Την επιτυχημένη εκτόξευση του Hellas Sat 4 είχαμε από την Γαλλική Γουιάνα και πλέον ο ελληνικός δορυφόρος είναι σε τροχεία γύρω από την Γη, που περνάει από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η χρήση του Hellas Sat 4 θα αυξήσει τις δυνατότητες της χώρας για αυτόνομες επικοινωνίες μεταξύ του Δημοσίου, για τον Άμυνα και την Ασφάλεια. Μαζί με αυτά θα αυξήσει και της δυνατότητες της ΕΡΤ, ώστε να εχει το δικό της δορυφορικό δίκτυο. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, δήλωσε πως ο Hellas Sat 4 θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας.

«Με την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 η Ελλάδα καταλαμβάνει πια ισχυρή θέση στο διεθνή διαστημικό χάρτη παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπου απαιτηθεί. Θα παρέχει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες», δήλωσε στη ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στις 23:01 ώρα Ελλάδος και Κύπρου, το καμάρι της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αεροδιαστημικής τεχνολογίας, ο εκτοξευτήρα Ariane 5 με τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου στη κορυφή του, εκτοξεύτηκε από το Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, το νέο δορυφόρο Hellas Sat 4 της Hellas Sat, «στο ειδικό payload fairing μέσα στο οποίο είχε τοποθετηθεί και σφραγιστεί», όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ o διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat και πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.