Skip to content

Huawei Mate 8: Επίσημα με 6 ίντσες οθόνη και τον πανίσχυρο Kirin 950

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
Huawei Mate 8: Επίσημα με 6 ίντσες οθόνη και τον πανίσχυρο Kirin 950

Huawei Mate 8 (1)

Εδώ και αρκετό καιρό βλέπουμε φήμες και διαρροές γύρω από το Huawei Mate 8 και πλέον ήρθε η ώρα να το δούμε επίσημα, αφού η εταιρία ανακοίνωσε την συσκευή.

Η συσκευή έχει LCD οθόνη 6 ιντσών, με ανάλυση 1080p. Το γυαλί στις άκρες είναι 2.5D για πιο απαλή υφή όταν ακουμπάμε την οθόνη στις άκρες της. Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον πανίσχυρο Kirin 950, με 4 πυρήνες ARM Cortex-A72 χρονισμένους στα 2.3GHz και 4 πυρήνες ARM Cortex-A53 χρονισμένους στα 1.8GHz. Στο θέμα της μνήμης έχουμε 3GB για την έκδοση των 32GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου και 4GB για τις εκδόσεις των 64GB και 128GB.

Μαζί με τον Kirin 950, έχουμε και έναν i5 coprocessor, που υποστηρίζει αναγνώριση φωνής, χαμηλή κατανάλωση και διαχείριση των αισθητήρων. Επίσης προσφέρει οικονομία μπαταρίας σε λειτουργίες σχετικά με την τοποθεσία. Όλο το chipset έχει κατασκευαστεί με χρήση της διαδικασίας TSMC 16nm FinFET.

Huawei-Mate-8-official-images (8)

Στο θέμα της κάμερας έχουμε 16MP αισθητήρα Sony IMX298, με μέγεθος pixel στα 1.12 micron. Πολύ θετική είναι και η προσθήκη Οπτικού Σταθεροποιητή Εικόνας 3 αξόνων, για πιο σταθερές φωτογραφίες, με μεγαλύτερη οξύτητα. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 8MP με δυνατότητα λήψης βίντεο 1080p. Η βασική κάμερα μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K ή 1080p στα 60fps, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για βίντεο αργής κίνησης 720p@120fps.

Huawei-Mate-8-official-images (7)

Η μπαταρία της συσκευής είναι 4000mAh και η εταιρία υπόσχεται πως το Huawei Mate 8 θα μπορεί να αντέξει 2.36 μέρες με φυσιολογική χρήση, ενώ μπορεί να μείνει ανοιχτό για 17 ώρες παίζοντας HD βίντεο. Αν χρειαστείτε έξτρα φόρτιση, το Mate 8 έχει δυνατότητα quick charging και μπορεί να βγάλει αυτονομία μιας ημέρας, με μόλις 30 λεπτά φόρτιση.

Το Huawei Mate 8 θα είναι αρχικά διαθέσιμο στην Κίνα στις αρχές του 2016, ενώ περιμένουμε την CES 2016 για να μάθουμε περισσότερα για την συσκευή.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.