To HTC Desire 816 πέρασε από το Techmaniacs για το καθιερωμένο Review. Αφού ψάξαμε καλά την συσκευή, είμαστε έτοιμη να σας την παρουσιάσουμε.

HTC Desire 816 (1)

Μπορείτε να δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του HTC Desire 816 (που είναι και Dual SIM) αναλυτικά και συγκεντρωμένα, πατώντας εδώ.

Τα χαρακτηριστικά από μόνα τους όμως δεν δηλώνουν πως μια συσκευή θα είναι καλή, καθώς αυτό έχει να κάνει με έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών και στησίματος.

Αξίζει το HTC Desire 816; Πάμε να δούμε το αναλυτικό Hands on Review για να αποφασίσουμε!

Εμφάνιση

Το HTC Desire 816 είναι αρκετά μεγάλη συσκευή. Η HTC δεν φημίζεται για τα μικρά της bezels και όταν κοιτάμε μια συσκευή στις 5.5 ίντσες με στερεοφωνικά ηχεία, τότε δεν είναι μικρή. Μας άρεσε πολύ το πάχος της συσκευής που είναι αρκετά μικρό. Το Desire 816 είναι από πλαστικό, αλλά σαν κλασσικό HTC, η ποιότητα είναι πάρα πολύ καλή.


 

Εμφανισιακά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να μας παρουσιάσει. Απλός και λιτός σχεδιασμός, χωρίς κάτι το ιδιαίτερα για να το κάνει να ξεχωρίσει. Τα στερεοφωνικά ηχεία που το κάνουν ένα ηχητικό κτήνος, δεν είναι τόσο εντυπωσιακά στο εξωτερικό τους, όσο είναι στο εσωτερικό τους. Για αυτό θα λέγαμε πως εμφανισιακά είναι αρκετά ουδέτερο, αλλά δεν μας κάνει για φτηνιάρικο στο χέρι.

Οθόνη

Το βασικό σημείο της συσκευής είναι η οθόνη του. Στις 5.5 ίντσες με ανάλυση 720p, η οθόνη είναι αξιοπρεπέστατη και αρκετά καλή θα λέγαμε. Μπορεί να μην συγκρίνεται με τις Full HD οθόνες των ναυαρχίδων, αλλά δεν θα σας απογοητεύσει πουθενά. Οι γωνίες θέασης είναι πολύ καλές και τα χρώματά της ρεαλιστικά. Γενικά η οθόνη έχει πολύ καλή ποιότητα, ενώ το μέγεθός της την κάνει απολαυστική.

htc desire 816 display play


Ήχος

Πρέπει να πούμε πολλά για τον ήχο των HTC γενικά; Μιλάμε για τον καλύτερο ήχο σε smartphones, με τα στερεοφωνικά ηχεία να δίνουν ρέστα. Πολύ καλή ένταση και ήχος με πολύ καλό εύρος και πλούσιος σε βάθος. Η θέαση βίντεο γίνεται απόλαυση, ενώ το gaming αποκτά νέα διάσταση. Πραγματικά η εταιρία έχει κάνει για άλλη μια φορά εξαιρετική δουλειά στο θέμα του ήχου.

Κάμερα

Η HTC έχει βάλει μια κάμερα 13ΜΡ στην συσκευή, με την ίδια εφαρμογή που είδαμε και στο HTC One M8. Φυσικά δεν έχουμε όλα τα καλούδια του HTC One M8 στην εφαρμογή, αλλά σίγουρα έχουμε αρκετά παραπάνω από τα βασικά. Η επιδόσεις της κάμερας είναι σχετικά καλές, και σίγουρα άνω του μετρίου. Για την κατηγορία της συσκευής είναι αρκετά καλή, αλλά σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης. Θα σας καλύψει στις περισσότερες των περιπτώσεων, αλλά μην περιμένετε φωτογραφίες που να έχουν την ποιότητα των κορυφαίων μοντέλων.

Δείτε τα δείγματα από την κάμερα παρακάτω.

Επιδόσεις

Το HTC Desire 816, έχει τον πιο δυνατό Snapdragon 400 που έχουμε δει, με την συσκευή να είναι χρονισμένη στα 1.6GHz. Αυτό είναι αρκετό για να περάσει τους 20.000 στο AnTuTu, το οποίο συνήθως σημαίνει πως μπορεί να τρέξει τα πάντα, απροβλημάτιστα. Το ίδιο προσέξαμε και κατά τις δοκιμές μας σε παιχνίδια και διάφορες εφαρμογές. Σε γενικές γραμμές η συσκευή τρέχει εξαιρετικά απροβλημάτιστα, σε ότι και αν δοκιμάσαμε.

Αυτονομία

Η μπαταρία των 2600 είναι αρκετή για να μην σαν αφήσει ξεκρέμαστους κατά την διάρκεια της ημέρας. Με φυσιολογική προς βαριά χρήση θα τα πάει μια χαρά, αν και με πολύ χρήση σε 4G δίκτυα, δυσκολεύτηκε αρκετά. Από την άλλη όμως, δεν έχουμε δει ακόμα συσκευή που να μην δυσκολεύεται όταν χρησιμοποιείται με δίκτυα κινητής αποκλειστικά. Η εξοικονόμηση ενέργειας σίγουρα θα σας βοηθήσει να μείνετε με ανοιχτή την συσκευή μέχρι να μπει ξανά στην φόρτιση. Σε γενικές γραμμές η μπαταρία μας άφησε ικανοποιημένους.

Συμπεράσματα

Το HTC Desire μας άφησε ικανοποιημένους από πολλές πλευρές. Η οθόνη του είναι αρκετά καλή, ο ήχος του εξαιρετικός και οι επιδόσεις του ίσως οι καλύτερες που έχουμε δει σε συσκευή με Snapdragon 400.

Στα αρνητικά του, το μόνο που βρήκαμε είναι η κάμερα, που σίγουρα θα θέλαμε να την δούμε πιο δυνατή, κυρίως στην τιμή που έρχεται η συσκευή.

Σε γενικές γραμμές, αν ψάχνεται μια συσκευή με μεγάλη οθόνη, το HTC Desire 816 είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δείτε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.