Η Huawei παρά τις δυσκολίες που περνάει, συνεχίζει να ρίχνει στην αγορά πολύ δυνατά προϊόντα, με ελκυστικές τιμές. Άλλωστε πρόκειται για μια εταιρία με τεράστια τεχνογνωσία και με τα μέσα για να δημιουργήσει εντυπωσιακά καλά προϊόντα. Η εταιρία μας έχει δώσει τα πολύ δυνατά Freebuds 3 και τα Freebuds Pro, προσφέροντας δυνατές επιδόσεις. Τώρα έρχεται με τα Freebuds 4 για να αντικαταστήσει τα Freebuds 3 στον κλάδο των open ear ακουστικών.

Τα νέα Freebuds 4 έρχονται με τιμή στα €149, χαμηλότερη από αυτή που είχαμε δει στα Freebuds 3, όμως έρχονται σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με τον προκάτοχό τους.  Αυτό επιτυγχάνεται με αλλαγές και βελτιώσεις που θα δούμε παρακάτω.

Σχεδιασμός

H Huawei ακολουθεί τον σχεδιασμό των Freebuds 3 με μερικές μικρές διαφορές. Εμείς έχουμε στα χέρια μας την Silver Frost έκδοση των ακουστικών. Σχεδιαστικά οι διαφορές είναι κυρίως στην τοποθέτηση στα σημεία των μικροφώνων και των αισθητήρων, ενώ έχουμε και μείωση στο βάρος, με το κάθε ακουστικό να ζυγίζει μόλις 4.1γρ, ενώ η θήκη είναι στα 38γρ, βάρος πρακτικά μηδενικό.

Τα open ear ακουστικά δεν έρχονται με “μαξιλαράκια” σιλικόνης, που σημαίνει πως δεν μπαίνουν βαθειά στο αυτί μας και απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν να έχουν αίσθηση του περιβάλλοντος γύρω τους. Αν για παράδειγμα περπατάτε αρκετά έξω, καλό είναι να γνωρίζεται τι κινείται γύρω σας, ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα.

 

Ο χειρισμός των ακουστικών γίνεται από την επιφάνεια αφής στο στέλεχος τους. Μόλις συνδέσουμε τα ακουστικά στην AI Life εφαρμογή, μας δίνει τις οδηγίες για τον χειρισμό τους, ενώ μπορούμε στη συνέχεια να τις παραμετροποιήσουμε για να τις φέρουμε στα δικά μας θέλω.

Στη χρήση τους είναι ιδιαίτερα ξεκούραστα, κάτι που οφείλεται στον σχεδιασμό και το βάρος τους. Έτσι, δεν κουράζουν τα αφτιά μας, ενώ ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση, δεν τα αισθανόμασταν καν.

Η θήκη από την άλλη, έχει ένα στρογγυλό σχεδιασμό, που κολλάει πολύ καλά στο χέρι, ενώ τα 38γρ που ζυγίζει, τα κάνει πολύ άνετα και στη μεταφορά τους στις τσέπες μας. Το μέγεθος έχει μείνει σε πολύ μικρά επίπεδα, ώστε να χωράνε και στις πιο σφιχτές τσέπες χωρίς πρόβλημα.

 

Ο μηχανισμός ανοίγματος και κλεισίματος της θήκης είναι άριστος και εξασφαλίζει το ότι δεν θα ανοίξει η θήκη κατά λάθος, ενώ οι μαγνήτες που κρατάνε τα ακουστικά στην θήκη ειναι αρκετά δυνατή για να μην πέφτουν από την θήκη. Για να βγουν τα ακουστικά πρέπει να κάνουμε μια ελαφριά περιστροφή τους και μετά να τα τραβήξουμε.

Η θήκη υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, μια λειτουργία που δεν συναντάμε πάντα σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Απόδοση

Τα HUAWEI Freebuds 4 είναι Open fit ακουστικά, που σημαίνει πως δεν έχουν μόνωση από εξωτερικούς θορύβους, από τον περιβάλλοντα χώρο. Απευθύνονται σε όσους θέλουν να έχουν αίσθηση του τι συμβαίνει γύρω τους ή σε αυτούς που τα ακουστικά με μαξιλαράκια από καουτσούκ, δημιουργούν πίεση στα αυτιά τους που τους ενοχλεί.

Αν και έχουμε ξαναδεί open fit ακουστικά με ANC, η HUAWEI πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά, δημιουργώντας την τεχνολογία ear matching, προσαρμόζει το ANC, με βάση το ηχητικό κανάλι των αυτιών μας.

Έτσι, τα Freebuds 4 καταφέρνουν να παράξουν αντίθετες συχνότητες από τον περιβάλλοντα θόρυβο, προσφέροντας σημαντική μείωση του θορύβου που φτάνει στο αυτί μας. Όλα αυτά χωρίς να νιώθουμε όμως εντελώς αποκομμένοι από το περιβάλλον μας, μόνο από τους ενοχλητικούς και συνεχείς ήχους. Κατά τις δοκιμές μας, πήραμε την εντύπωση πως έχουμε μια φούσκα γύρω από το κεφάλι μας, που έκοβε θορύβους όπως αυτόν του κλιματιστικού μας ή των ανεμιστήρων του υπολογιστή.

