Για εκείνες τις στιγμές που το smartphone καταλήγει σε ξένα χέρια, το να έχεις την ικανότητα να κρατήσεις συγκεκριμένο περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες και βίντεο κρυμμένο, είναι ιδιαίτερα απαραίτητο. Επειδή άλλωστε βασίζεται σε Linux , το Android ήδη προσφέρει μια άκρως λειτουργική λύση του να κάνεις συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους, προσβάσιμα μόνο μέσω ενός file manager app.

Η πρώτη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα dedicated κρυμμένο folder. Απλά δημιούργησε έναν νέο φάκελο και βάλε μια τελεία μπροστά από το όνομά του. Δεν πειράζει πως θα το ονομάσετε, απλά βάλτε μια τελεία πριν από αυτόν. Αυτό βασικά λέει στο Android να ξεχάσει τον συγκεκριμένο φάκελο. Μόνο file managers και συγκεκριμένα system apps γνωρίζουν την ύπαρξή του. Αυτό σημαίνει, ότι τα αρχεία είναι κρυμμένα δεν θα εμφανίζονται στην γκαλερί, σε multimedia players, email clients, office editors και αλλού.

Η δεύτερη επιλογή είναι να κρύψεις media αρχεία μέσα σε έναν ήδη υπάρχοντα φάκελο με τη δημιουργία ενός .nomedia αρχείου μέσα σε αυτόν. Αυτό το αρχείο δεν περιέχει κάποιο extrension ή κάποιο περιεχόμενο. Απλά είναι ένα κενό αρχείο, που αποκαλείται .nomedia. Αυτό θα κρύψει όλα τα media files (φωτογραφίες και βίντεο) από οποιαδήποτε εφαρμογή που προσπαθεί να αλληλεπιδράσει με αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.