Τα Windows 10 υποστηρίζουν αρχεία video που έχουν γίνει encoded σε  High-Efficiency Video Coding (HEVC), γνωστό και ως H.265 video. Η Microsoft ωστόσο, χρεώνει για τους επίσημους codecs και δεν τους περιλαμβάνει στα Windows 10. Η χρέωση αγγίζει περίπου το 1 ευρώ. Μπορείς ωστόσο να τους κατεβάσεις εντελώς δωρεάν και να μην πληρώσεις ούτε ένα ευρώ.

HEVC Codecs

Η αλήθεια είναι ότι το HEVC video γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Τα iPhones πλέον καταγράφουν video σε HEVC εκ προεπιλογής και τα 4K UHD Bluerays χρησιμοποιούν επίσης το HEVC. Εν ολίγοις, αυτοί οι codecs σου επιτρέπουν να παρακολουθήσεις τέτοιου είδους video στο PC. Βέβαια, να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητοι μόνο για τον Movies & TV video player της Microsoft των Windows 10 και άλλες εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τους codecs που είναι ενσωματωμένοι στα Windows 10.

Για παράδειγμα, ο VLC έχει τους δικούς του codecs. Στα Windows 10 δεν συμπεριλαμβάνονται για αυτό θα πρέπει να τους εγκαταστήσεις από το Microsoft Store. Σύμφωνα με το howtogeek μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εν λόγω link και να τους εγκαταστήσεις μέσω του Microsoft Store. Υπάρχουν αναφορές ότι δεν λειτουργεί εκτός ΗΠΑ, αλλά εμείς το εγκαταστήσαμε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Άνοιξε τον σύνδεσμο παρακάτω σε έναν browser για να ανοίξει το store

ms-windows-store://pdp/?ProductId=9n4wgh0z6vhq

CCleaner 6.0 : Με εντελώς νέο εργαλείο που βελτιώνει τις επιδόσεις των Windows

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.