Η HP έχει αρχίσει να διαθέτει ένα firmware update στους εκτυπωτές της, που προκαλεί το μπρικάρισμα αν χρησιμοποιούνται μελάνια τρίτων. Η δικαιολογία της ότι προσπαθεί να σε προστατέψει από ιούς που βρίσκονται εντός των μελανιών, σύμφωνα με την ίδια. Η HP έχει ακολουθήσει και στο παρελθόν τέτοιες άθλιες πρακτικές σε μια προσπάθεια να κάνει τους χρήστες να μεταβούν στη συνδρομητική της υπηρεσία.

Αν ακυρώσεις μια συνδρομή για παράδειγμα, η εταιρεία θα σταματήσει αμέσως τη δυνατότητα χρήσης του εκτυπωτή με μελάνι το οποίο μάλιστα το έχεις πληρώσει. ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, Enrique Lores ανέφερε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία το μόνο που προσπαθεί είναι να προστατέψει τους χρήστες από ιούς που βρίσκονται εντός των aftermarket μελανιών.

Πάντως το ArsTechnica ρώτησε πλήθος ερευνητών ασφαλείας αν μπορεί αυτό να συμβεί, με τους ίδιους να σημειώνουν ότι θα αποτελούσε επίθεση σε επίπεδο χώρας σε έναν συγκεκριμένο χρήστη, πρακτικά αδύνατο. Ψέματα εν ολίγοις μπροστά στα μάτια μας γιατί η HP δεν χορταίνει χρήματα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν πιστεύω να περάσει τέτοια πρακτική στην EU . Η Cannon που χρησιμοποιώ για επαγγελματικές εκτυπώσεις, είχε απαντήσει σε ερώτηση αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν συμβατά μελάνια με τους εκτυπωτές της κι απάντησε “Φυσικά και είναι, θα ήταν παράνομο κάτι αντίθετο με αυτό” και προχώρησε με το να δείξει πως γίνεται αυτό. Θυμηθείτε άλλωστε τον Internet Explorer και στο Web browser choice screen που υποχρεώθηκε η Microsoft να δείχνει. Πολλές φορές η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία μας έχει προστατέψει από τέτοιες πρακτικές πολυεθνικών και δε νομίζω πως το έχουμε εκτιμήσει αρκετά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.