πολύ καλά επίπεδα, αφού φτάνει τα 1.49kg μόνο. η εταιρία έχει κρατήσει και το πάχος του σε πάρα πολύ καλά επίπεδα, αφού δεν ξεπερνά τα 15.9mm, ώστε να χωράει εύκολα σε τσάντες και backpacks για εύκολη μεταφορά του.

Στο πολύ μικρό του μέγεθος συμβάλουν τα πάρα πολύ μικρά bezels της οθόνης, στο για άλλη μια φορά συμβάλει η μεταφορά της κάμερας στο πληκτρολόγιο, ώστε να μην χρειάζεται η οπή πάνω από την οθόνη.

Από θέμα εμφάνισης θα το βρούμε σε space grey, που είναι πραγματικά πολύ όμορφο και θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Οθόνη

Μια από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις του Matebook 14 είναι η οθόνη! Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της αύξησης στην ανάλυση της οθόνης, που από FHD πάει σε QHD 2160×1440, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια. Η οθόνη επίσης καλύπτει το 100% του sRGB, οπότε έχουμε πλήρη χρωματική παλέτα με τρομερά ρεαλιστικά χρώματα, που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι επαγγελματίες της δημιουργίας περιεχομένου.

Η φωτεινότητα της οθόνης φτάνει τα 300nits, που είναι αρκετή για καλή θέαση σε εξωτερικούς χώρους, όμως κάτω από τον ήλιο ίσως υπάρχουν κάποιες δυσκολίες. Η αντίθεση είναι εξαιρετική και το δυναμικό εύρος της οθόνης άριστο, ενώ προσφέρει και συμβατότητα με HDR10 περιεχόμενο.

Οι γωνίες θέασης είναι και αυτές άριστες, χωρίς χρωματικές παραμορφώσεις, αλλά ούτε και σημαντική μείωση φωτεινότητας από ακραίες γωνίες.

Η αναλογία 3:2 ίσως να μην είναι ιδανική για θέαση περιεχομένου, όμως είναι ιδανική για όσους θέλουν την δημιουργία του. στην θέαση περιεχομένου ίσως έχουμε μαύρες μπάρες πάνω και κάτω αν μιλάμε για 16:9.

Η οθόνη όμως είναι τόσο ποιοτική που θα σας δώσει όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε το περιεχόμενό σας αλλά και για δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο.

Ήχος

Όσα laptops της Huawei δοκιμάσαμε φέτος είχαν πάρα πολύ καλό ήχο και το Matebook 14 δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι εξοπλισμένο με δύο ηχεία των 2W για στερεοφωνικό ήχο, που θα σας προσφέρουν αρκετή ένταση για κάθε χρήση, ενώ έχουμε και 3.5mm audiojack θύρα για τα ακουστικά μας.

Τα ηχεία παράγουν πολύ καθαρό ήχο, με βαθύ μπάσο και καλές ψηλές, που δεν είναι τσιριχτές ή παραμορφώνουν τον ήχο. Στο σύνολό τους δεν παρατηρήσαμε προβλήματα παραμόρφωσης σε κανένα σενάριο, ενώ στα τεστ που τρέξαμε παρατηρήσαμε αρκετά καλό εύρος, τόσο σε ψηλές όσο και σε μπάσα, που είναι εντυπωσιακό. Ο ήχος παραμένει αρκετά καθαρός ακόμα και σε φουλ ένταση, ενώ τα 4W συνολικά είναι αρκετά δυνατά για χρήση φορητού υπολογιστή.

Το DAC που θα οδηγήσει τα ακουστικά μας φαίνεται αρκετά ποιοτικό, παράγοντας πολύ καθαρό ήχο. Το δοκιμάσαμε με τα Sony WH1000XM4, τα Creative SXFI Theater και Creative SXFI Gaming και πήραμε πολύ καλά αποτελέσματα και από τα τρία, με κρυστάλλινο ήχο.

Συνέχεια στην επόμενη σελίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.