Αυτό που κάνει όμως τα Freebuds 4 να ξεχωρίζουν, είναι η ποιότητα ήχου που συνοδεύει τα νέα ακουστικά της εταιρίας.

Η ένταση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, όσο πρέπει ώστε να μην ενοχλεί τα αυτιά μας ή να μη δημιουργεί ζημιές. Ακόμα όμως και στη μέγιστη ένταση, δεν έχουμε ιδιαίτερη παραμόρφωση στον ήχο.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι οι χαμηλές συχνότητες, με το μπάσο να είναι αρκετά δυνατό και εντυπωσιακό. Όμως η Huawei δεν περιορίστηκε στα μπάσα που είναι και το στοιχείο εντυπωσιασμού, αλλά μας έφερε και καθαρές ψηλές, όπως επίσης και γεμάτες μεσαίες, με πολύ καλή ισορροπία μεταξύ τους.

Φυσικά, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τα ακουστικά μέσω του EQ, που θα βρει στο AI Life, ενώ από την εφαρμογή μπορεί να επιλέξει και τον τύπο ANC που θέλει, ανάμεσα σε Γενική (για σημεία με αρκετό θόρυβο) και Cozy (για πιο ήσυχους εσωτερικούς χώρους). Η ακύρωση θορύβου είναι δυναμική με βάση τον περιβάλλοντα θόρυβο, διατηρώντας πάντα το βέλτιστο ηχητικό αποτέλεσμα.

Λοιπές λειτουργίες

Ένα νέο χαρακτηριστικό που έρχεται από τα Huawei Freebuds Studio, είναι η δυνατότητα για σύνδεση σε παραπάνω από μία συσκευές. Συγκεκριμένα μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα με δύο συσκευές και ο χρήστης να επιλέξει ποια θέλει να έχει προεπιλεγμένη.

Με αυτό τον τρόπο αν έχουμε τα ακουστικά συνδεδεμένα στο κινητό μας και στο tablet μας ή τον υπολογιστή μας, ακούγοντας το περιεχόμενό μας εκεί, αν δεχθούμε κλήση, τότε τα ακουστικά θα πάρουν τον ήχο από το τηλέφωνό μας και θα επιστρέψουν στη δεύτερη συσκευή όταν τερματιστεί η κλήση. Με αυτό τον τρόπο δε θα χάσουμε ποτέ κλήση, όταν ακούμε μουσική από άλλη συσκευή.

Ο χρήστης μπορεί να θέσει το AI Life την προεπιλεγμένη συσκευή και να κάνει εναλλαγή ανάμεσα στις συνδεδεμένες συσκευές, όταν το επιθυμεί. Η προεπιλεγμένη συσκευή είναι αυτή που θα είναι ενεργή όταν ανοίξουν τα ακουστικά, αλλά υπάρχει και η επιλογή Auto που επιλέγει να ενεργοποιήσει τη συσκευή από την οποία παίζεται ήχος.

Αυτή είναι μια λειτουργία που πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια, καθώς όταν δουλεύεται σε άλλη συσκευή, δε θα χρειαστεί να βγάλετε τα ακουστικά από τα αυτιά σας για να μιλήσετε.

Αυτονομία

Μπορεί να έχουμε νέες λειτουργίες στα Freebuds 4, όμως δεν έχουμε μείωση στην αυτονομία των ακουστικών.

Συγκεκριμένα έχουμε 22 ώρες αναπαραγωγής, μαζί με την μπαταρία της θήκης. Ο χρόνος αυτός επιτυγχάνεται με κλειστό το ANC, ενώ αν το ανοίξουμε η αυτονομία θα πέσει στις 14 ώρες, που και πάλι είναι εξαιρετική.

Αυτό σημαίνει πως πρακτικά θα δούμε μέχρι και δύο ημέρες βαριάς χρήσης των ακουστικών, ενώ με πιο “νορμάλ” χρήση, θα ξεχνάμε να τα φορτίσουμε.

Το κάθε ακουστικό μπορεί να βγάλει μέχρι και 4 ώρες κλήσεων, με το ANC ανοιχτό, ενώ σε μουσική μέχρι και 2.5 ώρες με το ANC ανοιχτό.

Η θήκη έχει μπαταρία χωρητικότητας 410mAh, ενώ το κάθε ακουστικό 30mah.

Όταν συνδέουμε τα ακουστικά στην πρίζα, χρειάζεται μία ώρα για να φορτίσουν ακουστικά και θήκη, ενώ έχουμε και υποστήριξη ασύρματης φόρτισης.

Συμπεράσματα

Η Huawei πλέον έχει αποκτήσει αρκετή τεχνογνωσία σε θέματα ήχου και τελευταία έχουμε δει συσκευές που αποδίνουν άριστα, είτε ήρθαν στη χώρα μας είτε όχι. Το σίγουρο είναι όμως, πως τα ακουστικά έρχονται σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με την κατηγορία τους και τις επιδόσεις τους.

Τα Freebuds 4 έρχονται με βελτιωμένο ήχο και ακόμα καλύτερο ANC σε σχέση με τον προκάτοχό τους, τα Freebuds 3. Στα €150 παίρνουμε ένα ζευγάρι ακουστικά που θα μας παρέχουν όσα χρειαζόμαστε, ώστε όλες οι καθημερινές μας ανάγκες να καλυφθούν στο έπακρο, είτε αυτές είναι κλήσεις, είτε η αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.