Η θύρα των ακουστικών απουσιάζει από όλο και περισσότερα smartphones και αυτό σπρώχνει τις εταιρίες στο να δημιουργήσουν ποιοτικότερα ασύρματα ακουστικά. Με την πρώτη γενιά buds να είναι κάπως μέτρια σε σχέση με τα “καλωδιάτα”, έρχονται κάθε μέρα νέα ακουστικά που προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ήχου και πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Ένα από αυτά τα ακουστικά είναι και τα FreeBuds 3, που έρχονται στα καταστήματα στα €199.

Η εταιρία φέρνει τα ακουστικά για να τα βάλει στην κορυφή της κατηγορίας, τουλάχιστον ανάμεσα στους ανταγωνιστές της από των χώρο των smartphones, όπως η Samsung και η Apple. Φυσικά υπάρχουν και οι προτάσεις εταιριών που είναι αποκλειστικά στον χώρο του ήχου, όμως συνήθως το κόστος είναι σημαντικά μεγαλύτερο.

Εμφάνιση-Σχεδιασμός

Ξεκινάμε από την θήκη των ακουστικών, που η εταιρία έχει να προσφέρει κάτι αρκετά διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει. Με στρογγυλό σχεδιασμό, η θήκη ξεχωρίζει, τόσο για την εμφάνισή της όσο και για την πρακτικότητά της. Χωράει πολύ εύκολα στις τσέπες μας, ώστε να μην την αισθανόμαστε καν. Θυμίζει πολύ ένα τέλειο βότσαλο στο σχέδιο, κάτι που το κάνει πολύ όμορφο και ευχάριστο στο κράτημα.

Όταν ανοίγουμε την θήκη, τα ακουστικά συνδέονται αυτόματα στην συσκευή μας. Με το άνοιγμα αποκαλύπτονται τα ακουστικά και τα LED των ειδοποιήσεων. Συγκεκριμένα έχουμε ένα για την κατάσταση της μπαταρίας των ακουστικών στο εσωτερικό της θήκης και ένα για τα επίπεδα της φόρτισης της θήκης, δίπλα ακριβώς από την USB C θύρα της θήκης.

Τα ακουστικά εμφανισιακά είναι παρόμοια με τους προκάτοχους του, που με την σειρά τους θύμιζαν αρκετά τα AirPods της Apple. Στο εσωτερικό τους όμως είναι αρκετά διαφορετικά, με παραπάνω δυνατότητες. Η εξωτερική πλευρά των ακουστικών διαθέτει επιφάνεια ευαίσθητη στην αφή, ώστε να δέχεται τις εντολές που του δίνουμε. Το πως θα αντιδρά το κάθε ακουστικό στην αφή, μπορούμε να το ορίσουμε από την εφαρμογή AI Life της Huawei, που έχει δημιουργηθεί για τα ακουστικά, αλλά και για τις μελλοντικές έξυπνες συσκευές της εταιρίας.

Στην εσωτερική πλευρά των ακουστικών, εκτός από το ηχείο, θα βρούμε και τους αισθητήρες απόστασης, με τους οποίους η συσκευή καταλαβαίνει πότε είναι στα αυτιά μας. Σε περίπτωση που τα αφαιρούμε από τα αυτιά μας, γίνεται αυτόματα παύση των πολυμέσων μας, κάτι ιδιαίτερα βολικό.

Στο αυτί τα ακουστικά είναι αρκετά ξεκούραστα, όμως επειδή δεν έχουν pads σιλικόνης, δεν έχουν τόση ηχομόνωση από εξωτερικούς θορύβους. Από την άλλη όμως, μπορούμε να τα έχουμε στα αυτιά μας για ώρες, χωρίς να μας πονέσουν τα αυτιά μας. Άλλωστε το headset έχει άλλες τεχνολογίες για να ακυρώσουν μέρος των εξωτερικών θορύβων.

