Η εγγραφή 4k video στα 60 fps έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής με τα flagship smartphones της φετινής χρόνιάς. Ο Snapdragon 845 είναι το πρώτο Qualcomm SoC που υποστηρίζει το εν λόγω feature και το έχουμε δει να υποστηρίζεται σε smartphones όπως το OnePlus 6, το Galaxy S9, το LG G7 ThinQ, το Note 9 και αλλού. Τα iPhone X, XS και XR επίσης υποστηρίζουν εγγραφή βίντεο 4k στα 60fps χάρη στις ικανότητες encoding των Apple A11 και A12 Socs. Από την μεριά τους τα Kirin SoCs δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά τα Exynos  SoCs είναι πολύ πιο μπροστά από τα Snapdragon SoCs όσον αφορά τις ικανότητες video encoding. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον  Exynos 8895 ο οποίος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του το 2017 και παρέχει επίσημη υποστήριξη για [email protected] Ωστόσο ο Snapdragon 835 δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο και για αυτό η Samsung περιόρισε τα Galaxy S8 και Note 8 στα [email protected] 30 fps. Η εταιρεία δηλαδή περιόρισε το feature προκειμένου να συμβαδίζουν οι Snapdragon με τις Exynos εκδόσεις των συσκευών. Κάτι τέτοιο έκανε και στην απενεργοποιήση της εγγραφής 4k video στα 120fps στα Exynos S9 και Note 9. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι οι χρήστες του Exynos Samsung Galaxy S8 και Note 8 δεν μπορούν επισήμως να προβούν στην εγγραφή 4K video στα 60fps παρά το γεγονός, ότι ο Exynos 8895 το υποστηρίζει.

Τα βήματα:

Η διαδικασία για ενεργοποίηση της εγγραφής βίντεο [email protected] fps στην Exynos έκδοση των Galaxy S8/S8+ και Galaxy Note 8.

  • Κατεβάστε αυτό το apk από το Google Drive
  • Ανοίξτε το app – Πιέστε πάνω στα Settings – Πιέστε στο τελευταίο tab – και στη συνέχεια Edit camera script
  • Κάντε επικόλληση το παρακάτω
preview-size=%pref_width%x%pref_height%
video-size=%video_width%x%video_height%
camera-mode=1
cam_mode=1
cam-mode=1
video-hfr=60
preview-fps-range=60000,60000

  • Πατήστε στη συνέχεια στο Apply. Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να προβούν στην εγγραφή [email protected] στα Exynos S8+ και Note 8.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μέσω αυτής της εφαρμογής θα μπορούμε ή μέσω της κάμερας κανονικά;
    Επίσης όταν κάνουμε επικόλληση αυτά σβήνουμε τα άλλα που γράφει;
    Ευχαριστώ

  2. Έχω το Samsung Galaxy Note 8 Τα 60fps δεν λειτουργούν τα έκανα όλα σωστά είναι αναμμένο το 60fps μέσα από αυτή την εφαρμογή όμως όταν τραβάω βίντεο μου γράφει στα 30fps και και όχι στα 60. Ενώ ανάβει η ένδειξη 60fps συνεχίζει να γράφει με 30 fps

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.