Η Huawei έχει μπει για τα καλά στην αγορά των laptops με όλο και περισσότερες συσκευές. Αυτή την φορά έρχεται να καλύψει το καινό μεταξύ των ultrabooks και των mid range laptops, με το Matebook 13, που έρχεται με hardware αντίστοιχο αυτού των D14 και D15, αλλά ο σχεδιασμός του είναι πιο κοντά στο Matebook X Pro. Με αυτό τον τρόπο η εταιρία θέλει να φέρει πιο κοντά τις δύο κατηγορίες και μάλιστα με τιμή €899, ενώ για τις προπαραγγελίες θα υπάρχει δώρο ένα Nova 5T, ώστε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις λειτουργίες του Huawei Share.

Το Matebook 13 έρχεται με κατασκευή από αλουμίνιο, με πολύ λεπτό σχεδιασμό με πάχος μόλις 14.9mm. Το βάρος του είναι μόλις 1.3kg.

Η οθόνη είναι στις 13 ίντσες, με ανάλυση 2160×1440. Η τεχνολογία της είναι IPS LCD, για άριστες γωνίες θέασης και είναι συμβατή με HDR περιεχόμενο.

Στο εσωτερικό θα βρούμε τον Ryzen 5 3500U, με 4 πυρήνες και 8 threads. Οι πυρήνες είναι χρονισμένοι στα 2.1 GHz, ενώ το Max Boost Clock φτάνει τα 3.7GHz. Αυτό σημαίνει πως σε εφαρμογές που είναι μονοπύρηνες, η συχνότητα μπορεί να φτάσει στα 3.7GHz. Τα γραφικά αναλαμβάνει μια Vega 8, ενσωματωμένη στο chipset.

Από μνήμη θα βρούμε 8GB DDR4 RAM, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 512GB, με NVMe δίσκο, ώστε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές ταχύτητες στο κομμάτι της εγγραφής και ανάγνωσης.

Από συνδεσιμότητα έχουμε 2 USB-C, στα πρότυπα του USB 3.1. Για παραπάνω θύρες υπάρχει dock στην συσκευασία, που περιέχει μία ακόμα θύρα USB 3.0, μία θύρα HDMI, μία VGA και μία θύρα USB-C . Στα αριστερά της συσκευής θα βρούμε μια θύρα 3.5mm Audio Jack.

Η συσκευή έρχεται με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων πάνω στο Power Button, ενώ στο κάτω μέρος της συσκευής θα βρούμε 2 ηχεία των 2W το καθένα, για καλή ένταση στον ήχο.

Το MAtebook 13 έρχεται με μπαταρία 41.7Wh και ταχεία φόρτιση στα 65W μέσω της θύρας USB C.

Τέλος έχουμε το Huawei Share για σύνδεση και μεταφορά αρχείων μεταξύ του laptop και συσκευών την Honor και της Huawei, με πολύ εντυπωσιακές δυνατότητες.

Πάμε να δούμε το Huawei Matebook 13 πιο αναλυτικά.

Σχεδιασμός

Η Huawei ξεκάθαρα έχει επιλέξει μια πιο premium προσέγγιση, τόσο στον σχεδιασμό του όσο και στα υλικά. Έτσι έχουμε κατασκευή από αλουμίνιο, ενώ η οθόνη διαθέτει πολύ μικρά bezels, ενώ λείπει το film μπροστά από το πάνελ, που είδαμε στα D14 και D15. Την θέση του έχει πάρει πρόσοψη από γυαλί, καθώς είναι ακριβώς ίδιο με αυτό του μεγάλους matebook 13, που έρχεται με touch οθόνη. Όμως η οθόνη δεν είναι αφής, οπότε θα αρκεστούμε στην πιο ποιοτική κατασκευή.

Η συσκευή έχει το ελάχιστο δυνατό μέγεθος, αλλά και βάρος, αφού ζυγίζει μόλις 1.3 κιλά, οπότε μιλάμε για ένα laptop που έχει σαν στόχο την φορητότητα, χωρίς όμως την παραμικρή παραχώρηση.

Στο πολύ μικρό μέγεθος βοηθάει φυσικά και το πολύ μικρό μέγεθος της κάμερας, που κρατάει το πάνω bezel σε αρκετά μικρές διαστάσεις.

Τα ηχεία της συσκευής βρίσκονται στο κάτω μέρος, ενώ όταν το ακουμπάμε σε ξύλινη επιφάνεια, παίρνουμε δυνατότερο μπάσο. Από την άλλη όμως, όταν το έχουμε στα πόδια μας, έχουμε μείωση στην ένταση.

Αυτή τη φορά δεν έχουμε γρίλιες για τον εξαερισμό του laptop στο κάτω μέρος του, αλλά έχουν μεταφερθεί κάτω από την οθόνη, στο πίσω μέρος του σώματος. Έτσι δεν έχουμε πρόβλημα με αναρρόφηση σκόνης προς το εσωτερικό του laptop.

Σχεδιαστικά έχουμε ένα πολύ βολικό και όμορφο laptop, που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους ποιο απαιτητικούς!

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.