Μετά από αρκετούς μήνες φημολογίας γύρω από την πώληση της επιχείρησης χαρτών HERE Maps της Nokia, η εταιρεία επιβεβαίωσε σήμερα ότι πουλήθηκαν σε μια ομάδα κατασκευαστών αυτοκινήτων για 2.8 δυσεκατομύρια ευρώ. Η AUDI AG, η BMW Group και η Daimler AG (Mercedes-Benz), συνέστησαν κοινοπραξία για να αγοράσουν του χάρτες από τη Nokia. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016.

here maps

Η Nokia αναμένεται τώρα να επικεντρωθεί στην αγορά της Alcatel-Lucent, που θα της επιτρέψει να γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής εξοπλισμού δικτύων. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τα HERE Maps ως ένα ακόμη βήμα για την κατασκευή αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιούν δεδομένα που δημιουργούνται από τις υπηρεσίες χαρτογράφησης. Επιπλέον, τα HERE Maps αναμένεται να παραμείνουν διαθέσιμα για τους χρήστες κινητών συσκευών σε πολλαπλές πλατφόρμες.

Μόλις ολοκληρωθεί η πώληση της επιχείρησης χαρτών, η Nokia θα αποτελείται από δύο επιχειρήσεις: την Nokia Networks και την Nokia Technologies. Η πρώτη θα συνεχίσει να παρέχει broadband υπηρεσίες και υποδομές, ενώ η δεύτερη θα εργαστεί στην ανάπτυξη και χορήγηση αδειών σε προηγμένες τεχνολογίες.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.