Η Google είχε επιβεβαιώσει πριν από λίγες ημέρες ότι συνεχίζει την διάθεση Chrome updates, μετά από μια μικρή παύση λόγω του covid 19. Και αν και η εταιρεία εξετάζει σημαντικές προσθήκες στις επόμενες εκδόσεις, δεν φαίνεται να είναι στα άμεσα σχέδιά της στο να τον κάνει πιο γρήγορο.

Αν είχες ή έχεις ένα δικό σου website, υπάρχει πιθανότητα να είχες πέσει πάνω στο Instant.Page.  Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι απλά ένα script το οποίο βελτιώνει σημαντικά τους χρόνους φόρτισης στα websites. Πως λειτουργεί; Αυτό το απλό script εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι όταν ένας χρήστης στο desktop του κάνει hover πάνω από ένα link, υπάρχει 50% πιθανότητα ότι αυτός θα πατήσει πάνω. Με το script αυτό, το site ξεκινά να φορτώνει συγκεκριμένο περιεχόμενο από τη νέα ιστοσελίδα στο background ακόμη και πριν ο χρήστης πατήσει πάνω στο link, επομένως μειώνεται ο χρόνος που χρειάζεται να φορτώσει μια σελίδα, μόλις πατηθεί στη πραγματικότητα ο σύνδεσμος.

Η ίδια η εταιρεία προσφέρει ένα Chrome extension που αποκαλείται FasterChrome και χρησιμοποιεί την ίδια αρχή για να κάνει το web browsing σε όλα τα sites πιο γρήγορο. Ο Chrome αυτόματα θα ξεκινά να προφορτώνει συγκεκριμένα δεδομένα μιας νέας σελίδας όταν κάνεις hover πάνω από έναν σύνδεσμο. Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.