Η Huawei έχει περάσει τα πάνδεινα όσον αφορά την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο χώρο των smartphones και του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων. Το Huawei Mate 40 θα είναι το τελευταίο smartphone της Huawei με Kirin επεξεργαστή, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η Qualcomm η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή των δημοφιλών Snapdragon επεξεργαστών δεν μπορεί να συνεργαστεί με την Huawei. Ωστόσο έχει αιτηθεί άδεια και η Huawei επιβεβαιώνει σήμερα το ενδιαφέρον τονίζοντας πως θέλει να συενργατεί με την Qualcomm.

Δεν αποτελεί έκπληξη που ακούμε από την Huawei να είναι ανοιχτή στη χρήση των επεξεργαστών της Qualcomm, καθώς και η Mediatek δεν μπορεί να συνεργαστεί. Με λίγα λόγια οι επιλογές στενεύουν. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε την Qualcomm να βάζει τους επεξεργαστές σε Huawei smartphones. Το έχει κάνει με την αρχική Nova σειρά, το Nexus 6P και τα Y7 2019.

Η πιθανότητα χρήσης Qualcomm επεξεργαστών στα flagships της Huawei φαντάζει πιθανή αν και ωστόσο μακρινή, με την εταιρεία να επαναλαμβάνει στο androidauthority: Θέλουμε να συνεργαστούμε με αμερικανικές εταιρείες, αρκεί να μας επιτραπεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.