Η HUAWEI αναμένεται να ανακοινώσει την σειρά HUAWEI P70 στις αρχές του 2024, που θα αποτελείται από τρεις συσκευές. Τα HUAWEI p70, P70 Pro, P70 Art. Έχουμε ήδη πληροφορίες για πολύ δυνατούς αισθητήρες στις κάμερές τους, αλλά και αναβάθμιση στους φακούς με 1G6P hybrid lens. Όμως μια ναυαρχίδα χρειάζεται και τις καλές επιδόσεις, που ο Kirin 9000s δεν μπορεί να προσφέρει το 2024. Η απάντηση φαίνεται να είναι ο Kirin 9006C!

Υπήρχαν αμφιβολίες πως η SMIC δεν θα μπορέσει να πέσει κάτω από τα 7nm για τους επεξεργαστές της HUAWEI. Όμως, νέες εκθέσεις ήρθαν για να αποκαλύψουν πως θα μπορέσει να γίνει χρήση της ίδια Deep Ultraviolet διαδικασίας, για την παραγωγή 5nm chips, κάτι που όμως είναι πολύ ακριβό  στην παρούσα φάση.

Ακόμα και με αυτά τα προβλήματα όμως, η SMIC και η HUAWEI δημιούργησαν τον Kirin 9006C, που ενσωματώνεται στα νέα Qingyun L540 laptops που ανακοίνωσε η εταιρία. Πρόκειται για 8πύρηνο επεξεργαστή, στα 5nm, με την SMIC και την HUAWEI να μην αναφέρουν τον τρόπο τον κατασκεύασαν. Η HUAWEI έχει δηλώσει πως τα P70 έχουν ξεκινήσει ήδη να αναπτύσσονται, ενώ έχουν ήδη βρει προμηθευτή για οθόνες υψηλού ρυθμού ανανέωσης, με χαμηλό PWM για να είναι ευγενικές με τα μάτια μας.

Υπάρχει η πεποίθηση πως η HUAWEI θα χρησιμοποιήσει το ίδιο chipset και στα P70 series, με τις πρώτες πληροφορίες να περιορίζονται μόνο στο όνομα και στο ότι είναι στα 5nm.

Με το 2024 να είναι προ των πυλών, θα έχουμε σύντομα ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τον επεξεργαστή που θα μπει στα HUAWEI P70 Pro. Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, τότε μιλάμε για ένα τεράστιο άλμα της HUAWEI, προς την αυτονόμησή της από τις αμερικάνικες εταιρίες. Οι προβλέψεις θέλουν την εταιρία να διαθέτει 100 εκατομμύρια συσκευές στην αγορά για το 2024, που είναι πολύ εντυπωσιακή επίδοση ακόμα και για εταιρίες που δεν έχουν τα ίδια προβλήματα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.