Προφανώς θα έχετε προσέξει πως κοντά σε McDonald’s έχει Goody’s και κοντά σε Γερμανό έχει Vodafone. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί σύμπτωση. Πρόκειται για ένα πεδίο μάχης μεταξύ των εταιριών, για την επικράτηση σε όλο και περισσότερα σημεία.

Το ίδιο συμβαίνει παγκοσμίως και η μάχες ξεκινάνε από την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την Κίνα. Ακριβώς απέναντι από το Apple Store της Shanghai, η Huawei άνοιξε το νέο της υπερκατάστημα, σύμφωνα με το Reuters.

Το κατάστημα της Apple δεν είναι ένα απλό μαγαζί, καθώς αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρίας. Περιλαμβάνει τεράστιους χώρους, σε τρεις ορόφους ενός διάσημου κτηρίου αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομίας, στην πιο πολυσύχναστη εμπορική  περιοχή της Shanghai. Μάλιστα, το κατάστημα περιλαμβάνει καφετέρια και γυμναστήριο.

Δεν είναι το πρώτο κατάστημα όμως, καθώς η Huawei έχει ανοίξει μέχρι στιγμής τέσσερα καταστήματα σαν αυτό, σε μεγάλες κινεζικές πόλεις από τον Δεκέμβριο του 2023. Όλα αυτά έρχονται μετά την ανάκαμψή της στην κινεζική αγορά, χάρει στο Huawei Mate 60 Pro.

“Το κατάστημα ναυαρχίδα της Huawei είναι πολύ ωραίο. Φαίνεται πολύ πιο φωτεινό εσωτερικά σε σύγκριση με το Apple Store απέναντι”, δήλωσε η Amy Chen, μια 27χρονη φυσιοθεραπεύτρια.

Η Huawei στην παρούσα φάση έχει 11 καταστήματα ναυαρχίδες και σκοπεύει να ξεπεράσει τα 20 σύντομα. Ύψιστος στόχος είναι να ξεπεράσει τα 47 καταστήματα που έχει η Apple στην Κίνα, αυτή τη στιγμή. Τα νέα καταστήματα και φυσικά τα νέα τηλέφωνα της Huawei, είναι πρόκληση για την Apple, η οποί9α έχασε 6.6% σε πωλήσεις στην Κίνα, το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ οι πωλήσεις της Huawei αυξήθηκαν κατά 110%.

Ο κολοσσός της Άπω Ανατολής, έχει πλέον τα δικά της chips, που έχουν υποστήριξη 5G και στρατολογεί πωλητές στην Κίνα, για να αυξήσει τις πωλήσεις.

«Καθώς η Huawei καταφέρνει τώρα να πουλήσει μεγάλες ποσότητες, δεδομένου του καλού περιθωρίου κέρδους που θα μπορούσαν να προσφέρουν, (οι διανομείς) έχουν γίνει πρόθυμοι να αγοράσουν ξανά συσκευές Huawei», δήλωσε ο Ethan Qi, αναπληρωτής διευθυντής στην Counterpoint.

Από τις αρχές του 2023, έχουν ανοίξει πάνω από 5.200 αδειοδοτημένα καταστήματα από την Huawei, ιδιαίτερα σε μικρότερες πόλεις. Αυτή η ώθηση του marketing, επηρεάζει σημαντικά την Apple, αλλά και άλλους Κινέζους κατασκευαστές, όπως η Xiaomi, η Oppo και η vivo.

Όμως τα κορυφαία καταστήματα της εταιρίας, έρχονται για να ανταγωνιστούν άμεσα την Apple. «Η Huawei έχει τώρα μια μακρά σειρά προϊόντων», σημείωσε ο Qi. Μεταξύ 70-80% των πωλήσεων της Huawei προέρχονται από φυσικά καταστήματα, ενώ η Apple βλέπει περίπου το 40% στο διαδίκτυο.

Huawei και SMIC τα κατάφεραν: Δημιούργησαν chip στα 5nm!

Η μεγάλη επιστροφή της Apple γίνεται αισθητή και εκτός της πρωτεύουσας της Κίνας, με αδειοδοτιμένα καταστήματα Trinity Electronics στο Χονγκ Κονγκ και άλλες πόλεις.

«Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πολλά χρήματα για την high-end Huawei», δήλωσε ο ιδιοκτήτης Simon Lam.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το άρθρο έχει πολλά λάθη. Κατ αρχήν αναφέρει άνοδο των πωλήσεων της Huawei το πρώτο τρίμηνο του 2023 αλλά προφανώς εννοεί το πρώτο τρίμηνο του 2024 καθώς οι δυνατότητες 5G των συσκευών της Huawei ήρθαν αργότερα από το πρώτο τρίμηνο του 2023. Επίσης πολλές φορές μέσα στο άρθρο πιστεύω πως μπερδεύει την Huawei με την Apple όταν κάνει αναφορές σε αριθμούς καταστημάτων κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.