Τον Αύγουστο που μας πέρασε, 5 υπάλληλοι της HTC συνελήφθησαν και κρατούνται με την κατηγορία της βιομηχανικής κατασκοπίας. Στην ουσία διέρρεαν ευαίσθητες εσωτερικές πληροφορίες σχετικά με σχέδια συσκευών και interface της HTC σε τρίτους, στην ηπειρωτική Κίνα. Το κακό για την HTC είναι ότι οι τρεις από τους 5 ήταν σημαντικά στελέχη της εταιρίας, ο αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού Thomas Chien, ο διευθυντής του R&D Wu Hung και ο senior manager Justin Huang.

htc-logo

Οι ίδιοι περίμεναν να πάρουν τα μπόνους τους στα μέσα της χρόνια και να παραιτηθούν αφού είχαν ήδη στήσει τη δικιά του εταιρία σχεδιασμού στην Κίνα. Σαν να μην έφταναν οι διαρροές πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρίας, το εν λόγο τρίο είχε ζημιώσει την HTC κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια από ψεύτικα συμβόλαια. Με όλες αυτές τις κατηγορίες να τους βαραίνουν τα εν λόγο στελέχη είναι πλέον αντιμέτωπα με ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια.

Όλο αυτό μαζί με την κακή οικονομική κατάσταση του κατασκευαστή έχει σοβαρό πλήγμα για την εταιρία, ποσό μάλλον όταν στελέχη σαν τον Justin Huang είναι πίσω από σχέδια όπως αυτό το HTC One.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.