Εκτός από έναν ultra wide φακό, το Google Pixel 5 και 4a 5G πρόσθεσε HDR+ με Bracketing για να βελτιώσει την ποιότητα της φωτογραφίας στις σκιές μεταξύ άλλων. Η Google σήμερα έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνολογία πίσω από τις νέες δυνατότητες, ενώ αποκάλυψε ότι τα Pixel 4 και Pixel 4a πλέον χρησιμοποιούν τη τεχνολογία Bracketing στο Night Sight

Κατά τη διάρκεια του Launch Night In keynote, η εταιρεία αποκάλεσε το exposure bracketing, ως μια σημαντική αναβάθμιση για το HDR+, το οποίο αναμιγνύει τις προηγμένες τεχνολογίες της Google με τις παραδοσιακές HDR πρακτικές.  Η λήψη HDR σκηνών είναι εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας των φυσικών περιορισμών των αισθητήρων σε συνδυασμό με το περιορισμένο signal στις σκιές. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να εκθέσουμε είτε τις σκιές είτε τα highlights αλλά όχι και τα δυο την ίδια χρονική στιγμή.

Η συνήθης λύση σε αυτό, περιλαμβάνει τη λήψη δυο διαφορετικών exposures και το συνδυασμό τους. Αυτή η προσέγγιση, που είναι γνωστή ως exposure bracketing, μπορεί να προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα αυτών των δυο κόσμων, λέει η Google, αλλά είναι χρονοβόρο να γίνει με το χέρι. Επίσης, είναι δύσκολο να γίνει στην computational φωτογραφία επειδή απαιτεί:

  • Τη λήψη πρόσθετων long exposures frames, διατηρώντας παράλληλα την εμπειρία της γρήγορης λήψης της Pixel Camera.
  • Την εκμετάλλευση των long exposures frames και την ίδια στιγμή την αποφυγή των ghosting artifacts που προκαλείται από την κίνηση μεταξύ των frames.

κάντε κλικ στο gif αν δεν παίζει

Pixel-5-HDR-bracketing
H ίδια φωτογραφία με HDR+ (κόκκινο) και το HDR+ με bracketing (πράσινο).

Για να πετύχει το bracketing η Google έχει ανασχεδιάσει ριζικά τη στρατηγική της όσον αφορά τη λήψη της φωτογραφίας. Συγκεκριμένα: Για το bracketing, λαμβάνουμε ένα πρόσθετο long exposure frame μετά τη πίεση του κλείστρου, που δεν φαίνεται στο viewfinder της συσκευής. Σημειώστε ότι η διατήρηση της κάμερας σταθερής για μισό δευτερόλεπτο μετά την πίεση του κλείστρου για να φιλοξενηθεί το long exposure, μπορεί να βοηθήσει την ποιότητα της φωτογραφίας, ακόμη και με μια τυπική κίνηση του χεριού. 

Αυτό από την άλλη, δεν αποτελεί πρόβλημα στο Night Sight και είναι ένας από τους λόγους που η Google κατάφερε να φέρει το exposure bracketing στο Night Sight στα Pixel 4 και 4a. Αντί δηλαδή να προβαίνει στη λήψη 15 short exposure frames (πάνω σειρά), το Night Sight με το bracketing πλέον λαμβάνει 12 short exposure και 3 long exposure frames.

Στο Pixel 4a 5G και 5, το HDR+ με το Bracketing είναι επίσης διαθέσιμο στη default κάμερα και στο Portrait Mode. Δεν χρειάζεται κάποια αλληλεπίδραση εκ μέρους του χρήστη για να ενεργοποιηθεί το HDR+ με το bracketing και ανάλογα ανάλογα με το dynamic range της σκηνής και την παρουσία της κίνησης, το HDR+ με το Bracketing επιλέγει τα καλύτερα exposures για τη μεγιστοποίηση της ποιότητας της εικόνας. (παραδείγματα φωτογραφιών εδώ)

Αριστερά βλέπουμε το αποτέλεσμα του merging 12 short exposure frames σε Night Sight mode. Δεξιά, ένα frame που ο χρόνος έκθεσης είναι 12 φορές μεγαλύτερος. Η πιο μακρά έκθεση έχει πιο λίγο θόρυβο στις σκιές αλλά θυσιάζει τα highlights.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.