Δυο εταιρείες, η Canalys και η Strategy Analytics καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα όσον αφορά την αγορά των smartphone συσκευών, αν και με λίγο διαφορετικά νούμερα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο όμως. Η παγκόσμια αγορά smartphone συσκευών δείχνει επιτέλους σημάδια ανάκαμψης, αφού σημειώνει άνοδο 2% χρόνο με το χρόνο. Το Q3 του 2018, η παγκόσμια διάθεση smartphone συσκευών διαμορφώθηκε στις 359.8 εκατομμύρια μονάδες και πλέον βρίσκεται στις 366.3 εκατομμύρια μονάδες.  Η Strategy Analytics αναφέρει δυο κύριες αιτίες για αυτήν την άνοδο, τον ανταγωνισμό όσον αφορά την τιμολόγηση και την διάθεση σε παγκόσμιο επίπεδο του 5G.

Ωστόσο, μόνο η Huawei και η Samsung σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη από τους κατασκευαστές που βρίσκονται στην λίστα με τους πέντε κορυφαίους. Η Samsung γνώρισε άνοδο 8% και η Huawei 29% σε πωλήσεις σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Η Apple από την άλλη μεριά, συνεχίζει την πτώση με 3% χρόνο με το χρόνο και το ίδιο συμβαίνει και με τις Xiaomi και Oppo.

Οι καλές επιδόσεις της Samsung οφείλονται κυρίως στο Galaxy Note 10, το οποίο ξεπερνά σε πωλήσεις τον προκάτοχό του Galaxy Note 9. Φυσικά, δεν μπορεί να μην αναφερθεί και η επιτυχία της σειράς Galaxy A, που αποτελείται από μεσαίου κόστους smartphones. Η Huawei από την μεριά της πλησιάζει με μερίδιο που φθάνει το 18.2%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.