Για ακόμη μια φορά η Huawei έσπειρε και σκότωσε τον ανταγωνισμό, με το Huawei Mate 50 Pro να παίρνει την πρώτη θέση στην Global κατάταξη, αφήνοντας πίσω του το Google Pixel 7 Pro που ακολουθεί στη δεύτερη θέση.  Συνοπτικά τα χαρακτηριστικά της κάμερας.

  • Primary: 50MP sensor, 24mm equivalent lens με f/1.4 – f/4.0 adjustable aperture, OIS
  • Ultra-wide: 13MP sensor, 13mm equivalent f/2.2-aperture lens
  • Tele: 64MP, 90mm equivalent f/3.5-aperture lens, OIS

Πετυχαίνει το καλύτερο μέχρι σήμερα σκορ στην κατηγορία της φωτογραφίας χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα στο exposure, στην εστίαση και στις κατηγορίες του texture/noise. To autofocus score ανεβαίνει σημαντικά χάρη στο νέο και καινοτόμο μεταβαλλόμενο διάφραγμα, επιτρέποντας την παραμετροποίηση του βάθους πεδίου σε μια σκηνή.

Όπως εξηγεί το DxoMark, επειδή οι αισθητήρες της φωτογραφίας γίνονται μεγαλύτεροι, το αποτέλεσμα είναι μειωμένο βάθος πεδίου που κάνει πιο δύσκολη τη διαδικασία διατήρησης όλων των υποκειμένων σε εστίαση. Η Huawei χρησιμοποιεί ένα διάφραγμα που προσαρμόζεται μεταξύ f/1.4 σε f/4.0, επομένως ανάλογα τη σκηνή, η συσκευή μπορεί είτε να δώσει προτεραιότητα στη λήψη περισσότερου φωτός, είτε στη μεγιστοποίηση του βάθους πεδίου, ή και στη δημιουργία μιας ισορροπίας μεταξύ των δυο.

Ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό είχε και το Galaxy Note 10 με το διπλό διάφραγμά, αλλά ωστόσο δεν συνηθίζεται και φυσικά το χαρακτηριστικό της Samsung δεν παρείχε τα ίδια εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πάρε 200GB στο Huawei Cloud δωρεάν για 3 μήνες σε οποιοδήποτε laptop και PC : Έτσι το κάνεις

Η ποιότητα του zoom είναι σε εξαιρετικά επίπεδα, χάρη σε έναν συνδυασμό τριών camera modules  με αλγόριθμους super resolution και fusion, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση πίσω από το από το Honor Magic4 Ultimate, ενώ όσον αφορά το video παρατηρείται μια μικρή απώλεια ποιότητας σε low light σενάρια.

huawei mate 50 pro dxomark

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.