Τόσο καιρό οι εταιρίες έχουν ισορροπημένες σχέσεις με τους Developers custom ROM της κοινότητας του Android. Αν και πολλές φορές οι Developers καταπατούν τα Copyrights των εταιριών, εν τέλει ενθαρρύνουν τους χρήστες να αγοράσουν συσκευές από τους κατασκευαστές. Από τη στιγμή που οι χρήστες δεν “brickάρουν” τις συσκευές τους, και οι δύο πλευρές είναι κερδισμένες και ζουν αρμονικά. Η HTC όμως σκέφτεται ξανά το όλο σύστημα που υπάρχει, και αποφάσισε να στείλει τους δικηγόρους της να κλείσουν το HTCRUU.com

Ο James Taylor που έχει το site, ανέβασε, στο Reddit,  σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με το κλείσιμο της σελίδας καθώς και τις απαντήσεις του δικηγόρου την HTC. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του Taylor, το θέμα της HTC δεν είναι το όνομα της εταιρίας στο domain, ούτε οι ακυκλοφόρητες ROM που υπάρχουν στην ιστοσελίδα, αλλά το γεγονός πως δεν θέλει να κυκλοφορεί ο copyrighted κώδικας στο κοινό.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, δεν θέλουν το site να δίνει leaked ROM που ενδέχεται αλλαχθούν από developers και να βλάψουν την συσκευή και τον χρήστη, με τους χρήστες να κατηγορούν την εταιρία για τις ζημιές που θα πάθουν. Επίσης δηλώνει πως η εταιρία θέλει από τον Taylor να συμφωνήσει να μην μοιράζει πλέον ROMs της HTC.

Είναι αυτό η αρχή του τέλους των custom ROMs στα τηλέφωνα της εταιρίας; Ίσως. Εμείς πάντως από την σκοπιά μας θεωρούμε πως η HTC έχει κρατήσει απαράδεκτη στάση στο εν λόγω θέμα. Δεν είναι μυστικό πως η υποστήριξη σε updates της εταιρίας, είναι πολύ λιγότερο από ικανοποιητική και αυτό φαίνεται από την στροφή των χρηστών σε άλλες εταιρίες. Αν και η εταιρία βγάζει ποιοτικές συσκευές, δεν έχει την υποστήριξη που θα έπρεπε, ακόμα και στα ακριβά της μοντέλα. Εάν λοιπόν δεν θέλει οι χρήστες τις να παίρνουν τα updates, όπως θα έπρεπε, τουλάχιστον να μην σταματάει την κοινότητα από το να κάνει την δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι.

Προσωπικά σαν παλιός χρήστης του HTC Desire απογοητεύτηκα που δεν πήρα update σε Android 2.3 παρά το γεγονός ότι η συσκευή σήκωνε άνετα ακόμα και Android 4.0. Δεν μιλάμε για συσκευή 150 ευρώ αλλά για την ναυαρχίδα της εταιρίας που εγκαταλείφτηκε από την εταιρία σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Πείτε μας την δική σας γνώμη στα σχόλια κάτω από το άρθρο. Θεωρείτε ότι έχει δίκιο η εταιρία;

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν μπορω να βρω ουτε εναν λογο να κατσει καποιος με HTC αν δεν μπορει να το σκαλίζει…

    Θα χασει τεραστειο μεριδιο Users αν τελικά τα βαλει με τους DEVS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.