Επιδόσεις

Το Huawei Mate 30 Pro έρχεται με τον ολοκαίνουριο Kirin 990, που είναι αρκετά πιο δυνατός από τους προκάτοχούς του. Έρχεται με 2 πυρήνες είναι Cortex-A76, χρονισμένοι στα 2.86GHz, οι άλλοι δύο είναι πάλι Cortex A76 χρονισμένοι στα 2.09GHz και οι υπολειπόμενοι τέσσερις είναι Cortex-A55 χρονισμένοι στα 1.86GHz. Με αυτό τον τρόπο ο επεξεργαστής μπορεί να παρέχει άριστη απόδοση σε ότι του ρίξουμε, χωρίς να καταναλώνει παραπάνω ενέργεια από ότι χρειάζεται. Τα πάντα τρέχουν άριστα στην συσκευή και αυτό το αποδεικνύουν και τα benchmarks, που μας έδωσαν μερικά από τα πιο δυνατά σκορ που έχουμε δει στο Android.

Χάρη στο νέο στήσιμο του Kirin 990, οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ χαμηλά, με το throttling να είναι άγνωστη λέξη, ακόμα και όταν φτάσουμε τους πυρήνες στο μέγιστο του φόρτου.

Αυτονομία

Ο άριστος Kirin 990, σε συνδυασμό με την τεράστια μπαταρία των 4500mAh και του καλοστημένου EMUI 10, έχουμε μια από τις καλύτερες αυτονομίες που έχουμε δει μέχρι στιγμής σε συσκευή. Η συσκευή είναι αδύνατο να χρειαστεί φόρτιση μέσα στην μέρα, ότι και αν κάνουμε, ενώ βγάζει με σχετική άνεση δύο μέρες μέχρι να μπει στην φόρτιση.

Μάλιστα η συσκευή κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ στο τεστ μπαταρίας του PCMark, με την συσκευή να αντέχει 19 ώρες και 29 λεπτά πριν πέσει στο 20% μπαταρίας, από την πλήρη φόρτιση!

Πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό που έχει κάνει το Mate 30 Pro στο κομμάτι της αυτονομίας και θέτει πολύ ψηλά τον πήχη.

Ακόμα και αν ξεμείνουμε από μπαταρία (λογικά κάπου στα τέλη της δεύτερης με τα μέσα της τρίτης μέρας), η φόρτιση είναι ταχύτατη με το κινητό να φορτίζει πλήρως σε 1 ώρα και 5 λεπτά. Ακόμα και με τον ασύρματο φορτιστή των 27W, η συσκευή θα φορτίσει σε 1:30 ώρα περίπου, χρόνος που είναι μικρότερος από ότι χρειάζονται άλλες συσκευές για να φορτίσουν με καλώδιο!

Συμπεράσματα

Το Huawei Mate 30 Pro είναι ένα κτήνος μέσα σε κλουβί. Το κλειδί για να ελευθερωθεί και να εντυπωσιάσει, λέγεται Google services, που ελπίζουμε να δούμε σύντομα να έρχονται επίσημα στην συσκευή.

Σε κάθε τομέα η συσκευή καταφέρνει να μας εντυπωσιάσει. Πανέμορφη συσκευή, με πολύ δυνατή οθόνη, πολλή μεγάλη ένταση και καθαρότητα στον ήχο, άριστη κάμερα και επιδόσεις που ξεπερνούν ακόμα και τους δυνατότερους αντίπαλους. Τέλος με αυτή την αυτονομία, πραγματικά δεν υπάρχει αντίπαλος.

Όλα αυτά όμως θα έχουν σημασία αν λήξει το θέμα με τις ΗΠΑ, ώστε να μπορεί ο κάθε χρήστης να το χαρεί, χωρίς να πρέπει να μπει σε διαδικασία πειράγματος της συσκευής, για να έχει τα βασικά.

Το Huawei Mate 30 Pro μας δείχνει τι μπορεί να κάνει η Huawei και μας δίνει έναν λόγω για να μισήσουμε την πολιτική των ΗΠΑ, αφού όλα όσα συμβαίνουν είναι εις βάρος του καταναλωτή και κρατάνε την τεχνολογία πίσω…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.