Η HUAWEI έχει αποκτήσει πολύ καλό όνομα στα προϊόντα ήχου και όχι άδικα. Τώρα έρχεται να αποδείξει για άλλη μια φορά τις ικανότητές στην στον ήχο, με τα Freebuds 5, τα νέα TWS Bluetooth ακουστικά της, με ιδιαίτερο σχεδιασμό. Τα ακουστικά είναι open ear για όσους θέλουν να κρατάνε επαφή με το περιβάλλον και έρχονται με πολλές βελτιώσεις, τόσο στην κατασκευή όσο και στον ήχο. Ο σχεδιασμός τους σίγουρα τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Από εμφάνιση, έχουμε έναν σχεδιασμό σε σχήμα υγρού και φαντάζουν σαν να τρέχουν από τα αυτιά μας. Εμείς τα έχουμε στην silver frost έκδοση και σίγουρα τραβάνε τα βλέμματα. Παρά τον ιδιαίτερο σχεδιασμό τους, τα ακουστικά είναι τρομερά άνετα όταν τα φοράμε και δεν ενοχλούν ούτε κουράζουν. Οι καμπύλες τους αγκαλιάζουν τις καμπύλες του αυτιού μας, προσθέτοντας σε σταθερότητα και άνεση.

Όμως οι ουσιαστικές αλλαγές είναι στην απόδοση, αφού έχουμε νέο οδηγό 11 χιλιοστών στο εσωτερικό, με διπλούς μαγνήτες, που αυξάνουν την ροή αέρα που φτάνει στο διάφραγμα των ακουστικών. Με αυτό τον τρόπο έχουμε 30% αύξηση στα μπάσα, τα οποία φαίνονται πολύ καθαρά, ενώ από συχνότητες πέφτουν μέχρι και τα 16Hz, που είναι άκρως εντυπωσιακό. Η εταιρία όμως δεν σταματάει εκεί αλλά μέσω των μικρόφωνων σε κάθε ακουστικό, υπολογίζει το κανάλι των αυτιών και την εφαρμογή των ακουστικών στο αυτί μας, ρυθμίζοντας τον ήχο κατάλληλα.

Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι και η δυνατότητα παράλληλης σύνδεσης δύο συσκευών, με την συσκευή να αναλαμβάνει την αυτόματη εναλλαγή τους. Έτσι, την ώρα που γράφω αυτό το άρθρο, έχω συνδέσει τα Freebuds 5 στο κινητό μου και τον υπολογιστή μου. Την στιγμή που ακούω μουσική, αν κάποιος με καλέσει στο τηλέφωνο, τα ακουστικά θα κάνουν παύση στον ήχο του υπολογιστή και θα περάσουν τον ήχο από το κινητό μου, γι ανα απαντήσω κανονικά στην κλήση. Μόλις κλείσω το τηλέφωνο, ο ήχος θα συνεχίσει στον υπολογιστή, κάνοντας resume στο περιεχόμενο που ακούω.

Στην εφαρμογή AI Life, μπορούμε να ρυθμίσουμε το EQ των ακουστικών, ενώ θα βρούμε και πολύ καλοστημένα presets, για αύξηση στα μπάσα, τις φωνές ή το treble. Επίσης μπορούμε να ρυθμίσουμε και την ποιότητα του ήχου μας σε κλήσεις.

HUAWEI Freebuds 5 Unboxing

Μιλώντας για ποιότητα, τα ακουστικά είναι BT 5.2 που σημαίνει πως υποστηρίζουν κανονικά LDAC codecs, αλλά και τους νέους L2HC, για hi-res audio με την διαφορά να είναι χαοτική, αν φυσικά και το περιεχόμενό μας είναι υψηλής ποιότητας.

Η συσκευή υποστηρίζει Active Noise Cancellation, μέσω των τριών μικρόφωνων που έχει το κάθε ένα από τα ακουστικά. Όταν ενεργοποιείται μειώνει ένα σημαντικό μέρος από τους θορύβους του περιβάλλοντος, όμως σαν Open Ear ακουστικά μην περιμένετε την απόδοση που είδαμε στα Freebuds Pro 2. Όμως είναι ότι πρέπει για τους περιπάτους μας και τις εξωτερικές δουλειές μας, αφού κόβουν μεγάλο μέρος από την βαβούρα του δρόμου, όχι όμως σε σημείο να αποκοβόμαστε από όλα γύρω μας, ώστε να παραμένουμε επαγρυπνημενοι για όσα κινούνται γύρω μας, όπως αυτοκίνητα και μηχανάκια.

HUAWEI Freebuds 5 Unboxing

Από αυτονομία, το κάθε ακουστικό έχει μπαταρία 42mAh, που είναι αρκετή για 5 ώρες αυτονομίας με το ANC κλειστό, ενώ με ανοιχτό ANC φτάνει τις 3.5 ώρες. Η θήκη έχει μπαταρία 505mAh και αντέχει για 4 πλήρεις φορτίσεις των ακουστικών. Με ακουστικά και θήκη φορτισμένα, έχουμε 30 ώρες αυτονομίας με το ANC κλειστό και 20 ώρες με το ANC ανοιχτό. Η φόρτιση με το καλώδιο στην συσκευασία χρειάζεται 240 λεπτά, όταν είναι όλα πλήρως αποφορτισμένα, ενώ υποστηρίζουν και ασύρματη φόρτιση με Qi πρότυπο.

Οι πρώτες μας εντυπώσεις είναι παραπάνω από θετικές, ειδικά στο θέμα της ποιότητας ήχου. Το αισθητικό μέρος είναι πλήρως υποκειμενικό και έχει να κάνει με τις προσωπικές προτιμήσεις. Εμείς τα βρήκαμε ξεχωριστά και όμορφα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.