Το iOS 11.3 είναι μια πολύ σημαντική αναβάθμιση εκ μέρους της Apple, όπως είχαμε γράψει μόλις εχθές. Φέρει ένα από τα πιο σημαντικά και πολυαναμενόμενα tweaks σε απάντηση των επικρίσεων που είχαν λάβει χώρα όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μόλις πριν από μερικούς μήνες, έγινε φανερό με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι το iOS είχε ένα feature το οποίο επιβράδυνε τους επεξεργαστές των iPhones με φθαρμένη μπαταρία, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν τις κορυφαίες επιδόσεις που είχαν κάποτε. Η Apple είχε αναφέρει, ότι το έκανε αυτό, προκειμένου να αποφύγει τυχαίες απενεργοποιήσεις των συσκευών.

Πολλοί χρήστες, ένιωσαν ικανοποιημένοι από την απάντηση της Apple, η οποία προέβη στη μείωση της τιμής αντικατάστασης των μπαταριών από τα 79 δολάρια στα 29 δολάρια, ενώ μάλιστα έδωσε και τη δυνατότητα απενεργοποίησης του throttling στο iOS 11.3. Η δυνατότητα αυτή, είναι πλέον διαθέσιμη στο iOS 11.3 και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το feature μόλις αναβαθμίσετε τη συσκευή σας στη τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση.

Η δυνατότητα για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του  throttling είναι διαθέσιμη μόνο σε συγκεκριμένες συσκευές, καθώς τα νεότερα μοντέλα δεν επηρεάζονται. Η ίδια η Apple αναφέρει, ότι τα iPhones 8, 8 Plus και X, όλα έχουν τα απαραίτητα hardware updates, ώστε να μην χρειάζεται το εν λόγω feature. Το συγκεκριμένο, feature του iOS 11 ισχύει μόνο στα iPhone SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7 και 7 Plus.

Μόλις αναβαθμίσετε τη συσκευή σας στο iOS 11.3, θα δείτε μια νέα σελίδα κάτω από την ενότητα Battery στο Settings app. Πιέστε στο Battery Health (Beta) και θα δείτε μια νέα οθόνη, που εμφανίζει έναν σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες ως προς το πως λειτουργούν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου. Στη συνέχεια, βλέπετε τη μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας. Aν είναι κάτω από 80%, τότε θα σας εμφανίζει ειδοποίηση, ότι η μπαταρία είναι σημαντικά φθαρμένη, μαζί με πληροφορίες για το πως μπορείτε να προβείτε στην αντικατάστασή της.

Αν η συσκευή σου, υπέστη κάποια τυχαία απενεργοποίηση εξαιτίας της φθοράς της μπαταρίας, που μπορεί να συμβεί ακόμη και αν το ποσοστό battery health είναι στο 95%, η οθόνη σε ενημερώνει ότι το performance management feature έχει ενεργοποιηθεί/εφαρμοστεί προκειμένου να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, μαζί με την επιλογή για να το απενεργοποιήσεις. Δεν μπορείς να το ενεργοποιήσεις ξανά, εκτός και αν έχεις και άλλη τυχαία απενεργοποίηση, οπότε και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Γίνεται φανερό, ότι η Apple πιστεύει, πως η εκ προεπιλογής προσέγγισή της στο  power management feature είναι και η σωστή για τους περισσότερους χρήστες. Αλλά, αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι το iPhone σου λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τότε η επιλογή είναι εκεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.