Ήταν ένας επεισοδιακός χρόνος για την Huawei στις ΗΠΑ και τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας μιλούν σχετικά με τις εξελίξεις σε κάθε ευκαιρία. Ο ιδρυτής και CEO Ren Zhengfei, μιλώντας στο Yahoo Finance στα πλαίσια μιας συνέντευξης που δημοσιεύθηκε σήμερα, εξηγεί τους στόχους της εταιρείας για την διαχείριση της κατάσταση, καθώς και την δική του άποψη για το πως αντιλαμβάνεται τους σκοπούς πίσω από τις ενέργειες των ΗΠΑ.

Ο Ren συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Huawei δεν ήταν έτοιμη να μπει στην entity λίστα. Στελέχη της Huawei τονίζουν, ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν ως και κατά 40% τις δυο πρώτες εβδομάδες μετά το ban, εξαιτίας ανησυχιών για το λειτουργικό σύστημα. Ο Ren λέει, ότι πλέον τώρα, η εταιρεία είναι πλήρως ικανή να περιορίσει την εξάρτηση από τις ΗΠΑ για σημαντικά μέρη. Σύμφωνα με το Yahoo Finance ο Ren διαισθάνεται ότι η προσθήκη της Huawei στην Entity list αποτελεί μια προσπάθεια περιορισμού της προηγμένης τεχνολογίας της Huawei. ο Ren συμπληρώνει μάλιστα ότι δεν αποτελεί απειλή ασφαλείας η Huawei στις ΗΠΑ. Δεν έχουμε οποιοδήποτε δίκτυο στις ΗΠΑ τύπου 5G και δεν σκοπεύουμε να πουλήσουμε 5G προϊόντα.

Προσθέτει επίσης, ότι απαγορεύοντας την Huawei, η Αμερική έχει περισσότερα να χάσει παρά να κερδίσει, ενώ μεταξύ άλλων υπενθυμίζει την πρόσφατη απόλυση υπαλλήλων της θυγατρικής της στην Αμερική που ειδικεύεται στον τομέα του R&D, της Futurewei, μια εταιρεία στην οποία αρχικά η Huawei είχε σκοπό να επενδύσει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια. Πάντως ελπίζει ότι το αμερικανικό δικαστικό σύστημα θα επιλύσει τα όποια προβλήματα. Αν και το ban υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στη Huawei 30 δισεκατομμύρια δολάρια, ο ίδιος θεωρεί ότι θα μπορέσει να το αντέξει και να ανακάμψει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.