Η Huawei είχε αποκαλύψει το HarmonyOS Next για τους developers το περασμένο καλοκαίρι, ως το μελλοντικό λειτουργικό σύστημα για όλες τις Huawei συσκευές. Σύμφωνα με τον Richard Yu, το Harmony OS είναι σχεδόν έτοιμο και θα κάνει το ντεμπούτο του σε όλους τους τελικούς χρήστες σύντομα.
Υπάρχει όμως μια σημαντική διευκρίνηση που θα πρέπει να γίνει. Το νέο λειτουργικό δεν υποστηρίζει Android apks. Στο HarmonyOS Next δεν θα είναι εφικτή η εγκατάσταση Android εφαρμογών ή αναγνώριση κώδικα Android. Αποδεικνύεται δηλαδή αν και το HarmonyOS Next είναι σχεδόν όμοιο ως προς το design με το HarmonyOS, πως η Huawei έχει εγκαταλείψει την υποστήριξη Android libraries.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Huawei αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση εύρεσης ταλέντων που θα εργαστούν πάνω στην ανάπτυξη του λογισμικού με software developers τους οποίους πληρώνει πάνω από το μέσο όρο.