Η Huawei προσθέτει λειτουργία noise cancellation στη τρίτη γενιά των Freebuds, της δικής της λύσης ασύρματων ακουστικών που έχουν εξαιρετικές ομοιότητες με τα Apple AirPods. Τα νέα freebuds 3 που ανακοινώθηκαν μόλις πριν από λίγες ώρες στην έκθεση IFA 2019, περιλαμβάνουν τέσσερις ώρες διάρκεια μπαταρίας, ενώ έρχονται και με μια θήκη φόρτισης που επεκτείνει το συνολικό χρόνο στις 20 ώρες. Είναι διαθέσιμα σε μαύρο χρώμα ή άσπρο.

Η εταιρεία ισχυρίζεται για τα FreeBuds 3 ότι πρόκειται για τα πρώτα noise-cancelling headphones με open fit design. Αυτό στη πράξη σημαίνει ότι τα ακουστικά δεν θα σφραγίζουν τα αυτιά σου, όπως προσπαθούν να κάνουν πολλές άλλες λύσεις της αγοράς. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο design για ακουστικά ακύρωσης θορύβου και θα έχει μεγάλη επίπτωση στο πως το feature λειτουργεί. Η ενεργή μείωση θορύβου τείνει να λειτουργεί καλύτερα σε χαμηλότερης συχνότητας ήχους, όπως ενός αεροπλάνου, τον θόρυβο της κίνησης, αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματικός σε υψηλότερες συχνότητες.

Όταν η Huawei ρωτήθηκε σχετικά με αυτό, ανέφερε ότι προτεραιότητα με τα νέα της ακουστικά, έχει η άνεση και ότι οι άνθρωποι είναι λιγότερο “ευαίσθητοι” σε υψηλές συχνότητες παρασκηνιακών θορύβων όταν προσπαθούν να ακούσουν μουσική. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι σε μερικές περιπτώσεις, το άκουσμα των υψηλών συχνοτήτων, όπως συναγερμούς αυτοκινήτων για παράδειγμα, είναι στην πράξη χρήσιμο, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν τι συμβαίνει γύρω τους.

Η Huawei επίσης παρουσιάζει ένα νέο chip στα Freebuds 3 που αποκαλείται A1 chip, και μάλιστα το συγκρίνει με το H1 chip που η Apple χρησιμοποιεί στα Airpods. Η εταιρεία αναφέρει, ότι είναι το πρώτο στον κόσμο που υποστηρίζει το Bluetooth 5.1 και έχει σχεδιαστεί να προσφέρει χαμηλό latency και κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με άλλα Bluetooth chips. Ωστόσο, ενώ το Apple H1 chip επιτρέπει στα ακουστικά να συνδεθούν αυτόματα στα τηλέφωνα όταν βρίσκονται κοντά, στα Freebuds 3 φαίνεται ότι χρειάζεται να μεταβείς στο μενού ρυθμίσεων του Bluetooth ενός smartphone για να συνδεθεί με τα Freebuds της Huawei.

Τα Huawei Freebads ποτέ δεν φοβούνται να φορέσουν την επιρροή από την Apple στο μανίκι τους. Ωστόσο, με την τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, η εταιρεία προσφέρει ένα feature που τεχνικά δεν θα το δείτε με τα AirPods για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, αν και μένει να αποδειχθεί πόσο καλά θα λειτουργεί το noise cancellation με το open fit design που επιλέγει η Huawei.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.