Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, η Google και η Huawei θα ξεκινήσουν μια πιο στενή συνεργασία μέχρι το τέλος του έτους. Αν και έχουμε ακούσει και στο παρελθόν για Nexus από την Huawei, αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αναφορά σε ένα πιο περίπλοκο project.

huawei-nexus-01-570

Σύμφωνα με την νέα έκθεση, η Google θα βοηθήσει την Huawei να πάρει μεγαλύτερη αναγνώριση στις αγορές της δύσης, όπως οι ΗΠΑ, αγορά που η κινέζικη Huawei δεν πηγαίνει τόσο καλά. Αυτό θα κερδίσει η εταιρία από την κυκλοφορία ενός Nexus φέτος. Από την άλλη η Huawei θα βοηθήσει την Google στην δημιουργία ενός Android App Store για την αγορά της Κίνας.

Το Google Play και το Google Play Services δεν είναι διαθέσιμο στην κίνα, όπου ακόμα και η αναζήτηση της Google σχεδόν απουσιάζει, εξαιτίας εμποδίων από την κυβέρνηση. Με την απουσία του Play Store στην Κίνα, οι χρήστες παίρνουν κατά βάση τις εφαρμογές τους από καταστήματα εφαρμογών τρίτων, κάτι που δεν είναι τόσο ασφαλές, όπως το Qihoo 360 και το Baidu. Αυτές οι υπηρεσίες δεν έχουν την ασφάλεια του Play Store, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν εφαρμογές με malware κατά καιρούς. Πέρα από αυτό, η Google αποβλέπει και στα κέρδη από πώληση εφαρμογών στην κινέζικη αγορά που είναι και η μεγαλύτερη παγκοσμίως.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