Για ακόμη μια φορά η HP βρίσκεται αντιμέτωπη με τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών, καθώς τα συμβατά μελάνια σταμάτησαν να λειτουργούν μετά από πρόσφατο firmware update. Το τμήμα εξυπυρέτησης της HP από την μεριά του δικαιολογεί την κίνηση, αναφέροντας ότι επιβάλλει τα εν λόγω μέτρα για να διασφαλίσει ότι ο εκτυπωτής μπορεί να συνδεθεί με τα ηλεκτρονικά κυκλώματα και τα chips που υπάρχουν στα μελάνια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μέτρα αυτά τη βοηθούν να διατηρήσει την ακεραιότητα των συστημάτων εκτύπωσης και φυσικά να προστατέψει την πνευματική της ιδιοκτησίας. Ωστόσο οι χρήστες αισθάνονται εξαπατημένοι καθώς τα οικονομικά συμβατά μελάνια που λειτουργούσαν άψογα την μια ημέρα, έπαψαν να λειτουργούν την επόμενη.

Κατά της HP έχουν υπάρξει πολυάριθμες αγωγές σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και στην Αυστραλία για τις σκιώδεις αυτές εμπορικές πρακτικές. Χαρακτηριστική αποτελεί η περίπτωση στις ΗΠΑ, όπου σε αγωγή που είχε γίνει το 2020, κατηγορούσε την εταιρεία ότι μπλόκαρε τους χρήστες από τα μελάνια τρίτων και τα toners και τους εξανάγκαζε στην αγορά ακριβών γνήσιων HP μελανιών. Παρά το γεγονός ότι πλήρωσε εκατομμύρια για τη διευθέτηση των υποθέσεων, τα κέρδη από τη στρατηγική φαίνεται ότι είναι πολλά περισσότερα από τα πρόστιμα για να τη συνεχίζει.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός χρήστη στο Reddit όπου δημοσιεύει το μήνυμα που το εμφανίζει πλέον ο εκτυπωτής καθιστώντας ουσιαστικά άχρηστα τα φθηνά μελάνια και toner, με το τμήμα εξυπηρέτησης να του απαντά ότι αυτό οφείλεται σε πρόσφατο firmware update όλων των εκτυπωτών.

Πριν λοιπόν αγοράσεις ένα μελάνι που δεν φέρει την υπογραφή της HP, η εταιρεία προτείνει να διασφαλίσεις ότι θα λειτουργεί με τον εκτυπωτή. Ή όπως σημειώνει το gizmodo μπορείς απλά να αγοράσεις έναν εκτυπωτή μιας άλλης εταιρείας που δεν θα σου κάνει τη ζωή σου δύσκολη.

HP have updated their printers to outright ban ‘non-HP’ ink! They no longer shows the “can’t guarantee quality” message, but instead cancels your print completely until you inset a HP ink cartridge. After contacting HP, they advised “this is due to the recent ‘update’ of all printers” from assholedesign

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.