Ήχος

Ηχητικά βρήκαμε τα Freebuds 3 να είναι εξαιρετικά στις κλήσεις μας, με την άλλη πλευρά να μας ακούει επίσης άριστα. Αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον αισθητήρα που αναγνωρίζει την φωνή μας μέσω των οστικών δονήσεων, κάτι που επιτρέπει την αφαίρεση θορύβων από εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο αέρας και η φασαρία.

Περνώντας στην μουσική και τα λοιπά multimedia, βρήκαμε τα Freebuds 3 να έχουν πολύ ποιοτικό ήχο. Έτσι, στο εσωτερικό των ακουστικών θα βρούμε οδηγούς 14mm, με πολύ καλή απόδοση, ενώ η ταχύτητα μεραφοράς δεδομένων είναι στα 2.3MBps, που είναι ότι πρέπει για ήχο υψηλής ανάλυσης.

Κατά την χρήση τους βρήκαμε εξαιρετική διαύγεια σε φωνή και ειδικότερα στις μεσαίες, που έχουν μεγάλο εύρος. Τα μπάσα έχουν επίσης πολύ καλό εύρος και στις δοκιμές μας, τα ακουστικά κατάφεραν να κάνουν αναπαραγωγή μέχρι και των χαμηλότερων συχνοτήτων, κάτι που μας άρεσε ιδιαίτερα. Τα ακουστικά μας έδωσαν πολύ καλό βάθος για το είδος τους, ενώ μέσω του Dolby Atmos που χρησιμοποιεί η Huawei στις συσκευές της, καταφέραμε να πάρουμε το κάτι παραπάνω, όταν το συνδέσαμε στο Huawei P30 Pro.

Το εντυπωσιακό όμως σε αυτά τα ακουστικά είναι το ANC (Active Noise Cancellation), που σπανίζει σε ανοιχτά ακουστικά, όπως τα Freebuds 3. Αφού τα ακουστικά είναι ανοιχτά, οι εξωτερικοί ήχοι δεν απομονώνονται, όμως με το ANC, έχουμε ένα καλό ποσοστό μείωσης των ενοχλητικών θορύβων. Όταν λοιπόν ενεργοποιούμε την αποθορυβοποίηση από την εφαρμογή AI Life, καταλαβαίνουμε απευθείας την διαφορά. Μάλιστα μπορούμε να ρυθμίσουμε την ένταση της αποθυριβοποίησης, με βάση τα δικά μας αυτιά, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μην περιμένετε την απόλυτη ησυχία με τα ακουστικά, αφού για κάτι τέτοιο θα πρέπει να πάρετε άλλο τύπο, όμως η ακύρωση θορύβων παραμένει εντυπωσιακή.

Συμπεράσματα

Ξεκινάμε από τις κλήσεις, καθώς τα Huawei Freebuds 3 είναι ένα από τα καλύτερα ακουστικά που έχουμε δοκιμάσει σε αυτό τον τομέα. Πραγματικά η Huawei έχει κάνει θαύματα σε αυτό το κομμάτι, κάτι που πραγματικά εκτιμήσαμε σε αντίθεση με ανταγωνιστικές προτάσεις που για να δεχθούμε κλήση, έπρεπε να βγάλουμε τα ακουστικά μας.

Στην μουσική και τις ταινίες μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από τα ακουστικά, με καλή απόδοση και πλούσιο ήχο.

Κάτι άλλο που μας χαροποίησε ήταν και η αυτονομία τους, που μας έβγαλε περίπου 4 ώρες μουσικής, ενώ με την θήκη μπορούμε να βγάλουμε άλλες 16 ώρες, φορτίζοντάς τα όταν δεν τα χρησιμοποιούμε. Η φόρτιση της θήκης γίνεται είτε με USB C, είτε ασύρματα σε κινητό που υποστηρίζει αντίστροφή ασύρματη φόρτιση ή απλά σε βάση ασύρματης φόρτισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.