Η μόδα στα smartphones προστάζει την αφαίρεση της θύρας 3.5mm jack και πλέον δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα καλά μας ενσύρματα ακουστικά με την ίδια ευκολία. Έτσι οι κατασκευαστές δείχνουν τον δρόμο προς τα ασύρματα ακουστικά. Έτσι η Huawei μπαίνει και αυτή στον χορό, με τα Huawei FreeBuds Lite, που έρχονται στα καταστήματα στα €99.

Τα Huawei FreeBuds Lite έρχονται με θήκη φόρτισης, που συνδέεται στο ρεύμα micro USB. Η θήκη έχει μπαταρία 410mAh και το κάθε ακουστικό 55mAh. Με μία φόρτιση τα ακουστικά αντέχουν γύρω στις 3 ώρες σε αναπαραγωγή μουσικής, ενώ η θήκη τα φορτίζει σχεδόν 4 φορές, παρέχοντας συνολική αυτονομία μέχρι 12 ώρες σε χρήση. Όλα αυτά σε βάρος 5 γραμμαρίων για το κάθε ακουστικό και 43γρ. για την θήκη. Σύνολο 53 γραμμάρια, που το κάνουν απίστευτα φορητό.

Τα ακουστικά θυμίζουν στον σχεδιασμό τα Air Pods, όμως έρχονται με λαστιχένια πρόσθατα, ώστε να παρέχει την απαραίτητη ηχομόνωση και την καλύτερη εφαρμογή. Έτσι έχουμε αρκετά καλή μείωση στους εξωτερικούς θορύβους.

Το κάθε ακουστικό είναι εφοδιασμένο με δύο μικρόφωνα, ώστε να παρέχεται και ικανοποιητικό noise cancellation, κατά τις κλήσεις μας. Ηχητικά τα βρήκαμε αρκετά ικανά, με καλή ένταση και αρκετά ωραία μπάσα, αντίστοιχα με αυτά αρκετά ακριβότερων ακουστικών. Αυτό οφείλεται στους δυναμικούς οδηγούς, με επίστρωση τιτανίου, που προσθέτουν σε ηχητική ποιότητα. Οι ψηλές είναι αρκετά καθαρές για την κατηγορία των ακουστικών, κάτι που μας εντυπωσίασε.

Η χρήση τους γίνεται και μέσω αφής, επιτρέποντάς μας να απαντήσουμε ή να κλείσουμε ενεργές κλήσεις, να ξεκινήσουμε ή να σταματήσουμε την μουσική μας, ενώ αν κάνουνε δύο taps και τα κρατήσουμε πατημένα, ενεργοποιείται ο Google assistant για να δώσουμε φωνητικές εντολές. Τα ακουστικά είναι εξοπλισμένα με αισθητήρα υπερύθρων, ώστε να κλείνουν όταν δεν είναι στο αυτί μας. Θα θέλαμε και κάποια λειτουργία αυξομείωσης της έντασης τους, καθώς μπορεί να γίνει μόνο από την συσκευή μας.

Στο σύνολό έχουμε πολύ καλά ακουστικά, με αρκετά καλή ποιότητα ήχου και πολύ καλή αυτονομία. Στα χρήματά τους θα τα χαρακτηρίζαμε πολύ καλή budget αγορά, που θα σας δώσει όλα όσα θέλετε, χωρίς να βάλει φωτιά στο πορτοφόλι σας. Φυσικά είναι συμβατά με όλες τις συσκευές Android και iOS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.