Επιδόσεις

Το Honor MagicBook 14 έρχεται με τον Ryzen 4 3500U, που είναι ένας ιδιαίτερα ικανός επεξεργαστής για την κατηγορία, αφού ξεπερνάει chips όπως ο i5 8265U. Αυτός είναι και ο λόγος των πολύ καλών επιδόσεων, αφού έρχεται με 4 πυρήνες και 8 threads.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ χαμηλές, ώστε η λέξη CPU Throtting να είναι άγνωστη, οπότε και οι πυρήνες παραμένουν στην μέγιστη συχνότητά τους.

Από μνήμη θα βρούμε 8GB RAM, που είναι αρκετά για βασική χρήση και χρήση γραφείου. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 256GB, όμως ο δίσκος είναι NVMe, οπότε έχουμε ακραίες ταχύτητες.

Τα γραφικά αναλαμβάνει μια Vega 8, που έρχεται μαζί με τον Ryzen 5 και παρέχει καλές επιδόσεις για βασική χρήση και ήπιο Gaming. Θα μπορείτε να παίξετε αρκετά παιχνίδια, όχι όμως ΑΑΑ τίτλους στα μέγιστα γραφικά. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να τοπ έχετε συνδεδεμένο στο ρεύμα κατά το gaming, ώστε να πιάνει την μέγιστη επίδοση, αφού δεν θα έχει ανάγκη την εξοικονόμηση μπαταρίας.

Αυτονομία

Το Honor MagicBook 14 έρχεται με τις γνώσεις της εταιρίας από τα smartphones και στο εσωτερικό του θα βρούμε μπαταρία 56Wh, που είναι αρκτή για μέχρι και 8 ώρες μικτής χρήσης, με την οθόνη να είναι περίπου στο 50% της φωτεινότητας.

Όταν όμως χρειαστούμε φόρτιση, ο φορτιστής των 65W είναι αρκετός για να γεμίσει την μπαταρία σε λίγο παραπάνω από μία ώρα. Η σύνδεση γίνεται με καλώδιο USB C, με αποτέλεσμα να μπορούμε να το φορτίσουμε ακόμα και με τον φορτιστή του κινητού μας. Δοκιμάσαμε και φόρτιση με Power Bank, όμως η φορτιστή γίνεται φυσικά πιο αργά και καλύτερο είναι να μην γίνεται χρήση της συσκευής παράλληλα, αλλιώς η μπαταρία θα γεμίζει πολύ πιο αργά ή απλά θα μένει στο ίδιο επίπεδο, καταναλώνοντας την μπαταρία του powerbank, αν φυσικά και αυτό δίνει αρκετή ενέργεια.

Συμπεράσματα

Το Honor MagicBook 14 είναι αυτό που λέμε ο ορισμός του value for money. Απίθανος σχεδιασμός και πολύ ποιοτική κατασκευή, με μια εξαιρετική οθόνη και ένα πολύ δυνατό επεξεργαστή.

Ο ήχος του είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ η μπαταρία, μπορεί να μην είναι η καλύτερη της αγοράς, όμως είναι σαφώς πάνω από τον μέσο όρο και αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες μας.

Οπότε έχουμε ένα πραγματικά ιδανικό laptop για όποιον δεν θέλει να ξοδέψει πολλά χρήματα, αλλά παράλληλα θέλει ένα δυνατό μηχάνημα για δουλειά ή και ψυχαγωγία.

Το σίγουρο είναι πως στα €629 δεν έχει αντίπαλο και πραγματικά μας ενθουσιάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλησπερα.. Εχω μια απορια επειδή δεν ρο βρίσκω πουθενα.. Και ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμενο. Οι μνημες ραμ του ειναι soldered η μπορούν να επεκταθουν η να αλλαχτουν αν υπαρχει αναγκη? Επισης.. Παιζει ν υπαρχει κανενα θεμα μελλοντικα με τα Windows? Λογω των γνωστων θεματων.. Ευχαριστώ!!

    • Από ότι φαίνεται οι μνήμες είναι sholdered, όποτε δεν παίρνει παραπάνω. Για τα Windows δεν θα έχει κανένα θέμα, καθώς έρχονται ήδη με άδεια αλλά και αυτό να μην συνέβαινε, πάλι θα μπορούσες να τα περάσεις, αφού τα parts είναι γνωστά και έχουν drivers κανονικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.