Τα iPhones έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη αποθηκευτικού χώρου, από 32-512GB και ανάλογα με την χρήση, η συσκευή σου μπορεί να μείνει από χώρο, ιδιαίτερα αν έχεις κάποια έκδοση συσκευής με μικρό χώρο.

Offload Unused Apps

Πολλές εφαρμογές και παιχνίδια γίνονται όλο και μεγαλύτερα με την πάροδο του χρόνου, καταλαμβάνοντας μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Και συχνά είναι δύσκολο να αποφασίσεις ποιες εφαρμογές πρέπει να διαγράψεις. Εξάλλου ποια δεδομένα θα χάσεις; Ευτυχώς, η Apple καθιστά εύκολο για τους iOS χρήστες να αφαιρέσουν εφαρμογές χωρίς να διαγράψουν δεδομένα. Πολλές εφαρμογές και παιχνίδια αποθηκεύουν τα δεδομένα στο iCloud, αλλά για όσους δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το iOS σου επιτρέπει να κάνεις offload εφαρμογές χωρίς να χάσεις τα δεδομένα. Αν το iPhone σου δεν έχει πολύ χώρο ίσως θα θέλεις να ρυθμίσεις την λειτουργία Offload apps. Settings = General- iPhone Storage – Enable Offload Unused Apps.

Χρησιμοποίησε μια cloud υπηρεσία

Η χρήση cloud υπηρεσιών όπως το iCloud ή το Dropbox σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου μέσω internet αντί να τα αποθηκεύσεις απευθείας στη συσκευή σου. Το iCloud, η ενσωματωμένη λύση στο iOS, είναι ό,τι καλύτερο για αυτή τη δουλειά.

Optimize iPhone Storage (Photos)

Οι φωτογραφίες και τα video καταλαμβάνουν σημαντικό αποθηκευτικό χώρο. Για αυτό, χρησιμοποίησε το iCloud Photos για να τις διατηρήσεις στο icloud. Αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί κάτω από την ενότητα των Ρυθμίσεων. Κάνε scroll down και επέλεξε τις Φωτογραφίες. Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορείς να επιλέξεις το “Optimize iPhone Storage” ή “Download and Keep Originals.”Η επιλογή του τελευταίου, θα σώσει τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε πλήρη ανάλυση. Αν δεν είναι κάτι που χρειάζεσαι, μπορείς να επιλέξεις το optimize storage. Το αποτέλεσμα, είναι μικρότερα αρχεία που αποθηκεύονται στο iCloud ώστε να μπορείς να τα κατεβάσεις αν τα χρειαστείς.

Μην διατηρείς και τις δυο φωτογραφίες όταν χρησιμοποιείς το HDR

Μια άλλη επιλογή, είναι να αποθηκεύσεις μόνο τη μια φωτογραφία όταν προβαίνεις σε λήψη φωτογραφιών σε HDR.  Το iOS μπορεί να αποθηκεύσει και την HDR φωτογραφία αλλά και την αρχική, ώστε να μπορείς να επιλέξεις ποια είναι καλύτερη αργότερα. Πήγαινε στο Settings – Camera – Βρες το HDR section και βρες το toggle για το Keep Normal Photo.

High-Efficiency Formats (HEIF/HEVC)

Τα JPEG και H.264 file formats χρησιμοποιούνται ευρέως για φωτογραφίες και βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα formats είναι τα πιο συμβατά με πλήθος συσκευών και λογισμικό. Αν έχεις κάποιο προϊόν της Appe, γνωρίζεις τι είναι και θέλεις να εξοικονομήσεις χώρο, μάλλον ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσεις. Αυτά τα formats είναι πολύ μικρότερα και σου εξοικονομούν χώρο. Settings- Camera- Formats- High Efficiency.

Low-Resolution Video Recording

Τα νεότερα iPhones μπορούν να προβούν στην εγγραφή video σε ως 4k ανάλυση. Και όσο και όμορφο να φαίνεται το βίντεο σε τέτοια ανάλυση, αυτά τα extra pixels καταλαμβάνουν χώρο. Επιπροσθέτως το 4K δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, αν δεν έχεις στην κατοχή σου μια 4K οθόνη.Αν το τηλέφωνό σου δεν έχει πολύ χώρο, τότε είναι καλύτερα να μείνεις στα 1080p. Η ανάλυση και το framerate μπορούν να ρυθμιστούν κάτω από τις ρυθμίσεις. Camera – Record Video.

Κάνε το iMessage να διαγράφει παλαιότερα μηνύματα

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων φαίνεται να είναι ένας εκ προεπιλογής τρόπος επικοινωνίας σήμερα. Και το iMessage, είναι στη λίστα με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται πιο πολύ. Λίγα μηνύματα δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ωστόσο αν έχεις μαζέψει πολλά μπορεί να είναι πρόβλημα. Μπορείς να διαγράψεις παλιά message threads αλλά υπάρχει και ένας καλύτερος τρόπος.  Settings – Messages – Keep Messages Και από εκεί μπορείς να πεις στη συσκευή σου να διαγράψει φωτογραφίες που είναι περισσότερο από 30 ημέρες παλιές ή ένα χρόνο.

Μπορείς επίσης να προβείς στη διαγραφή iMessage attachments: Settings General – iPhone Storage – Messages.

Διέγραψε δεδομένα εφαρμογών όπου μπορείς

Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν καταλαμβάνουν χώρο, ιδίως με το in-app περιεχόμενο. Αφαίρεσε ταινίες που έχεις κατεβάσεις του Netflix, μουσικά αρχεία που δεν χρησιμοποιείς.

Αν έχεις κάποια άλλη ιδέα που δεν έχουμε αναφέρει μην διστάσεις να την γράψεις στα σχόλια.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.