Στην οικογένεια της Microsoft εντάσσεται από σήμερα η Havok, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον τομέα των physics engines.

Havok-1

Η απόκτηση της Havok από την Microsoft αποτελεί ένα ακόμη δυνατό μπάσιμο για την εταιρία στον τομέα της ανάπτυξης παιχνιδιών και θα ενισχύσει ακόμα πιο πολύ τα υπάρχοντα εργαλεία που διαθέτει ήδη όπως DirectX 12, Visual Studio και Microsoft Azure.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Havok αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίας στην εξομοίωση φυσικών φαινομένων που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει εντυπωσιακά άλματα στα βιντεοπαιχνίδια. Η Havok έχει συνεργαστεί τα τελευταία 15 χρόνια με Activision, EA, Ubisoft, Nintendo, Sony, Microsoft και πολλές άλλες εταιρίες δημιουργώντας πάνω από 600 απίστευτα παιχνίδια όπως: Halo, Assassin’s Creed, Call of Duty, Destiny, Dark Souls και The Elder Scrolls!

Σύμφωνα με την Microsoft, σκοπός της εξαγοράς είναι πρωτίστως να προμηθεύει τους developers με τα απαραίτητα εργαλεία για την δημιουργία όλο και πιο πολλών φανταστικών παιχνιδιών, εμπλουτίζοντας έτσι τη συλλογή κάθε gamer.

Πηγή 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