Οθόνη

Το Huawei Mate 30 Pro έρχεται με μια απολαυστική οθόνη 6.53 ιντσών και τεχνολογίας OLED. Η ανάλυσή της είναι στα 1176×2400, που προσφέρει πυκνότητα σε pixels που φτάνει τα 409ppi, προσφέροντας μεγάλη ευκρίνεια.

Η οθόνη της συσκευή παρέχει πολύ ρεαλιστικά χρώματα, ενώ είναι 100% DCI-P3, καλύπτοντας όλο το RGB εύρος. Τα μαύρα της είναι άριστα και οι γωνίες θέασης εξαιρετικές, με πολύ μικρή χαμηλή μείωση στην φωτεινότητα από ακραίες γωνίες. Μιλώντας για φωτεινότητα, δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα στην θέαση ακόμα και κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο, με την οθόνη να είναι φωτεινότερη από τον προκάτοχό της, το Mate 20 Pro.

Η συσκευή είναι συμβατή με HDR 10 περιεχόμενο, όμως το Netflix δεν τρέχει στην συσκευή, έτσι το δοκιμάσαμε μόνο στο YouTube, όταν περάσαμε τα Google Services.

Ήχος

Δεν περιμέναμε πολλά στο κομμάτι του ήχου, καθώς το Mate 30 Pro έρχεται με μονοφωνικό ηχείο. Η συσκευή κατάφερε να μας εντυπωσιάσει όμως, με πολύ ποιοτικό ήχο, καλή ένταση και καλή ηχητική ευκρίνεια. Τα μπάσα είναι δυνατά, ενώ οι μεσαίες και οι ψιλές πεντακάθαρες. Από ένταση το είδαμε να ξεπερνάει το Galaxy Note 10+ που είχαμε εκείνες τις μέρες, αλλά και το iPhone 11 Pro Max.

Φανταστείτε να είχε και δεύτερο ηχείο…

Κάμερα

Το Mate 30 Pro έρχεται με 4 κάμερες στο πίσω μέρος, εκ των οποίων οι τρεις χρησιμοποιούνται για λήψη φωτογραφιών και η μία για χαρτογράφηση του βάθους πεδίου.

Ξεκινάμε με την βασική κάμερα των 40MP, πίσω από φακό 27mm, διαφράγματος f/1.6. Η εταιρία τον αποκαλεί κινηματογραφικό φακό και όχι άδικα, αφού έχει τρομερές επιδόσεις σε βίντεο, αλλά και στην φωτογραφία. Ο αισθητήρας είναι Quad Bayer, πολύ μεγαλύτερος από αυτούς του ανταγωνισμού. Μάλιστα είναι RYYB, σε αντίθεση με το RGGB που χρησιμοποιούν όλες οι άλλες εταιρίες. Ο φακός έρχεται με οπτική σταθεροποίηση. Οι φωτογραφίες από αυτόν τον αισθητήρα έχουν τρομερή λεπτομέρεια και άριστη χρωματική απόδοση. Ο θόρυβος αποτελεί άγνωστη λέξη για αυτόν τον αισθητήρα, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό και το δυναμικό εύρος είναι εξαιρετικό.

Προχωρώντας στον υπερευρυγώνιο φακό μπορούμε να πούμε πως δεν είναι τόσο ευρυγώνιος όσο ο ανταγωνισμός (18mm αντί για 16mm) όμως ο τεράστιος αισθητήρας των 40MP προσφέρει καλύτερες φωτογραφίες. Αν βάλουμε στην εξίσωση πως είναι η μόνη λύση με autofocus σε αυτόν τον φακό, μπορούμε να πούμε πως έχουμε την πιο ολοκληρωμένη λύση. Όμως η Huawei το πάει ακόμα παρακάτω, προσφέροντας διάφραγμα f/1.8, όταν ο ανταγωνισμός παίζει από f/2.1 και πάνω. Με αυτόν τον τρόπο η κάμερα διατηρεί τις επιδόσεις της ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό, όταν οι άλλοι, όπως το iPhone 11 Pro Max δεν παρέχει καν νυχτερινές λήψεις με αυτόν τον φακό.Με αυτά τα χαρακτηριστικά έχουμε υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας και ευκρίνειας, ενώ για άλλη μια φορά τα χρώματα παραμένουν ρεαλιστικά και οι φωτογραφίες μας χωρίς θόρυβο. Μάλιστα το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που πραγματικά αναρωτιόμαστε ποια από τις δύο κάμερες των 40MP είναι η κύρια κάμερα. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως στο ultra slow motion η προεπιλεγμένη κάμερα είναι αυτή με τον υπερευρυγώνιο φακό…

Η τρίτη κάμερα είναι αυτή με τον τηλεφακό που προσφέρει 3X οπτικό ζουμ. O αισθητήριας είναι στα 8MP συνδυάζεται με τους άλλους, ώστε να προσφέρει πολύ καλή ποιότητα στις φωτογραφίες με το μόνο μας παράπονο να είναι η μικρή διαφορά στα χρώματα, λόγω διαφορετικού τύπου αισθητήρα. Όμως παρέχει πολύ μεγαλύτερο και ποιοτικότερο ζουμ σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενώ το 5X hybrid μας δίνει άριστα αποτελέσματα, σαν να ήταν οπτικό. Και εδώ έχουμε οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, για φωτογραφίες που δεν θα είναι κουνημένες και θολές.

Η εμπρόσθια κάμερα των 32MP παρέχει υψηλή λεπτομέρεια, ενώ με τον ToF αισθητήρα δίπλα της, έχουμε και άριστο edge detection σε κάθε μας λήψη. Τα χρώματα είναι και εδώ ρεαλιστικά και η λεπτομέρεια σε πολύ καλά επίπεδα.

Στο κομμάτι του βίντεο έχουμε μεγάλες αλλαγές, με την συσκευή να υποστηρίζει πλέον 40K βίντεο στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η σταθεροποίηση είναι πάρα πολύ καλή και η εστίαση ταχύτατη. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το βίντεο είναι πιο καλά φωτισμένο και με περισσότερη λεπτομέρεια από ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα, ενώ και η υπερευρυγώνια κάμερα είναι ικανή για πολύ καλά αποτελέσματα σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό.

Το ακραίο όμως με την κάμερα είναι η δυνατότητα λήψης ultra slow motion video με ανάλυση HD στα 7680 καρέ το δευτερόλεπτο, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, διαλύοντας ότι έχουμε δει από τον ανταγωνισμό!

Η κάμερα του Mate 30 Pro είναι κορυφαία, με άριστες επιδόσεις σε ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Πρακτικά είναι αδύνατο να σας απογοητεύσει σε ότι και αν κάνετε. Καλή δουλειά για άλλη μια φορά Huawei.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.