Τα Huawei Mate 50 κυκλοφόρησαν πέρυσι και υποστηρίζουν δορυφορική επικοινωνία. Ωστόσο, μπορούν να στέλνουν μόνο μηνύματα μέσω δορυφόρου, δεν μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις. Η Huawei αναπτύσσει τώρα τα Mate 60, που αναμένεται να υποστηρίζουν και αυτά δορυφορική επικοινωνία. Ωστόσο, τα επερχόμενα smartphones ενδέχεται να υποστηρίζουν ακόμα και φωνητικές κλήσεις χάρη σε νέα chip.

Τα Mate 60 αναμένεται να διαθέτει power amplifier (PA) chip που κατασκευάζονται από Κινέζους κατασκευαστές. Αυτά τα chip είναι ειδικά σχεδιασμένα για το δορυφορικό σύστημα κινητών επικοινωνιών Tiantong-1. Το δορυφορικό σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φωνητική επικοινωνία, μετάδοση εικόνας, ακριβή εντοπισμό θέσης, και αναφορά δεδομένων.

Τα PA chip παίζουν κρίσιμο ρόλο στις συσκευές που χρησιμοποιούν αυτές τις δορυφορικές λειτουργίες. Επί του παρόντος είναι ενσωματωμένα στις σειρές Mate X3 και P60 της Huawei, οι οποίες υποστηρίζουν αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία μέσω SMS.

Αυτά τα chip ενισχύουν το σήμα υψηλής συχνότητας που παράγεται από το ολοκληρωμένο κύκλωμα επικοινωνίας (RF-IC) στο απαιτούμενο επίπεδο εξόδου και το τροφοδοτούν σε μια κεραία. Αυτή η διαδικασία ενίσχυσης είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική δορυφορική επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των φωνητικών κλήσεων.

Τα PA chip που φημολογείται ότι θα ενσωματωθούν στα Mate 60 φέρεται να μην κατασκευάζονται από τη Huawei. Αντίθετα, η εταιρεία έχει αναθέσει αυτήν την ευθύνη σε έναν άγνωστο Κινέζο κατασκευαστή. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί σε αυτό το σημείο, η ενσωμάτωση αυτών των chip υποδηλώνει ότι τα Mate 60 ενδέχεται να υποστηρίζουν φωνητικές κλήσεις μέσω δορυφόρου.

Αν αυτό αποδειχθεί ακριβές, θα είναι τα πρώτα smartphones που μπορούν να πραγματοποιούν φωνητική κλήση μέσω δορυφορικής συνδεσιμότητας. Για να καλύψουμε κάθε ενδεχόμενο, τα iPhone 14 της Apple υποστηρίζει μόνο κλήσεις έκτακτης ανάγκης SOS μέσω δορυφόρου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.