Οθόνη

Ο τομέας όμως που σίγουρα υπερτερεί σε σχέση με το D14 και D15, είναι σίγουρα αυτός της οθόνης. Η αναλογία πλευρών είναι 3:2 που είναι ιδανική για γραφιστική και επαγγελματική χρήση, τόσο σε εγγραφή κειμένου, όσο και σε επεξεργασία βίντεο και εικόνας.

Αυτό που κάνει την οθόνη να ξεχωρίζει είναι η ανάλυσή της, που είναι 2160×1440. Αυτό πραγματικά σπανίζει σε αυτή την κατηγορία χρημάτων, πόσο μάλλον όταν αυτή η οθόνη καλύπτει το 100% του sRGB.

Η οθόνη εμφανίζει εξαιρετικά χρώματα, πολύ καλή αντίθεση και εκπληκτικές γωνίες θέασης. Το δυναμικό εύρος είναι εξαιρετικό και για άλλη μια φορά η οθόνη είναι συμβατή με HDR περιεχόμενο, όπου επιτρέπουν τα Windows 10.

Αυτό που θα θέλαμε όμως θα ήταν σίγουρα παραπάνω φωτεινότητα, καθώς η οθόνη φτάνει τα 300nits σαν μέγιστη φωτεινότητα, που σημαίνει πως κάτω από τον ήλιο ή σε εξωτερικούς χώρους, ενδέχεται να δυσκολευτεί η θέασης ορισμένων σημείων της οθόνης. Όμως η συσκευή έρχεται με αυτόματη προσαρμογή της φωτεινότητας, ώστε να έχουμε το βέλτιστο που μπορεί να δώσει, ανάλογα με τον περιβάλλοντα φωτισμό.

Εργονομία

Η Huawei πάντα επενδύει στο κομμάτι της εργονομίας στα laptops της και το Matebook 13 δεν αποτελεί εξαίρεση. Φυσικά το Huawei Share δηλώνει παρόν, για άριστη συνεργασία μεταξύ κινητού και laptop, που πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις, όπως έχουμε δει σε όλα τα reviews των Huawei laptops.

Αυτό που είναι πάντα πολύ βολικό, είναι ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων στο power button. Ο αισθητήρας είναι πάρα πολύ γρήγορος, αφού κάνει χρήση της τεχνολογίας που έχει η εταιρία από τα smartphones. Μάλιστα αν βάλουμε το δάχτυλο που έχω registered κατά το boot του laptop, η αναγνώριση ξεκινάει και παραλείπει εντελώς την οθόνη login των Windows.

Το πληκτρολόγιο έχει πλήρες μέγεθος, οπότε αφού συνηθίσουμε την υφή του (δεν χρειάζεται πάνω από λίγα λεπτά) η ταχύτητα στο γράψιμο είναι πάρα πολύ καλή. Τα πλήκτρα έχουν πολύ μικρή διαδρομή, που σημαίνει πως είναι πιο ευαίσθητο στο άγγιγμα, οπότε δεν χάνονται τα hits μας.

Επιδόσεις

Το Matebook 13 έρχεται με τον Ryzen 5 3500U, που είναι ένας ιδιαίτερα ικανός επεξεργαστής για την κατηγορία, αφού ξεπερνάει chips όπως ο i5 8265U. Αυτός είναι και ο λόγος των πολύ καλών επιδόσεων, αφού έρχεται με 4 πυρήνες και 8 threads.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ χαμηλές, ώστε η λέξη CPU Throttling να είναι άγνωστη, οπότε και οι πυρήνες παραμένουν στην μέγιστη συχνότητά τους.

Από μνήμη θα βρούμε 8GB RAM, που είναι αρκετά για βασική χρήση και χρήση γραφείου. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 512GB, όμως ο δίσκος είναι NVMe, οπότε έχουμε ακραίες ταχύτητες.

Τα γραφικά αναλαμβάνει μια Vega 8, που έρχεται μαζί με τον Ryzen 5 και παρέχει καλές επιδόσεις για βασική χρήση και ήπιο Gaming. Θα μπορείτε να παίξετε αρκετά παιχνίδια, όχι όμως ΑΑΑ τίτλους στα μέγιστα γραφικά. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να τοπ έχετε συνδεδεμένο στο ρεύμα κατά το gaming, ώστε να πιάνει την μέγιστη επίδοση, αφού δεν θα έχει ανάγκη την εξοικονόμηση μπαταρίας.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.