Η βιομηχανία ημιαγωγών της Κίνας θα αναγεννηθεί ως αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων, δήλωσε την Παρασκευή κορυφαίο στέλεχος της Huawei, επιβεβαιώνοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, μια σημαντική ανακάλυψη στην τεχνολογία σχεδιασμού ημιαγωγών που θα δώσει επιτέλους τη δυνατότητα στις κινεζικές εταιρείες να δημιουργήσουν τους δικούς τους επεξεργαστές.

Ο Eric Xu, δήλωσε συγκεκριμένα: Πιστεύω ότι η βιομηχανία ημιαγωγών της Κίνας δεν θα καθίσει άπραγη, αλλά θα καταβάλει προσπάθειες γύρω από την αναγέννησή της. Από την πλευρά της Huawei, θα παράσχουμε την υποστήριξή μας σε όλες αυτές τις προσπάθειες αναγέννησης της κινεζικής βιομηχανίας.

Οι ημιαγωγοί έχουν αποτελέσει το επίκεντρο της διαμάχης ΗΠΑ Κίνας με την Ουάσινγκτον να έχει προσπαθήσει να αποκόψει την Κίνα και τις κινεζικές επιχειρήσεις από προηγμένα chips, μέσω των κυρώσεων.

Το 2019, η Huawei μπήκε στην Entity List, μια κίνηση που απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν επεξεργαστές και 5G προϊόντα στη Huawei, κάτι που δυστυχώς την κάνει να περιορίζει τα smartphones της σε 4G δίκτυα. Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει προηγμένους ημιαγωγούς για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο Xu της Huawei βλέπει εν ολίγοις ότι αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να δώσουν νέα ώθηση στη κινεζική βιομηχανία, αντί να την παρεμποδίσουν. Πιστεύω ότι η βιομηχανία ημιαγωγών της Κίνας θα αναγεννηθεί υπό αυτές τις κυρώσεις.

Η εγχώρια βιομηχανία επεξεργαστών της Κίνας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ξένη τεχνολογία και δεν διαθέτει εταιρείες που να μπορούν να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες στις ΗΠΑ, την Ταιβάν, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.